⬅ חזרה לאינדקס

שימוש בחשבון ESPP להשקעות פרטיות

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2019 23:45
אני משתתפת בתכנית ESPP במקום עבודתי ולשם כך נפתח עבורי חשבון E-trade.

עד כה יש שם בעיקר מניות של החברה (ESPP& RSU) אבל לאחרונה צץ שם גם סכום כסף כתוצאה מדיבידנדים (?).

שאלתי היא- האם כדאי/מקובל/אפשר להשתמש במזומן ואולי בסכום נוסף לרכישת מניות אחרות?

אני שואלת כי:

1. בזמן שאני מתעכבת עם פתיחת חשבון בבית השקעות מקומי (חשש וסקירת שוק) חשבתי אולי לנצל את העובדה שיש כבר חשבון קיים ומזומן ולעשות צעד קטן בכיוון הנכון.

2. אם כבר מדובר בחשבון אמריקאי עם דולרים זמינים, אולי עשוי לחסוך לי חלק מעמלת מט"ח

3. אין לי באמת צורך כרגע במזומן הזה ולכן לא רואה טעם סתם להוציא אותו.

סליחה מראש אם השאלה טיפשית ותלויה במקום עבודה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 00:43
בגדול כן.

ספיציפית לגבי ETRADE, עד כמה שאני יודע הם לא נותנים לזרים לפתוח שם חשבון מסחר אמיתי אלא רק חשבון ESPP.

בנוסף קח בחשבון שכל החסרונות של ברוקר זר קיימים גם במצב כזה (בעיקר דו"ח למס הכנסה וכאלה)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2019 07:11
אי אפשר.

בררתי עם הברוקרים "שלי" (כלומר שה ESPP שלי אצלם) והתשובה היתה שאי אפשר. מדובר בחשבון נאמנות עבור המעסיק (לשעבר ) ולא בחשבון פרטי. בעקרון אפשר לפתוח חשבון פרטי אבל במקרה שלי לא אם אתה תושב ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2019 11:00
גם החשבון ESPP שלי מנוהל ב-ETRADE, ואתמול קיבלתי מהם שיחה שבה הם אומרים שכעת ניתן לפתוח חשבון brokerage למי שהוא לא תושב US. צריך למלא טופס ולצלם את הדרכון. אין לי מושג לגבי התנאים..
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2020 11:43
מישהו ברר/ניסה/הצליח לפתוח חשבון פרטי (עבור אזרח ישראלי) במקביל לחשבון שיש ל-RSU/ESPP ב- E-TRADE?
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2020 14:50
האם הצלחת?
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2020 15:11
לא ניסיתי.