⬅ חזרה לאינדקס

ניירות בארה"ב ודיווח מס

🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2019 15:33
היי, אני יודע שזה נושא ששואלים פה עליו הרבה (ואפילו יש פה למטה שאלה על interactive ספציפית!), אבל אני רוצה לוודא שאני לא הולך לגרור איתי חובות למס הכנסה סתם כי לא שאלתי.

לא מחפש ייעוץ כמובן :)

אני קונה ומחזיק. יש לי ניירות ב-IBI בארץ - מהם אני לא מוטרד. יש לי גם דברים ב-IBI בחו"ל, שגם מהם לא מכרתי כלום ב-2018. ולבסוף יש לי דברים ב-interactive, ששוב - לא נמכר מהם דבר.

קיבלתי דיבידנדים. שילמתי עליהם מס במקור כפי שזה נראה. לא ביצעתי אף פעולה אחרת. לא עברתי את תקרת ההשתכרות המצריכה דיווח מס בכל מקרה.

האם אתם הייתם מגישים דו"ח במצב דומה?

שאלת בונוס 1 - אם קיבלתי בונוס בעבודה, אבל עבדתי אצל אותו מעביד כל השנה, יש סיבה להיות מוטרד מהחזרי מס? (עשיתי את החישוב ויצא לי בערך אותם סכומים, אבל אני רוצה לוודא שהמתמטיקה שלי נכונה)

שאלת בונוס 2 - אני קצת מבואס על הסיפור של הדיבידנד. יש מחקות מדד צוברות בארה"ב שפספסתי? מה ה-terminology לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2019 15:51
אין לך מזומן שמשלם ריבית או הכנסה אחרת מריבית או משהו בסגנון בIB?

בדקת שלקחו לך 25% על כל הדיבידנדים ולא פחות?

אם כן, אז כנראה שאין בעיה וכנראה שאין צורך להגיש דוח.

אבל קח בחשבון שאני ממש לא איש מקצוע בתחום ואל תסמוך על מה שאני אומר.

בגדול המערכת של המעסיק אמורה לדעת לחשב נכון את המס, גם אם הבונוס.

תמיד כדאי לחשב כי לפעמים יש להם טעויות, אבל אם חישבת ויצא לך בסדר אז כנראה שאין סיבה להגיש

לא. לפי החוק בארה"ב הקרנות חייבות לחלק ואסור להן לצבור.

יש אלטרנטיבות איריות וקנדיות צוברות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2019 16:01
למקרה שכן תחליט להגיש בגלל זה, שים לב שתצטרך לדווח על כל ההכנסות (כולל IBI ואינטראקטיב).
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2019 16:02
ריבית על מה? יש לי כמה אלפי דולרים בודדים שם, וממעבר על הדו"ח לא נראה רווח מהם. רק מהדיבידנדים.

מחקות מדדים עולמיים / אמריקאים?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2019 16:05
יש תשלום ריבית על מזומן בחשבון (לדעתי רק מעל סכום מסויים, אבל אני לא זוכר בודאות) ובנוסף יש את תוכנית השאלת המניות שמשלמת לך ריבית.

כן.