⬅ חזרה לאינדקס

אמזון - תחרות או בלוף

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 17:39
לשותף שלי יש חנות כלי בניין.

לאח יש חנות מזון לכלבים.

[ביום שנפתח מועדון ה-סולידית, שייתן פייט לחבר :) , יהיה לכולם פה הנחות גורפות.באחריות]

אז יש קצת רגישות בנושא...

תהיתי אם ביום כניסת אמזון לארץ, בהנחה שיהיה להם מרלו"ג בארץ, זה בכלל ישנה משהו, לבעלי החנויות.

א.

עם כניסת אמזון לארץ הם יצטרכו לגבות מע"מ כך שכבר אמזון.קום עדיין "זול" יותר במחיר המע"מ.

סביר להניח שאם הם ייכנסו לארץ אז יהיה להם שירות משלוחים שיהיה זמין גם לאתר הלועזי וגם הישראלי לא?

כך שהקונים מחו"ל יתפסו טרמפ על החברת משלוחים הישראלית ומחיריה הזולים [סתם זורק רעיון]

ב.

האם כח הקנייה שלהם באמת "מאיים"?

הרי אם אני חברת קפה-שחור שמספקת מוצרי קפה לשלל החנויות בארץ,

אם אמכור לאמזון זול יותר מהמתחרים שלהם [כלומר אח שלי] מברגים או ציוד למזון,

הם בעצם יורים לעצמם ברגליים לא?

ג.

רק פה יש עניין מע"מ שמדברים עליו? הרי גם בחו"ל יש את כל הסיפור הזה,

למה עושה רושם שרק פה מזלזלים בכניסה שלהם לארץ בקטע שהם "סתם עושים רוח" ?

ל"ג בעומר שמח ותודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 18:10
אני קונה הרבה באמזון. לא בגלל המחיר. בגלל האחריות ומדיניות החזרים/זיכויים.

אנקדוטה א' - לפני שבוע בלבד הורים שלי קנו באחת הרשתות בארץ מסך טלוויזיה של LG. מלכתחילה השלט החכם עשה בעיות ולא התחבר. דיברנו עם הרשת, הם הפנו ליבואן. דיברנו עם היבואן, הוא אמר תביאו פיזית את השלט לנקודת שירות, שנמצאת בכלל בעיר אחרת. אבא שלי נאלץ לבזבז חצי יום כדי לנסוע ולמסור את השלט. לקחו את השלט, אמרו שתוך 10 ימי עסקים יודיעו לו מה קורה עם השלט. ואז הוא יצטרך לחזור לשם ולאסוף אותו.

אנקדוטה ב' - קניתי סמרפטון באמזון. אחרי שנה וחצי הוא התחיל לעשות בעיות. פניתי לשירות לקוחות, אמרתי שהטלפון עושה בעיות. מייד זיכו אותי על כל הסכום. וביקשו שתוך מספר ימים אשלח להם בדואר את הטלפון התקול.

אנקדוטה ג' - הזמנתי פריט לבוש מאמזון. הפריט הגיע באיחור של יום אחד מהמועד שהם התחייבו אליו (האיחור היה בגלל פשלה של דואר ישראל). אמזון זיכו אותי על כל התשלום ואמרו להשאיר את פריט הלבוש.

אם זה יהיה גם השירות שלהם בארץ, אקנה מהם גם אם יהיו יותר יקרים מהמתחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 18:15
צודק לגמרי,

ממש ארה"ב בארץ, אין ספק שהשירות לעילא ולעילא.

ניסיתי להבין אם גם יהיה שוני בתמחור באתר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 20:16
מבחינת התמחור אני חושב שהמחירים באמאזון יהיו דומים או זהים למחירים הקיימים בארץ. הרי הסוחרים זה מי שיקבע אותם. ההבדל העיקרי יהיה מסביב.

למשל ברמת השירות כמו שאמרו (לא מובטח כמובן, יכול מאד להיות שנקבל שירות ברמה ישראלית).

בחוויית הקניה (פרטים יותר מלאים על המוצרים, יותר ביקורות וחוות דעת).

ובמשלוח אם אכן ירימו פה מערך כלשהו משלהם.

המחירים אולי כן יושפעו קצת מבחינת מבצעים כלליים שיהיו באתר מידי פעם, קופונים וכו'. ומעצם זה שזה יעודד תחרות בקרב סוחרים שמוכרים כולם את אותו המוצר - מי שיציע את המחיר הכי נמוך זה מי שיופיע בדיפולט כשנכנסים לעמוד המוצר, אז יש אינטרס גדול מצידם.

אני כן חושב שיש קצת ציפיות מוגזמות מבחינת הצרכנים בארץ. הרבה שמעו את החדשות וכן חשבו שפתאום יהיה להם copy paste של אמאזון ארה"ב, כולל המחירים, פשוט בעברית ועם משלוח יותר מהיר וזול. בפועל זה (לפחות בעתיד הקרוב) יהיה גרסא יותר מוצלחת של עזריאלי דוט קום - אבל גם זה משהו.

ואולי זה כן יפתח לפחות את הדלת לכניסה רשמית של השירותים הנלווים של אמאזון בארץ בעתיד היותר רחוק - קינדל, וידאו, תמיכה בעברית באלקסה, וכו'.

אישית, אני סה"כ מקווה שזה פשוט יפתח את האפשרות להזמין מחנויות אמאזון הזרות כלמיני מוצרים שכרגע משום מה לא ניתן לשלוח לישראל (אבל כן למדינות אחרות).
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 20:18
זה כשהמוכר הוא אמזון הוא מישהו אחר?

אני קניתי באמזון שעון גארמין (די יקר) שעשה המון בעיות מייד. אמזון הפנו אותי לגארמין וגארמין הזמינו אותי להגיע פיזית למרכז השירות שלהם בקנזס סיטי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 20:34
זו בדיוק החוויה שלי.

לדעתמ אנחנו נמצאים עכשיו במין תפר כזה ,אמזון רוצים לבדוק את השוק הישראלי ככה שהאתר האמריקאי פתוח כמעט לגמרי לישראל ,במחירי ארצות הברית.

הבעיה היא שהם בטח יבטלו את כל הטוב הזה כשיביאו לכאן אתר בעברית.

תדבר שוב עם שירות הלקוחות בצאט...
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 22:35
כשמוכר זה אמזון בכלל אין שאלה.

פעם זה היה מישהו אחר, אבל שירות לקוחות של אמזון די כיפפו אותו (ברמה שלי לא היה נעים).
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 15:54
המודל של אמזון הוא מודל predatory מובהק, הם מגיעים לאיזור מסויים, מוכרים במחירי הפסד\מרווח אפסי, החנויות (מיקומים פיזיים) באיזור נסגרות ואז אמזון פותחת חנויות פיזיות עם מחירים מופקעים במקום אלו שנסגרו.

יש עוד הרבה דברים לא הוגנים שהחברה הזו עושה גם לאנשים שמוכרים דרכם באתר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 16:16
בשביל זה קונים גארמין בארץ.

בד"כ תמיד אפשר למצוא חבר עם הנחות ואז המחיר כמעט זהה לחו"ל ויש אחריות בארץ.

ככה אני כבר שנים - 4 שעונים שונים של גארמין תמיד במחיר כמעט זהה למחיר בחו"ל
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 17:24
אני דווקא יותר אופטימי.

תראו את זאפ

מוצרים שהולכים חזק בזאפ נמכרים בארץ במחירים מצוינים.

אין סיבה שבאמזון זה יהיה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 17:25
לגבי השירות, לרוב הוא טוב, אם כי לא תמיד 100%.

החוויות שלי:

הזמנתי חבילה עם כמה מוצרים בשווי מעל $300. קיבלתי הודעה שהחבילה הגיעה אלי, אבל לא קיבלתי אותה. ניסיתי לברר מול חברות השליחויות השונות ובסוף מצאתי שהחבילה נשלחה דרך דואר שליחים של דואר ישראל. בזבזתי הרבה זמן על טלפונים למוקדי השליחים של דואר ישראל והם טענו בתוקף שאין להם חבילה כזאת. כתבתי לאמאזון והם מיד שלחו לי את החבילה שוב דרך חברת שליחויות אחרת. החבילה הגיעה מהר.

אחרי לא מעט חודשים, כשכבר שכחתי מכל העניין, הגיע שליח של דואר ישראל והביא לי את החבילה המקורית, כך שקיבלתי כל מוצר פעמיים.

חוויה אחרת הייתה פחות מוצלחת. הזמנתי סנדלים של חברה מוכרת ואלה התפרקו אחרי חודש של שימוש מועט. כתבתי לאמזון, אבל הם לא הסכימו לזכות אותי על הסכום המלא, אלא רק נתנו לי זיכוי קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 17:39
איפה בדיוק ראית את המודל הזה בא לידי ביטוי? יש לאמאזון המוני חנויות אונליין בעולם ועד כמה שידוע לי רק בארה"ב הם התחילו להיכנס לשוק הריטייל, וגם שם ממש בקטנה עדיין ביחס לשוק הקיים.

זה בהחלט אחד הכיוונים שלהם, וזאת בהחלט הגישה שלהם בשוק האונלייני, אבל ממש לא התרשמתי שבסיס המודל העסקי שלהם הוא להשתלט על שוק הריטייל בכל מדינה שהם נכנסים בה. למה להם לטרוח להיכנס לריטייל במדינה קטנה כמו ישראל? הרבה יותר מידי overhead.

לא יודע אם זה נכון, לצורך העניין יש אמאזון קנדה / ארה"ב / אנגליה / גרמניה / יפן וכל המדינות האלה, מניסיון, יכולות להזמין בכיף מחנויות האמאזון אחת של השניה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 20:02
פה חשדתי...

אולי הגעתי עם ציפיות מוגזמות ששעון אחד יספיק :>
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2019 13:02
לקוח שלהם עוד מימי ה205 הענקיים. אני מחליף כל שנתיים-שלוש.

פעם אחת הייתה לי תקלה אחרי שנה וחצי ונתנו לי אחלה דיל לשדרוג.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2019 17:28
בול מה שחשבתי :>