⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח עלייה מחיר VS ירידת תשואה

🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 14:37
שאלת מתחיל.

הבנתי שיש יחס הפוך בין עליית מחירי האג"ח לירידת התשואה.

אם כך כאשר יש נפילה בשוק המניות ואנשים קונים אגח וגורמים לעליית מחירי האגח וירידת התשואה, האם לי, בתור מי שמושקע באגח זה דבר טוב?

או שעדיף שמחירי האגח יפלו והתשואה תעלה?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 14:40
אם אתה רוצה למכור, אז זה טוב לך. אם אתה רוצה לקנות, זה לא טוב לך. אם אתה לא רוצה לא למכור ולא לקנות אז זה לא משנה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 14:54
לא בטוח שאני מסכים.

אם אתה מחזיק באג"ח אז עליה שלו טובה לך.

מה שצריך להבין זה שהעובדה שהתשואה האחוזית יורדת לא אומר שהתשואה בשקלים יורדת.

כלומר אם יש לך אג"ח שעולה 1 ש"ח ונותן קופון של 10 אג' בשנה אז התשואה שלו בגדול היא 10%.

עכשיו אם יש משבר ומחיר האג"ח עולה נגיד ל2 ש"ח, עדיין כל יחידה של אג"ח שיש לך תיתן לך 10 אג' אבל עכשיו התשואה שלו היא 5% (כי המחיר שלו עלה).

אם אתה מחזיק באג"ח הקופון שתקבל לא באמת משתנה, מה שמשתנה רק זה השווי של האג"ח שאתה מחזיק (ולכן גם היחס בין השווי לקופון)
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 15:07
אך ורק אם אתה רוצה למכור אותו (הבהרה: לא התכוונתי רק אם אתה רוצה למכור אותו היום, אלא בכלל. בתרחישים רבים אג"ח לא נמכר בכלל. אפילו גלגול האג"ח לא יפגע בך בטווח הארוך). כמו שפירטת בעצמך בהמשך ההודעה, סך הרווח שלך מההחזקה לא משתנה בכלל (אלא אם וכאשר תמכור).
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 15:20
לא רק.

גם אם אתה רוצה להתמנף על בסיסו :-)

באופן כללי הוא מעלה לך את שווי התיק, מה שיכול לתת לך הטבות שונות גם בלי באמת למכור את האחזקות.

אבל כן, בגדול אני מסכים איתך שההשפעה של זה זניחה לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 20:01
הכוונה כאן למקרה של החזקה באג"ח באופן ישיר?

אמקד את השאלה, אני מתכוון בעיקר לאג"ח מדינה ארוך, כלומר שהכוונה למכור אותו כלל הנראה לפי מועד הפרעון, או אחזקה של אג"חים מדינה ארוכים על ידי ETF
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 21:59
באופן גס גלגול לא משנה: אתה מוכר את האג"ח הישן שלך במחיר נמוך יותר, אבל בתמורה אתה קונה אג"ח חדש עם קופון גבוה יותר. התשואה נשארת זהה, כך שכל עוד אתה מגלגל אג"ח דומים זה לא מאוד משנה.

זה רק באופן גס, כי בגלגול תמיד תקנה אג"ח קצת יותר ארוך ממה שמכרת, ומנגד תשלם יותר מס על קופונים יותר גדולים, ואולי יש עוד כמה פערים שנובעים מהחישוב המדוייק של עלות האג"ח שאני לא חושב עליהם כרגע, אבל בגדול כל עוד אתה לא מוכר ההשפעה היא קטנה יחסית (כלומר, לא בסדר גודל של ירידת המחיר).

לכן, גם הגלגול של הקרן כמעט לא משנה (ואם היא צוברת אז אפילו אין את הבעיה של מיסוי גבוה יותר), עד שתמכור את הקרן.