⬅ חזרה לאינדקס

כ.א IN OR OUT

🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 01:17
אני מוציא בממוצע 3.5K-4K בחודש. ההתנהלות שלי משלבת אשראי ומזומן. אני מעוניין לצמצם כמעט לגמרי את צריכת האשראי, אבל חושב על עניין דירוג האשראי שנכנס כרגע לשוק. סביר שמי שצורך מעט אשראי יקבל דירוג נמוך יותר, לא?

שאלה נוספת: איך אתם מבצעים הוראות קבע, דרך כ.א או הוראה בנקאית? עכשיו עם כל עניין הדירוג יש יתרון לכרטיס האשראי?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 01:51
ממה שאני זוכר, @אורי ג. מציע לקחת הלוואה גם כשאינך צריך, בשביל להחזיר אותה ולקבל דירוג *סבבה*

כ.א חוץ בנקאי.

א. ככה במידה ואני עובר, הכל עובר במכה, ולא צריך את הבנק הכושל.

ב. כל העברה שלי בה.ק הבנק רוצה עוד שקל עושק

ג. ב. זה בגלל שאני מחזיק פנקס צ'קים/חשבון בלאומי ויש לי רואת חשבון משנות ה-70 שרגילה לעבוד עם בנק מסוים.

אישית, משתדל את ההוראות קבע בלבד דרך האשראי ולחיות במזומן בלבד [בירות, יציאות וכו'].

בגלל שנאת ההפסד ושכואב *לי* יותר כשאני רואה את המזומן מתמעט בארנק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 01:57
אני לא מציע זאת כיוון שאני לא יודע אם זה עוזר בכלל בארץ.

אני כן מציע זאת למי שבונה את הציון אשראי שלו בארה"ב כיוון שאני יודע ששם זה עובד (מנסיון).

מה שסביר להניח שיעבוד בארץ ועובד יופי בארה"ב הוא מסגרות אשראי גבוהות ואחוז ניצול נמוך שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 02:20
@אורי ג. היו לי בשלוש השנים האחרונות שתי הלוואות שהחזרתי בפירעון מוקדם. תוהה אם יש צורך באחת נוספת, וגם אם כן.. משנה מי הגורם המלווה? עדיפות לבנק/ חברת אשראי?

@Shlomi Z כ.א חוץ בנקאי. הרעיון כשלעצמו מעולה לדעתי אבל נשמע לי כמו עסק קצת יקר יחסית לבנק. כרגע בבנק אני מקבל פטור מלא מעמלות אז אין לי צורך בהתעסקות הזאת. מאמין שבעוד שנה-שנתיים כשהעמלות יתחילו לצוף.. יהיה רלוונטי יותר עבורי. אני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 02:23
יש עדיפות למסגרת אשראי בחשבון הבנק? או בכ.א עצמו? אישית מסגרת אשראי בחשבון מפריע לי מנטלית, מעין מכשול בדרך שמחכה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 02:29
נראה לי שזה פשוט וההיגיון הוא כדלקמן:

אם אני גוף שצריך לתת לך הלוואה ואני רואה שהיה לך בעבר 100 ש"ח מסגרת אשראי, תמיד עמדת בהתחייבויות, יהיה לי קל לתת לך 100 ש"ח וקצת יותר.

וכן הלאה. על אחת כמה וכמה אם במקביל גם לקחת הלוואה תוך כדי והחזרת אותה.

מצד שני, אי אפשר לדעת איך המוח היהודי יעשה מזה מטעמים ויסבך
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 04:49
לא אם פשוט מוציאים כרטיס ללא עלות חודשית. יש מספר כאלה שזמינים לכל דורש.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 07:39
+1

כרטיס האשראי החוץ בנקאי שלי כבר עבר 5 בנקים וזה מייתר את העברת הוראות הקבע מבנק לבנק.

זה שומר על רצף תשלומים ומונע טעויות פקיד בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 09:35
לא הייתי רץ לעשות כזה דבר עדיין, נראה לי מיותר בשלב זה, לא נראה לי משנה מי הגורם אבל בהגיון שלי יתכן שיש יתרון לבנקים.

כמה שיותר מסגרות מכמה שיותר גורמים זה דבר שמאד עוזר לציון בארה"ב, בארץ יש דו"ח אשראי אני כלל לא יודע אם מערכת הדירוג עובדת בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 11:56
זה אחד הדברים שכבר שמעתי כמה פעמים בפורום ואני פשוט לא מצליח להבין.

כל פעם שאני רואה מישהו משלם במזומן ממש כואב לי על הביזבוז המטורף של המיילים...

שלא לדבר על חוסר היכולת הטוטאלית לעקוב אחרי מזומן לעומת הנוחות המטורפת במעקב אחרי אשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 12:11
דוח חודשי של כרטיס האשראי, בהנחה שיש לך רק אחד, זה כמו מנהל חשבונות חינם, הכול רשום, מתועד לפי קטגוריות וניתן להכניס לטבלאות ותוכנות לניהול תקציב.

תשלום במזומן זה לא בריא, אתה שם אלפיה בארנק ואחרי שבוע אתה לא מבין למה הארנק ריק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 12:13
+1
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 13:09
א. מיילים ?

ב. מבין את כוונתך, מצד שני, כשאני מגהץ, כואב לי פחות.

איני מגהץ לעולם אז תאר לעצמך מתי אני משלם במזומן :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 13:36
Miles או נקודות או cashback או מה שאתה רוצה.

אפקטיבית הנחה של 2-10% על כל הוצאה.

דוקא נראה לי שממש לא הבנת את כוונתי

בדיוק - כשאתה מגהץ אתה לפחות מקבל מיילים. לשלם במזומן זה פשוט לזרוק כסף לפח. (בלי קשר לשאלה אם הקניה נחוצה או לא)
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 13:51
א. יש כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים כאלו בארץ ?

ב. יש כאלו בלי עמלות סטייל i need it ?

ג. מיילים? סטייל כרטיס אשראי של אל-על ? לא שוחה בחומר פשוט....
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 14:10
לא ברמות החזר כאלה.

מצד שני, אין שום בעיה להוציא כרטיס אמריקאי ולהשתמש בו בארץ.

כן. אבל בד"כ ההחזר שלהם קטן יותר. למשל ה BofA travel שנותנן 1.5% (או 1.65% אם יש לך גם חשבון בנק שם).

למשל.

זה לא באמת משנה אם החברה קוראת לזה "מיילים", "נקודות" או כל שם אחר שהם ממציאים. בסופו של דבר זה אותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 15:30
אמנם ברמה הטכנית אין מניעה כזאת, אבל הניסוח הזה גורם לזה להישמע כאילו אפשר מהארץ להוציא אשראי אמריקאי באותה קלות כמו שאפשר אשראי ישראלי, וזה לא באמת המצב (ממה שהבנתי מכל הדיונים בנושא):

צריך להגיע פיזית לארה"ב בשביל לפתוח חשבון בנק (או לשלם סכום לא מבוטל לאיזה שירות בארץ שיפתח לך אחד).

צריך דרך להעביר דולרים בשוטף לחשבון בארה"ב בעלות מספיק נמוכה כדי שכל העסק יצדיק את עצמו (חשבון בIB בד"כ).

צריך לדאוג לשלם פעם בחודש את חוב האשראי ולדאוג לטפח דירוג אשראי כדי להוציא את הכרטיסים הבאמת שווים.

במילים אחרות נדרשת השקעה כספית (אלא אם מגיעים לארה"ב בלי קשר מסיבה אחרת) וגם לא מעט התעסקות וזמן (בהשוואה להוצאה ותפעול של אשראי ישראל).

אותי ספציפית הדברים האלה לא יעצרו, ברגע שייצא לי לטייל בארה"ב ואנצל את זה לפתיחת חשבון, אבל לגמרי יכול לראות איך הם יכולים להחשב כבעייתיים או לא טריוויאליים עבור אנשים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 15:43
ברגע שהרמת את התשתית, הוצאת כרטיס אשראי אמריקאי חדש הרבה יותר קלה מאשר הוצאה של כרטיס ישראלי.

אין צורך לשלוח פקס לשום מקום או להגיע לאנשהו כדי לחתום, פשוט ממלאים טופס קצר אונליין והכרטיס בדרך אליך (אם הם מאשרים אותך כמובן).

מסכים שלהרים את התשתית זה קצת מסובך, אבל זה באמת לא כזה נורא.

נכון.

אכן זאת המשוכה שהכי קשה לעבור.

חשבון בIB זאת אכן אופציה פשוטה, אבל לא חסרות אופציות אחרות. אני מכיר אנשים שמתבססים על ESPP שהם מקבלים מהעבודה או על הכנסה משכירות מנדל"ן בארה"ב.

בכל מקרה לדעתי לחלק גדול מחברי הפורום יש גם ככה חשבון בIB, ככה שזה לא באמת מוסיף סיבוך.

אתה גורם לזה להשמע מסובך, אבל זה ממש לא. ישראלים אולי לא רגילים לשלם את האשראי ויש פה איזה שינוי בתפיסה שצריך לעבור, אבל בשביל אמריקאים (וגם בהרבה מדינות אחרות) זה הסטנדט.

זה גם לא כזה מסובך - ברוב המוחלט של הכרטיסים (ולדעתי אפילו בכולם) אפשר להגדיר auto pay. כל מה שצריך לעשות זה לדאוג שיהיה מספיק כסף בחשבון הבנק ביום התשלום.

זה חלק שהוא אולי קצת "טריקי" בהתחלה, במיוחד אם אתה רוצה להגיע מהר יחסית לציון גבוהה. אבל ברגע שהגעת לציון גבוהה מספיק אין באמת יותר מידי דברים שצריך לעשות כדי לתחזק אותו. הדבר היחיד שבאמת צריך לעשות זה לדאוג לא לברוח עם חובות (כלומר לדאוג לשלם יחסית בזמן את כל החשבונות). אפילו אם פספסת חשבון פעם אחת, כל עוד שילמת אותו תוך כמה שבועות לא באמת קרה כלום (חוץ מקצת עמלות).

לא מסכים.

כלומר נכון שלא הייתי מוציא עכשיו כמה מאות דולרים רק כדי לפתוח חשבון בנק אמריקאי, אבל אם אתה גם ככה בארה"ב (ולדעתי יש לא מעט אנשים שטסים לשם מידי פעם) זה לא באמת מסובך לפתוח שם חשבון.

ולגבי ההתעסקות - אולי יש קצת התעסקות בהתחלה בלהרים את התשתית, אבל בטווח הארוך אין באמת יותר התעסקות מאשר עם כרטיס אשראי ישראלי.

מסכים שזה לא טריויאלי להרבה אנשים, אבל זאת עדיין לא סיבה לעבוד עם מזומן :-)

יש גם כרטיסים ישראלים סבירים שנותנים החזר כלשהו, ובכל מקרה גם בלי החזר כלל עדיין כרטיס אשראי נוח ופשוט עשרות מונים מאשר עבודה עם מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 16:10
לא חושב שבכרטיסים האחרונים שהוצאתי הייתי צריך לעשות משהו מהדברים האלה, חתמתי דיגיטלית על איזה PDF ובזה זה נגמר.

עבורם זה אכן non-issue, אבל הכוונה שלי היא באופן כללי ולא ספציפית עבור חברי פורום שכבר יש להם חשבון (או ESPP או נדל"ן בארה"ב), כי גם האמירה שלך הייתה כללית. כלומר אין לי מושג אם לפות"ש יש או לא, לצורך העניין.

סיבוכיות זה יחסי, אני רק אומר שכן יש סיבוכיות וכן יש התעסקות נוספת לעומת אשראי ישראלי. האם הם מהווים חסם? זה כבר תלוי בבנאדם הספציפי.

בכל מקרה לא הייתה לי כוונה לצדד בשימוש במזומן נטו, רק לציין שהאופציה של אשראי אמריקאי היא לא טריוויאלית כמו שגרמת לה להישמע.

ואני אומר את זה בתור אחד שעבורו, אישית, היא לא נשמעת כמו הרבה התעסקות. אבל כשהסברתי את התהליך לאחרים והם אמרו שזה נשמע להם "גדול עליהם" ו"לא בשבילם" יכלתי להבין את זה.

להבדיל מנגיד, "מעבר לפנסיה עם דמי ניהול טובים יותר" או "הוצאה של אשראי חוץ בנקאי חינמי במקום הכרטיס הגרוע של הבנק", שאלה דברים שהם באמת טריוויאליים לרמה שאם מישהו יגיד לי שזה "יותר מידי סיבוך/התעסקות" זה כנראה יהיה נטו מעצלנות ואדישות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 16:20
בכרטיס האחרון שהוצאתי הייתי צריך לדעתי לחתום פיסית על מסמך. אבל מצד שני נציג המכירות היה אצלינו בעבודה אז אולי בגלל זה.

בכל מקרה, בכרטיס אמריקאי אתה אפילו לא צריך לחתום דיגיטלית על PDF :-)

מקבל.

אבל כמו שאמרתי:

ההתעסקות הנוספת היא רק בהקמת התשתית. ברגע שהקמת אותה אין התעסקות נוספת.

מסכים איתך לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 19:22
האמת שבסהכ זה נשמע לי לגמרי סביר, כמובן פרט להגעה פיזית. אין לי ספק שברגע שאגיע לארה"ב אדאג לי לכרטיס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 19:25
סליחה על הבורות, מה זה ESPP ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 19:33
employee stock purchase plan

הטבה שניתנת בהרבה חברות הייטק גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 13:25
הבנתי. תודה על ההבהרה :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 13:13
מתועד לא רק אצלך אלא גם אצל חברת האשראי ואולי הבנק. לא צריך שידעו כל דבר שקניתי.

אפשר לנהל רישום לבד.