⬅ חזרה לאינדקס

תביעה נגד חברת ביטוח

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2019 19:02
ביצעתי ניוד מתוך ביטוח מנהלים לקרן פנסיה, אך בגלל שקרן פנסיה מקיפה מוגבלת למשכורת סביב ה20 אלף שקל, חלק מהכסף גלש לתוך קרן משלימה שנפתחה בצורה אוטומטית.

אך מה שקרה בתהליך הניוד, כסף מהביטוח מנהלים קיבל עדיפות על כסף שכבר היה בקרן המקיפה והכסף של הקרן המקיפה גלש למשלימה רטרואקטיבית לשנים אחורה, ביחד עם התשואות והדמי ניהול,פשוט לא הגיוני!

כתוצאה מהניוד הזה, חישוב פשוט תחילת שנה + הפקדות מול תחילת שנה הבאה שמופיעים בדוחות השנתיים, בלי התשואות ודמי ניהול, מראה שחסרים אלפי שקלים בתיק.

אני נלחם נגד החברת ביטוח חודשים, כי קודם הכסף של הניוד לא הופיעה בדוח השנתי ועכשיו חסרים כספים בתיק.

כל פעם שאני מבקש לבדוק את הדוחות, הם בודקים משהו נקודתי ואחרי שבועות מחזירים לי תשובה ללא אפשרות להגיב.

מה הדרך הטובה לפתור את העיניין הזה? חשבתי על תלונה למפקח על ביטוח ותביעה בתביעות קטנות.

מה אתם חושבים?
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2019 21:31
היי , יש פה קצת בלגן ואני מתנצל אבל לא הצלחתי להבין עד הסוף.

המערכת מבצעת חישוב חודשי מצטבר מתחילת השנה ומה שעובר גולש למשלימה. זה לפי סכומים ואין עניין למקור ההפקדה. גם אותך לא אמור לעניין האם 100 ש"ח שגלשו הם מהפקדה ממעסיק איקס או סכום שנויד. מה שצריך להיות חשוב הוא שנוהל חודשי מצטבר מתחילת השנה לכל שנת מס.

אם עברת תקרות וניידת למקיפה , הנושא היה צריך להילקח בחשבון ואני כמובן לא פה כדי להגיד לך נו נו נו או משהו.

לעניין סכומים זה יכול להיות פשוט , סכום שהיה בקרן יום לפני הניוד. אישור על ניוד יוצא מהחברה המעבירה ודוח שמראה כניסה של ניוד נכנס פנימה. אין בעיה שיהיו 2 דוחות חלק למקיפה וחלק לכללית העיקר שתוכל לראות שמה שיצא נכנס , תבדוק האם יכולים לתת לך כזה. אני לא פוסל תקלות ובעיות תוכנה שעשו משהו שהוא לא תקין אבל לרוב קל מאד לזהות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2019 21:38
אין לי מושג אם אתה צודק או לא אבל אם אתה סבור שיש לך קייס תפנה למפקח על הביטוח במשרד האוצר (יש טופס פנייה מקוון באתר של משרד האוצר). אני מבטיח לך שמהר מאוד יחזרו אליך מחברת הביטוח אנשים מדרג גבוה יותר שינסו לפתור את הבעיה או להסביר לך איפה טעית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2019 22:22
החריגה נלקחה בחשבון, אבל לא ציפיתי שכתוצאה מניוד אני נקנס באלפי שקלים. אני ציפיתי שלפני הניוד ואחרי הניוד הסכום הכולל בכל הקרנות הוא אותו סכום.

אבל זה לא מה שקרה, נניח אם אני מסתכל על דוח 2018 רבעון 3 אני רואה יותר כסף ב"יתרת תחילת השנה", מאשר בדוח 2018 הסופי שהגיע אחרי הניוד.

זאת אומרת הם שינו את כל ההפקדות בקרן המקיפה רטרואקטיבית משנת 2017 בגלל הניוד בשביל לנצל את המסגרת, ודברים הלכו לאיבוד בתהליך המסורבל הזה.

שורה תחתונה, הסכום הכולל של: סכום תחילת שנה 2017 + הפקדות במהלך השנה כולל דמי ניהול, תשואות לא שווה למה שמופיע ב"יתרת תחילת שנה" 2018.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 13:15
הגשת תלונה אונליין באתר של רשות שוק ההון