⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות פאסיבי Take 2

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2019 22:03
לפני כחודשיים שאלתי פה בפורום לגבי תיק השקעות חדש. מאז קראתי עוד הרבה ולמדתי ממה שעניתם לי.

החלטתי לפתוח תיק השקעות פאסיבי עם כמה שיותר קרנות מחקות בפילוג הבא:

קרן מחקה אג"ח ממשלתית (20%~): האם לחלק לשתי קרנות (אחת צמודת מדד ואחת לא-צמודה) או לקנות קרן אחת משולבת (50% שקלית, 50% ריבית קבועה)?

~75% מניות:

50% קרן מחקה מדד MSCI World

10% שווקים מתעוררים

5% Small cap - מה שיש זה Russell 2000 לא מגודרת. כמה אתם מציעים להשקיע ב-Small cap? חשבתי בין 5-10%. אין כרגע קרן מחקה עולמית של Small cap אלא רק קרנות סל. אני מעדיף באופן כללי לקנות כמה שיותר קרנות מחקות כדי שאוכל להפקיד כל חודש סכום ולאזן פעם בחצי שנה/שנה, לכן נשאר רק Russell 2000.

איך ניתן לאזן קרנות סל אם לא ניתן להפקיד אליהן בהוראת קבע?

5-10% נדל"ן דרך קרנות ריט: ממה שקראתי VNQ+VNQI מכסות היטב את רוב הנדל"ן האמריקאי והעולמי.

~5% מתכות יקרות - סל של 4 המתכות GLTR כדי לגוון ולא להשקיע רק בזהב (המדד ממילא כולל בסביבות 50% זהב כך שהוא עוקב אחריו לא רע).

כפי שניתן לראות, הרוב מורכב מקרנות מחקות, כאשר קרנות סל רק כשאין ברירה.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2019 22:12
לדעתי עדיף להימנע משילובים כי אז אין שליטה על מה שקורה. קשה לעקוב שכל פלח השיג את התשואה שהוא התחייב לה.

באופן כללי אני נגד שברירי אחוזים בתיק, כי לא תהיה להם השפעה מעשית לשום כיוון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2019 22:30
אני אישית מאמין במשפט "היופי הוא בפשטות".

לא חושב שתיק השקעות צריך לכלול יותר מ3-4 ניירות ערך.

לצורך העניין גם אם תרוויח תשואה עודפת בחלק המנייתי שלך לעומת תיק שמכיל 75% קרן מחקת מדד MSCI WORLD, לא בטוח שזה שווה את כמות האיזונים והעמלות שיבואו בדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2019 22:37
אז על מה אתה ממליץ לוותר קודם כל? ריט, מתכות יקרות או small cap?

הרעיון במתכות יקרות הוא גידור ואולי גם אפשרות להרוויח ממתכות מסוימות (כמו שהיה מפלדיום).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2019 22:53
אתה מציג תיק מנותק מקונטקסט... כדי להביע דעה כדאי שתגיד מי אתה, מה אתה, מה המטרות שלך וכולי וכולי...

ובכל זאת -

כמו ש @bengi אמר:

וגם זה יותר מדי לדעתי (אלא אם כן יש לך סיבה מספיק טובה).

ככל הנראה הוא לא.

גידור למה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 01:02
רצוי שהקרנות יהיו מחקות כמה שיותר מהשוק הסחיר העולמי, אבל מספר הקרנות בתיק רצוי שיהיה כמה *שפחות*.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 11:49
למה כולכם חושבים ש6-7 קרנות זה הרבה מידי, הייתי מבין לו הייתה מציעה תיק של 25 קרנות מחקות שונות עם הקצאת נכסים מורכבת, אבל עד כ10 קרנות למישהי שמבינה בשוק ההון נראה סביר בהחלט.

2-4 קרנות מתאים לאלו של שגר ושכח, חברה שיסתכלו על התיק אולי פעם בשנה ולא מעניין אותם שוק ההון.

לגבי האם הבחירה מתאימה לצרכיה, לא יודע, אין פירוט מספיק של פות"ש
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 12:01
כי את כל הקרנות שהוא ציין ניתן לסכם ב-2-3 ניירות.

במצב הזה הוא סתם משלם עוד עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 13:08
1-2

משחקים. אם זה לכיף אחלה, אבל אין מה לקצוץ את התיק לחלקים כל כך קטנים. אני לא יודע מה גודל התיק האבסולוטי שלך, אבל אם 5% מהתיק יעשה 1% יותר תשואה מהפלח המנייתי העיקרי, זה יזיז לך?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 13:26
למה אתה חושב שלא?

זה הרבה ללא קשר להבנה בשוק ההון

עניין בשוק ההון = צריך לקנות הרבה קרנות?

אני חושב שאתה רוצה לעשות כיף יותר מאשר אתה רוצה לעשות כסף.

בשוק ההון לרוב ככל שיותר כיף לך - אתה מפסיד יותר
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 15:41
כי האדם הסביר יכול בהחלט לקנות למכור ולהחליט על יחסים גם כאשר יש 5-10 קרנות,

לא קשור להבנה אלא לעניין בדקויות, למי שלא שיקנה מדד מניות בינ"ל, מדד אג"ח לטווח המתאים ויחליט על היחס בינהם.

מי שיותר מעניין אותו יכול להחליט לפצל את המניות למספר מדדים גם כך את האג"ח, לקנות מניות בענף מסוים, סחורות, נדל"ן או כל ענף אחר שמחליט שמתאים לו, שברור שזה רק משפר מעט את הביצועים ומקטין בקצת את רמת הסיכון.

זאת דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 15:53
זה משפט די שגוי (או לפחות דורש הוכחה).
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 16:03
מצטרף לתגובה מעליי

התפזרות != פיזור
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 16:11
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 17:32
לא הבנתי מה יש לך נגד קרנות סל ולמה אתה חושב שאי אפשר לאזן.

פשוט קונים יותר ממה שצריך וקונים פחות (או אפילו מוכרים) ממה שצריך מנגד.

אין באמת הבדל בין זה לבין קרנות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 17:37
רק עכשיו אני מבין שאתה מפספס את כל הקונספט של השקעה פאסיבית מפוזרת מבוססת מדדים.

זה לא שהשקעה פאסיבית בקרן עולמית היא נחותה מהשקעות סלקטיבית אבל נוחה יותר.

המנטרה היא - שפועל, בתכלס, בעוד 30 שנה - סביר להניח שככל שתשקיע בפחות קרנות (שמשיגות את היעדים שלך) כך הרווח שלך יהיה גדול יותר (מסיבות רבות כמו עלויות עמלות, אקטיביות יתר בבחירת השקעות וכו).

זאת אומרת:

קצת קרנות = יותר כסף מהרבה קרנות.

לכן כנראה שבקניה של קרנות רבות אתה תפגע בתשואה שלך, לא תגדיל אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 18:00
הוספת רכיב אחר בעל מתאם נמוך עם המניות שהשקעת קודם, תקטין את הסטיית תקן בתיק, ובכך את הסיכוי למכירה מפחד בעת משבר
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 18:03
זה לא מה שטענת מקודם. מה שטענת מקודם זה שהוספת רכיב תקטין סיכון ותגדיל תשואה.

מה שאתה טוען עכשיו היא טענה פסיכולוגית וזה מאוד אינדבידואלי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 18:05
יש כאן כמה הנחות שאיני מסכים,

ניתן למצוא קרן על מניות\סחורות\נדל"ן\נכסים מחוץ לבורסה שיאזנו את התיק, חשוב בייחוד בעיתות משבר

העמלות הנוספות יכולות להיות פחות מהקטנת סטיית התקן.

במידה שרוצים להוציא כסף כעת ולא עוד 30 שנים, ב10 מוצרים שונים סביר להניח ש1 מהם עלה כך שניתן למכור ברווח. במקרה של השקעה במדד מניות עולמי ואגרות חוב לטווח 20 שנים, יש סיכוי שעוד שנתיים אף אחד מהם לא יהיה ברווח.

תמיד יש סיכוי שגם המדד הכי רחב מפספס חברות שלא נמצאות בו, שפוגעות ברווח.

במקרה של הצלחה במיקום ספציפי\ענף ניתן לממש רווח גדול ומהיר.

למשל השקעה של 2% מהתיק במדד של הודו, מזון מהונדס גנטית (רק לדוגמא) ניתן להרוויח הרבה ולמכור כאשר מרוויחים מעל X% (כמובן עם תוכנית השקעה) השקעה במדד רחב ל30 שנים תבטל את האפקט. במקרה של הפסד אז הלכו מקסימום 2% מהתיק, לא מניה בודדת אלא ענף\איזור כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 18:09
אתה לא מבדיל בין תיק שמיועד לצבירה לעומת תיק שמיועד לפרישה. במקרה של פרישה יש איזשהו הגיון במה שאתה אומר (למרות שיש עוד הרבה מתודות יעילות לא פחות [ואף יותר לדעתי]) אבל גם אז אין צורך ביותר מ3-4 קרנות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 18:09
צודק, הוספת ענף תקטין סטיית תקן, לא בהכרח תגדיל תשואה (למשל במקרים סחורות או זהב, מטבע זר מוצר שאין לו תשואה אינהרנטית). מה שחשוב שהעליות והירידות מתמתנות מקטין את הסיכוי למכירה מתוך רגש, וגם מקטין לחץ בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 18:15
שוב, זה עניין מאוד סוביקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2019 18:23
לא נכון. לדוגמה:

תשמע, יש לך פה הרבה הנחות/טענות שהן שגויות או לא טריוויאליות ודורשות הוכחה ולמרות זאת אתה כותב הכל בביטחון רב מאוד, שזה חבל בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2019 18:33
הבהרה: ניסחתי לא נכון. אין הכוונה לקנות כמה שיותר קרנות מחקות, אלא שניירות הערך מהן מורכב התיק כמה שיותר מהן יהיו קרנות מחקות.

אין לי דבר נגד קרנות סל, פשוט אני יודע שלקרנות נאמנות אפשר להפקיד סכום כל חודש, בעוד שלא ידוע לי שניתן עם קרנות סל.

אני בן 30 ומחפש תיק להשקעה לטווח של כ-15-20 שנה. החלוקה הכללית היא 20% אג"חים והיתר מניות.

האם לדעתכם כדאי לוותר על קרן מחקה ב-Small Cap? אם לא, כמה לדעתכם כדאי להקצות?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2019 18:37
מה הסיבות לזה שאתה שוקל להחזיק Small Cap ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2019 18:47
לקרנות סל בדרך כלל עמלות ודמי ניהול גבוהים יותר.

בתמורה לכך שאפשר לסחור בהן במהלך היום (שאתה לא צריך).
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2019 21:58
קראתי בהרבה פורומים ובלוגים שהתשואה יכולה להיות יותר גבוהה, וגם דרך לגוון.

האם אפשר להפקיד אליהן בהוראת קבע? זה השיקול העיקרי שלי בינן לבין קרנות מחקות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2019 22:07
גם של אג״ח ממשלת קונגו. למה אתה לא רוצה לרכוש אותן?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2019 23:08
אם אני מבין נכון את המינוחים, קרנות סל == ETF.

להבנתי את העמלות הכי נמוכות תוכל דוקא למצוא בETFים (זרים), ככה שהמשפט שלך לא לגמרי מדוייק.

מה רע בלהפקיד בהוראת קבע לברוקר שלך, ואז פשוט לקנות שם את הניירות שאתה רוצה (בין אם אלו קרנות מחקות או קרנות סל)?