⬅ חזרה לאינדקס

לא שילמתי מס רווחי הון לפני כמעט 3 שנים, מה עכשיו?

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 02:19
עברתי על תוכנית ESPP ישנה שהייתה לי (אינטל, הוחזקה בUBS) ומכרתי לפני כמעט 3 שנים, כשלא הבנתי בכלל את עניין המיסוי (אפשר להגיד שהייתי מאוד צעיר ואופטימי, וחשבתי שעושים את זה אוטומטית בשבילי :lol: )

ממה שאני רואה על הדיבידנדים שילמתי 25% במקור, אז אני לא חושב שיש פה בעיה.

אבל יש רווחי הון קטנים (חובת המס היא 1400 ש״ח) שאני לא בטוח אם שילמתי עליהם מס אי פעם. מההיסטוריה בUBS נראה שלא שילמתי שם כלום, כמו כן בדקתי בתלושי המשכורת ואני לא חושב שזה ירד משם (אלא אם כן פיספסתי, שיהיו בריאים התלושים האלה מסובכים).

מה הצעד הבא וכמה זה יעלה לי? זה משהו שאני יכול להתמודד איתו לבד, או שאצטרך רו״ח? נראה לי קצת מצחיק לקחת רו״ח על סכום כזה. באותה שנה מלבד ESPP לא הייתה לי שום מעורבות אחרת בשוק ההון ושום סיבה אחרת להיות בקשר עם מס הכנסה.

D: תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 06:58
שכח מזה

תלמד לפעם הבאה

אני לא עו"ד ולא רו"ח, כך שלעצות שלי אין שום משקל, אבל לפי מה שאני יודע מס הכנסה לא ירדוף אחרי סרדין כמוך, המרדף יעלה לו יותר מהרווח (וגם לך הדוח השנתי אצל רואה חשבון יעלה יותר מהרווח)
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 07:03
זה באמת סכום מצחיק.

הגשת דוחות בשנה ההיא? אתה מגיש דוחות עכשיו?

אתה רוצה מצפון נקי, גש למס הכנסה תסביר להם את העניין, ואחרי שהם יגחכו הם יסבירו לך מה אתה צריך לעשות שזה אולי להגיש דוחות על כל השנים מאז ועד היום וכמובן לשלם את המס עם ריבית והצמדה.

כדאי לך להתייעץ עם רו״ח נייטרלי שאין לו אינטרס להרוויח עליך (אולי אחד של חבר) ולשמוע ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 11:43
לא הגשתי אף פעם. אני היום משקיע דרך IB אבל בינתיים לא מוכר ואין לי סיבה להגיש. כנראה שבעתיד אצטרך.

אני לא יודע אם זה קשור, אבל הגשתי על אותה שנה בקשה להחזר מס לשכירים (דרך finupp) וגם קיבלתי (החלפתי עבודות). אני לא זוכר אם הייתי אמור לדווח שם גם על רווחים ממניות, אבל בוודאות לא דיווחתי (פשוט מחוסר ידע).

להבהיר החוב הוא 1400, לא הרווחים
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 13:37
אני לא הכי מתמצאת במיסוי אופציות לעובדים, אך כמדומני במסלול זה החיוב במס הוא לפי 2(2) הכנסה משכר ויש ניכוי במשכורת
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 13:39
זה לא אופציות.

ב-ESPP אכן ההנחה שמקבלים מחויבת במשכורת כהכנסה פירותית.

על הרווחים יש לשלם מקדמות מס כמו על כל נייר ערך אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 14:09
על ההנחה שילמתי במשכורת
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 14:47
ציינתי את זה

התגובה שלי הייתה יותר מכוונת ל- @Nina T שחשבה שמדובר באופציות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 15:56
רק אישרתי D:
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 02:30
לגבי מה שכתבתי למעלה על הבקשה להחזר מס שהגשתי (0135), אכן הייתי צריך לציין שם רווחי הון ולא עשיתי את זה. איזה בלאגן
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 12:37
תבדוק בטופס 106 מהמעסיק לאותה שנה, זה אמור להופיע שם.

זה לא ממש עוזר לך אם אינטל ניכתה לך במקור, אבל אחרי זה הגשת טופס 135 ולא צירפת אליו נספח ג'.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 13:15
אין לי שורה על זה ב106. מה שקרה זה שמכרתי בתחילת החודש האחרון שלי שם, והעברתי את הכסף לחשבון רק כמה חודשים אחר כך, בשנה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 13:22
כמו שנכתב, ESPP מהרגע שהמעסיק רכש עבורך את המניות, הם שלך בחשבון זר (בעל כורחך). הדיווח חל רק עליך ומאותו רגע כבר אין קשר לנאמן או למעסיק.

(החרגה מסוימת היא למי שעושה quicksale, ואז זה כן עובר דרך הנאמן).
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2019 15:28
אין שום משמעות לשאלה מתי העברת את הכסף (ואם בכלל העברת אותו).

ארוע המס קורה ברגע שמכרת את המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2019 19:19
אם כבר אנחנו עוסקים בESPP ומיסוי

נקנו עבורי מניות ESPP לפני מספר שנים. מאז הספקתי לעזוב את ישראל ולנתק תושבות מס.

אם אני מוכר עכשיו, הכסף הולך דרך נאמן שינכה מס מקסימלי (62% כולל ביטוח לאומי).

איך עובד המס שאני צריך לשלם, ולמי אני צריך לשלם אותו?

נשמע לי הגיוני שה15% הנחה יהיו חייבים במס בישראל כי מדובר על התקופה שגרתי ועבדתי בישראל.

על הרווח לעומת זאת, נשמע לי הגיוני שאני לא חייב במס בישראל, כי את המכירה אני מבצע עכשיו כשאני לא תושב ישראל. השאלה אם מס הכנסה יחשוב כמוני על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2019 19:34
אתה בטוח שאתה לא מתבלבל עם אופציות או rsu?

בד"כ לא מחזיקים espp אצל נאמן.

אם זה espp אז את המס על ההנחה שילמת ברגע שקיבלת את המניות, דרך.תלוש השכר שלך.

זאת כבר שאלה יותר מסובכת. בגדול, כמו עם מניות רגילות, אם אתה מנתק תושבות אז ברגע הניתוק אתה אמור לשלם מס על רווח הון רעיוני שיש לך (כלמר תשלום מס על רווחים כאילו מכרת ביום העזיבה, או משהו כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2019 20:19
בהחלט espp. המניות אצל ברוקר אמריקאי אבל מכירה חייבת לעבור דרך הנאמן. אני לא בטוח אם באמת שילמתי מס על ההנחה כשהן נקנו; אנסה לבדוק את זה.

לא ידעתי על המניות האלה כשניתקתי תושבות אז לא התבצעה מכירה רעיונית :/ לא בטוח איך לצאת מהמצב הזה עכשיו