⬅ חזרה לאינדקס

רוצה ללמוד,מתלבט בין תואר לקורס

🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2019 21:11
אני בן 21 משוחרר טרי גר בפריפריה

שוקל ללמוד פיתוח\הנדסת תוכנה

ההתלבטות שלי בין תואר לקרוס היא כזאת

יתרונות לתואר:

1.יש מכללה קרובה לבית שלי (3 דקות באוטובוס) ואוכל להישאר לגור עם ההורים ולא אצטרך להשכיר דירה רחוק מהבית.

2.תואר יותר מקיף מקורס ואצא מוכן יותר עם יותר ידע.

3.ברוב המקומות עדיפות לתואר + שכר גבוהה יותר.

4.יש המון מלגות ללימודי תואר - מימון מלא\חלקי של שכ"ל,מלגת קיום,סיוע בהשמה,חלק מהמלגות אפילו נותנות מחשב נייד.

חסרונות לתואר:

1. זמן - 3\4 שנים לימודי תואר ראשון לעומת מספר חודשים גג שנה לימודי קורס.

2.תנאי קבלה מחמירים - שיפור בגרויות, קורסים מכינים.. פסיכומטרי.

3. בלימודי תואר הפן התאורטי תופס חלק גדול לעומת קורס שהוא יותר פרקטי (סותר חלקית את יתרון 2.. אני יודע).

*לא רשמתי מחיר גבוה של תואר בחסרונות מכיוון שזה לא פקטור ראה יתרון 4 בנוסף לכך שיש לי פיקדון של 17.5K

השאלה שלי היא מה אתם חושבים שעליי לעשות

אני נוטה יותר ללכת על קורס של שנה.. אבל חושש מאוד ממעבר למרכז רחוק מהבית.. להשכיר דירה לבד.. מחיר השכרת דירה גבוה, אבל במרכז יש יתרון תעסוקתי ענק.. אשמח אם תעזרו לי :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2019 07:07
תואר הוא תנאי סף להרבה משרות (בעיקר במשרדי ממשלה, בנקים וכו').

וזה נכון גם בעולם ההייטק. אני מכיר לא מעט אנשים מהעולם שתקועים מתחת לתקרה מסוימת בגלל שאין להם תואר.

לדעתי, לך על תואר, אחרי זה תעשה השלמות נצרכות באמצעות קורסים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 11:11
השאלה אם תצטרך את הידע הזה, אתה צריך להבין מה אתה רוצה להיות כשתיהיה גדול , יש משרות בהייטק שלא דורשות תואר, ויש כאלה שכן.

יש מכינות קדם אקדמאיות

תואר וקורס הם דברים שונים , זה פחות עניין של פרקטיקה מול תאוריה כי מהנסיון שלי ,כמעט בכל מקרה, מתכנת עם תואר טוב יותר במה שהוא עושה ממתכנת שעשה קורס.

בקורס אתה מתמקצע במשהו מאוד ספציפי, ואתה יודע לעשות רק את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 21:19
טעות להסתכל על העבודה הראשונה בלבד. סביר בעיניי להניח שזה משפיע גם הרבה קדימה. אף אחד לא רוצה להיתקע בqa כל חייו
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 21:32
אם אתה צריך לשפר ציונים או מכינה בשביל מכללה, אז מדובר בעוד שנה+, כך שאין שאלה וברור שקורס.

שים לב שמי שלא תותח(מוכן להשקיע את הזמן הפנוי בללמוד מעבר ולדעת להקים פרויקטים בעצמו) אף פעם לא יברח מהמשבצת של סוג ב' ולא יראה את המשכורות של הגדולים
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 22:17
מכיר אישית אחד שטוב לו מאוד בqa, עשה קורסון זריז (לא יודע איפה), מרוצה מהשכר והכי חשוב מהחיים.

אם השואל לא חולם על קריירת הייטק נוצצת, אולי זה יתאים לו..
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 22:24
אתה שוב מסתכל על החצי שעה הקרובה ולא על ה20 שנה הקרובות
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2019 03:35
זה צריך להדליק לך נורה אדומה. אתה מתכוון לבזבז 4 שנים מחייך על לימודים שאין לך מושג אם אתה צריך אותם או לא, כנראה גם אין לך מושג מה תלמד בתואר, איך ואיפה משתמשים בידע הזה בעבודה. מציע לך שתלמד בדרך הכי קלה את המינימום שצריך בשביל להתקבל לעבודה ראויה. בשלב מאוחר יותר בחיים תגיע לבד למסקנה אם צריך\לא צריך תואר, אז תחליט. זה אישי, אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה טוב בשבילך, אלא אם אתה רוצה להיות חלק מהעדר, ולעשות את מה שכולם עושים בלי להבין למה.