⬅ חזרה לאינדקס

מכירת ביום הX

🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2019 18:11
בהמשך לעצתה של המשקיעה לגבי מכירת קרנות ביום הX על מנת להימנע מניכוי מס במקור על הדבידנד (בחשבון פטור ממס), האם מישהו יודע באופן מעשי איך עושים זאת?

אחדד את השאלה:

הרי האלגוריתם של מכירה יום לפני יום הX וקנייה מיד אחריה, מבוססת על כך שמחיר הנייר צריך לרדת בדיוק בגובה הדבידנד, אבל בפועל אם נקח נניח את קרן VTI אנחנו רואים שהמחיר יורד או עולה בין יום לפני הX ליום הX בלי יחס ישיר לדבידנד שחולק (מעריך שבגלל אירועי שוק רגילים).

השאלה היא כיצד ניתן כמה שיותר לבודד את השינוי במחיר בגלל אירועי שוק, לבין שינוי המחיר בגלל הדבידנד. אני חושב שאם היה מדובר בני"ע ישראלי, הרי שהייתי מוכר בשלב הנעילה וקונה בשלב הפתיחה וכך יודע שעיקר ההשפעה הינה יום הX ומיעוטה אירועי הלילה, האם יש שלב מקביל בארצות הברית? מהי הדרך הנכונה לעשות זאת (מבחינתי העמלה על קנייה ומכירה של הנייר הינה 2 סנט, ואילו המס על הדבידנד של ה14.6 הינו 13.5 סנט, כך שחבל לי להפסיד 11.5 סנט למניה לחינם).
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2019 19:39
אז למה לא לעשות אותו דבר בנייר אמריקאי?

גם שם יש "שלב נעילה" ו "שלב פתיחה"

איפה הצלחת למצוא עמלות כאלה זולות בIRA?

ממה שאני מכיר, בכל הברוקרים שעובדים עם IRA יש עמלת מינימום של לפחות 10$.

אגב, לא יותר פשוט לקנות קרן אירית או קנדית, שנהנות ממיסוי במקור נמוך יותר, ולחסוך את ההתעסקות ואת העמלות?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2019 21:09
אפשר קצת הסבר על השלבים שם ואיך הם עובדים שם בדיוק (או הפניה)?

כאן מדובר על חשבון פטור שלא דרך IRA (כלומר, החשבון עצמו חייב, אבל טכנית המשקיע פטור ממס בגלל נתונים אישיים שלו (למשל נכה שפטור על הכנסות מיגיעה אישית ויכול לנצל נקודות תושב לפטור מרווחי ני"ע, כך שעדיף לו לממש רווחים כל שנה כדי לקבל פטור ולא לדחות את המימוש ובסוף לשלם מס), בכל מקרה, התשובה תהיה גם רלוונטית עבור מי שיש לו 145,000$ בIRA, לא ;) ? (למעשה זה רלוונטי גם למצב בו המשקיע רוצה לעשות איזון תיק, ואז בכל מקרה הוא צריך למכור ולקנות, אז הוא יכול לתזמן את האיזון ליום הX)

האמת שלא, כי שם עדיין אתה משלם 15% מס ואילו כאן אתה משלם 2 סנט למניה (או למעשה 1.5 סנט, שכן אפשר לנכות את 2 הסנט הללו כהוצאה כנגד רווח הון) בלי קשר לגובה הדבידנד. בגלל שVTI מחלקים דיבידנד בגובה של 30-80 סנט, זה הרבה יותר משתלם.