⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות לגבי אחזקת רכב - שאלה להייטקיסטים

🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 23:14
אני משתחרר בקרוב מהצבא ואצא לעבוד בהייטק.

אני מחזיק רכב זול שעושה לי חור בכיס וחשבתי למכור אותו ולהישאר בלי רכב. אבל, שמעתי אתמול עובדי מדינה מדברים על כל החזרי ההוצאות שהם מקבלים: החזר הוצאות נסיעה מלא (ואפילו יותר מהדלק שנצרך), החזר ביטוח ואולי גם טיפולים. במצב כזה, יותר מאשמח להשאיר את הרכב שלי.

האם קיימות בהייטק הטבות שכר סטנדרטיות לאחזקת רכב מעבר להחזר הוצאות נסיעה של 22 שקל ביום?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 23:16
לא. ההטבות בהייטק אינן תלויות האם אתה מחזיק רכב או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 01:35
גם אם תמצא עבודה במגזר הציבורי בעתיד, כנראה לא מיד תקבל אחזקת רכב.

בכל מקרה, אם בעתיד תעבוד במקום שתקבל אחזקת רכב, תוכל לקנות רכב ב5-10 אלף ש"ח, וכל מה שתצטרך זה להעביר אותו טסט פעם בשנה (עלות הביטוח והרישוי עצמו הוא סעיף נפרד באחזקת רכב).

אחרי זה תשאיר אותו בחניה ותיסע לעבודה בתחבורה ציבורית \ אופניים. אתה עדיין תקבל אותו החזר הוצאות בין אם תיסע ובין אם לא.

אם תרצה ליסוע בו, כנראה הטיפולים יעלו קצת לרכב זול כזה, ואז לא בטוח שהעיסקה משתלמת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 19:41
אם תגור קרוב לעבודה ואם זה בתל אביב. זרוק את הרכב. אני בתקופה האחרונה הפסקתי להגיע עם רכב לעבודה ואני נוסע באוטובוס או bubble. הולך קצת ברגל (ספורט), שומע פודקאסטים בדרך (ולומד המון בהרבה נושאים) והכי חשוב לא מתעצבן בכביש בפקקים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2019 15:43
אין הטבות מיוחדות למחזיקי רכב בהייטק. לפני שאתה מוכר את הרכב, תעבור לגור ליד תחנת תחבורה ציבורית שמביאה אותך קרוב למקום עבודה בזמן סביר, קח איתך קורקינט חשמלי last mile. להחזיק רכב בישראל 2019 זה סיוט וזה יחמיר עוד בשנים הבאות.