⬅ חזרה לאינדקס

מה לעשות עם הכסף?

🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 12:02
אני יודע שהשאלה שלי קצת סותרת את מהות הבלוג אבל אני אנסה בכל זאת.

בגדול יש לי 2 סכומי השקעה כרגע

1) הסכום העיקרי מושקע דרך הראל מגוון (חיסכון פיננסי) ב(כמעט) שנתיים האחרונות במסלולים שונים (שהשתנו תוך כדי תנועה עד שמצאתי את מקומי). עשה רווח נאה.

2) סכום נמוך יותר מושקע במסחר עצמאי בכל מני קרנות עוקבות אחרי מספר מדדים בארץ ובחו"ל, בעקבות קריאתי את בלוג המשקיעה. עשה רווח נאה שרובו כבר נשחק לאור הירידות האחרונות.

עכשיו השאלה הגדולה היא מה לעשות. מצד אחד, אני לא צריך את הכסף עכשיו, מצד שני, ההרגשה היא שאנחנו לקראת ירידה לא קטנה, בטח באג"ח וגם במניות. בגלל יוון, בגלל שהשוק בעליה כבר מספר שנים ובגלל תחושה כללית של כלכלה פחות יציבה. אני לא צריך את הכסף כרגע אבל כן נראה לי שאצטרך אותו בשנים הקרובות, ואני ממש לא רוצה להיות במצב שדווקא אז, זה יהיה בשיא הירידות. מצד שני, זה לא שיש מקום נורמלי שבו אפשר להשקיע ולקבל ריבית נורמלית על הכסף אז אני תוהה אם להשאיר ולקוות לטוב או לעשות סידור מחדש. מה דעתכם?

אני כמובן לא מבקש המלצה/יעוץ ספציפי אלא את הלך מחשבתכם לגבי המצב ואיך אתם מתמודדים איתו

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 12:07
התשואה להשקעה בסיכון מועט לתקופה קצרה הינה אפסית היום - זה מה יש.

האם אתה מוכן (וצריך) לקחת סיכון נוסף בשביל סיכוי לתשואה גבוהה יותר - זו שאלה רק לעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 12:12
לאיזה סיכון נוסף אתה מתכוון?

ההתלבטות שלי היא בין להשאיר את המצב כמו שהוא ו"אללה ירחמו" או להוציא את הכל, לחכות עד יעבור זעם ואז להיכנס שוב טיפין טיפין.

יעבור זעם הכוונה לנפילות של האג"ח בעיקר (בגלל יוון וריבית שתעלה), כלומר ברגע שיירגע הסיפור הזה, לחזור חזרה.

יש לי גם סכום כסף שאני מכניס כל חודש למדד תל אביב, איתו להמשיך כרגיל כי הוא מבחינתי מחוץ לסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 12:51
מה היה התכנון כשהתחלת להשקיע והאם משהו מהותי השתנה מאז?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 12:55
כל סוג נכס שתשקיע בו (אג"ח, מניות, נדלן, וכו') - מגלם סוג מסוים של סיכון, חלקם יותר וחלקם פחות. אף אחד פה לא יודע בוודאות מה יקרה עם יוון, הריבית (בארה"ב, באירופה או בארץ) או כל דבר אחר. לחברי הפורום יש דעות כאלו ואחרות שתוכל לקרוא בשרשורים אחרים, אבל לא הייתי ממליץ לבסס על זה את תיק ההשקעות שלך.

הדבר היחיד שאני יכול "להמליץ" זה שתכין תוכנית השקעות שתתמיד בה לאורך שנים רבות בלי קשר להתנהגות השווקים והחדשות, בין אם זה יוון, רוסיה או ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 13:45
תשובה לשניכם:

בהראל מגוון הכוונה הייתה השקעה לטווח של מספר שנים, זה לא השתנה. מה שהשתנה זה, יוון, האגח הפך להיות למסוכן יותר, רמת ההבנה שלי קפצה פלאים (ידע זה כח אבל גם הרבה חוסר שקט). במסחר העצמאי הכוונה הייתה לטווח הארוך באמת, החשש שאני נכנס רגע לפני הנפילה הגדולה הייתה גם שם, מאז עברה כמעט שנה והחשש הזה התגבר לאחרונה.

גם כשאני הולך לסוגי השקעה אחרים (כמו קרן קלע או הגשמה), אני נתקל בסקפטיות לא מעטה. מצד אחד מדובר על סכום מאוד גבוה, מצד שני מדובר על טווח זמן (של רוב הסכום) שהוא בין לבין, פעם אג"ח היה עושה את העבודה, היום גם זה לא. אני לא מחפש תשואות מדהימות, אין לי בעיה גם עם 3-4-5% בשנה אבל שיהיה סולידי מבחינת התנודות. יש דבר כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 13:57
בהקשר להבנה שלך שקפצה פלאים והשקעות פסיביות, משהו שכתבתי בשרשור אחר:

אני מניח שאתה איפשהו באמצע הדרך, וזה אכן לא פשוט...

לגבי תשואות וסיכון - היום השקעה (כמעט) חסרת סיכון, שזה אגרות חוב מדינה קצרות טווח, נותנים בכל העולם תשואה שהיא אפסית ממש (ולעיתים אף שלילית). אם אתה רוצה כיום לקבל תשואה של 3-4-5% אחוזים מעל תשואה חסרת סיכון, אתה צריך לשלם את המחיר - שזה האקסטרא סיכון תמורת האקסטרא תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 14:08
"אתה צריך ״לשלם״ את המחיר - שזה האקסטרא סיכון תמורת האקסטרא תשואה" - אני מסכים אבל על איזה אפיק אנחנו מדברים? כי מניות/אג"ח זה סיכון גבוה מדי למה שאני מחפש, בשביל תשואה גבוהה מדי למה שאני מחפש

תודה על התגובות!
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 14:40
לדעתי ההבנה הראשונית צריכה להיות שאנחנו מחפשים תשואה כמה שיותר גבוהה, בסיכון כמה שיותר נמוך (שהוא לא אפס). גם אין דבר כזה אפיק מסוכן ובטוח. כל דבר יכול להיות מסוכן מאוד בתנאים הנכונים או להיפך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 15:06
אם אתה לא מקובע על הצורך למשוך את הכספים ואתה רוצה השקעה בטוחה יחסית עם תשואה נחמדה בצידה אז השקעה במניות דיבידנד יציבות שמגדילות את הדיבידנדים בכל שנה (כולל במהלך משברים) יכולה לספק את התוצאה הרצויה.

ישנם לא מעט מחקרים שמראים שמניות דיבידנד יציבות נופלות פחותבמהלך משברים מאשר מדד המניות הכללי והעובדה שהן ממשיכות לחלק דיבידנדים ואף להגדיל אותם במהלך המשבר מספק משהו ממשי להיאחז בו מעבר לידיעה ש"מניות עולות בטווח הארוך".

אתה יכול למצוא על זה מידע בשרשור שפתחתי בנושא כאן בפורום תחת הכותרת "מידע על מניות דיבידנד" וגם בבלוד שלי "לקבל משכורת מדיבידנדים".

אם אתה מקובע על הרעיון של להוציא את הכסף מההשקעה בעוד X שנים לעומת זאת אז זה בהחלט לא האפיק המתאים כי זו עדיין השקעה במניות.

בטווח הקצר אין משהו אטרקטיבי כרגע וכל שנותר לעשות הוא או לשים את הכסף בפקדונות עם תשואה 0 או באג"ח עם סיכון גבוה מעליית ריביות.