⬅ חזרה לאינדקס

הייטק בגיל מבוגר?

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2019 23:49
אין לי שום נסיון בהייטק ומעולם לא למדתי שום דבר שקשור להייטק. נתקלתי בהצעה ממכללה שמלמדת קורסים בהייטק ללמוד קורס ובסופו יש התחייבות חוזית (מילים של המכללה, לא שלי) למציאת עבודה.

אני בת 37 ותוהה אם כדאי לי לשלם על קורס (למשל QA). האם יקחו אותי לעבודה בגיל כזה בהייטק כשאין לי נסיון בכלל? (התחייבות של מכללה זה דבר אחד, העסקה זה דבר אחר. קצת קשה לי לסמוך על זה שהם מתחייבים למציאת עבודה. האם הם מוצאים ל-100% מהבוגרים עבודה? מניחה שלא...).
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2019 23:56
לדעתי גיל 37 זה ממש לא גיל מבוגר באופן כללי וגם לא להייטק וחוץ מזה יש תמיד דרישה לאנשי QA טובים.

מה שזה אומר שעלייך להיות טובה בלימודים, לדעת לשווק את עצמך טוב בראיונות ולשדר רוח צעירה ולא אמורה להיות לך בעיית תעסוקה לפחות עד גיל 50.

זה שהם מתחייבים למצוא לך עבודה לא אומר שדואגים גם לשכר טוב אבל טוב שיש את ה"הטבה" הזאת כי זאת תהיה בשבילך סוג של מקפצה לעבודות הבאות בשכר טוב יותר.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 00:22
מכר שלי התחיל לעבוד בהייטק בגיל 50+. היום הוא כבר יותר מ-70. עד ההייטק הוא עבד בעבודות מזדמנות כהנדימן, בונה טרסות וכיוצא בזה. בנה את בית משפחתו לבד וגידל עם אשתו 5 ילדים לתפארת. איש מאד חכם ואוטודידקט כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 00:26
מה ז"א טובים ?

איפה לומדים את זה ? והאם זה לא מצריך להיות גאון על חלל מתכנת במלא שפות
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 00:53
קודם כל תלוי איזה מכללה זאת - כל מכללה וההתחייבות שלה.

בגדול ברוב המקומות ה"התחייבות" זה בסה"כ החזר כספי חלקי של השכר לימוד וכמובן אך ורק אם עמדת בתנאים שלהם שזה נוכחות גבוהה הגשת כל המטלות וציון סופי גבוה ואולי גם הגשת קו"ח דרכם לעבודות (שיכולות להיות די גרועות).

מעבר לזה - קל להתקבל לqa וכל מי שאני מכיר שעשה קורס כמו שאת רוצה - מצא עבודה (5 אנשים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 16:59
מעבר לקורס עצמו שצריך להיות טוב בו, לדעתי זה אומר:

1. להיות בעל ראייה מערכתית רחבה

2. יכולת לחשוב מחוץ לקופסה

3. ניתוח אנליטי והסקת מסקנות טובה

כמובן שכל הנ"ל נבחן בראיונות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 17:01
אתם יכולים לפרט בשפתכם על מה זה QA ? והיכן ניתן למצוא עבודה "ראויה/סבירה" בתחום ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 18:14
איש QA טוב שווה את משקלו בזהב.

הQA מכתיב את הקצב לפיתוח ואף אחד לא מוודא את העבודה שלו. אם איש פיתוח מפיל את הכדור הQA תופס, אם הQA מפיל את הכדור, אף אחד לא תופס.

ולפות"ש - אם זה משהו שיעניין אותך, ישפר לך את המשכורת הנוכחית ואת רואה את עצמך משקיעה ומתמידה גם אם ההתחלה תהיה קשה (משוכרת נמוכה, עבודה ראשונה אולי קצת משעממת), אז אל תתני לגיל לעצור אותך. התברכנו בשוק עבודה מאוד גמיש ועם ראש פתוח. יש הרבה סיפורים יותר מוזרים משלך (בעיקר בהיי טק, את שאר התחומים אני פחות מכיר).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 18:23
יש איזה מטרה שאתה בא להעביר מאחורי השאלות הסרקטיות האלה? יש לי הרגשה שאתה יודע טוב מאוד מה זה qa
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 18:48
הרגשתך רחוקה מאד מהאמת, ממש ממש לא סרקסטי.

רק היום הבנתי שזה בודקי תוכנה, חשבתי תמיד שזה רק ליוצא מדמ"ח או משהו כזה.

שאלתי בשביל לדעת מה זה באמת ולא כמו שיש לך מקצועות שהשם מפוצץ אבל בפרקטיקה אתה עושה משהו אחר לגמרי.

המטרה היא ללמוד ואולי להכניס רגל לתחום הזה.

למה כולם נהיו ציניים ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 18:56
יש חברה בארץ אשר מציעה קורס QA לאנשים ללא ניסיון ובסוף הקורס נדרשים לעבוד בחברה שנתיים.

בגלל שזה לא נשים ללא ניסיון והם מביאים את ההכשרה ואז גם את הניסיון התעסקותי אז אני מניח שהשכר התחלתי יהיה נמוך, סביבבות ה6 וחצי-7 אלף ש"ח.

קורס דומה קיים גם לתמיכה טכנית באותה החברה...
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 19:06
יש לך חיבור לעולם? האופי שלך ריאלי או הומני?

הייטק (לעניות דעתי בלבד) מתאים לאנשים יותר ריאליים, בייחוד בתפקידים טכניים כמו QA וכו'. ולכן כשנכנסים לעולם הזה, בייחוד בגיל מאוחר, כדאי לדעת שאת מתאימה לתחום (ראש ריאלי)

כן וכן. אבל תצטרכי לצאת לשוק עם ניסיון ולכן ההתחייבות לעבודה היא בונוס מהכיוון הזה. אבל תתכונני לשכר נמוך בתקופה הראשונה.

בהצלחה!!
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 19:09
בגדול השאלות שלך מאוד פשטניות ואפשר למצוא להם תשובה בקלות בגוגל. אז זה נשמע כמו שאלות סרקסטיות למינהם. במיוחד שאחוז מאוד נכבד כאן מתכנתים לפי אחד הסקרים שעשו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 19:23
אם הבנתי נכון ואכן מדובר במשרת qa ידני ולא אוטומציה אז לדעתי תכונות אופי כמו יסודיות ,קפדנות וראיה מערכתית הן כנראה לא פחות (ואף יותר) חשובות מחשיבה ריאלית.

בנוסף לאופי צריך גם איזושהי אוריינטציה טכנולוגית אבל לא ממש צריך להיות טוב עם מספרים...
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 19:49
QA זה לא בדיוק הייטק, בד"כ אפילו לא נדרש ידע טכני. אבל זה חלק מתהליך פיתוח התוכנה ולכן השכר די טוב.

בכל אופן, כדי להצליח מן הראוי שתביני טוב מה זה על מנת שתהני מהעבודה, תגיעי עם מוטיבציה ותוכלי לתת הספק שההנהלה תהיה מרוצה ממנו. בלי להנות מהעבודה או בלי מוטיבציה, קשה להצליח.

ו 37 זה גיל צעיר. אני בן 54 ועובד בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 19:50
זכותך כמובן לשאול ועובדה שעונים (גם אני). קח בחשבון שיש אנשים שחושבים שלפני ששואלים שאלה טריוויאלית אפשר וראוי לגגל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 20:27
שאלתי לגבי הגיל כי מכל מה שקראתי עד היום על עבודה בהייטק, הבנתי שמפטרים עובדים בגיל מבוגר יחסית ולוקחים צעירים לעבודה, כך שזה עומד בסתירה למה שאתה כותב. אני לא טוענת לרגע שאתה משקר, פשוט מנסה להבין.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 20:35
סתם שמועות. מה שמעסיקים מחפשים זה עובדים עם ידע ומוטיבטציה שנותנים עבודה. לגבי הידע, הוא דוקא מצטבר עם הגיל. הבעיה היא בד"כ עם המוטיבציה, שדועכת עם הגיל. המפוטרים הם אלה שלא נותנים תפוקה, מן הסתם כי איבדו חשק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 21:19
@wake_up אני בן 41.

תגדירי הייטק. אני עובד ב-ליבה של מערכות מחשוב בבנק. גם שם צריכים QA.

כמה מהמפתחים הטובים שפגשתי היו בעברם QA שהראו תפיסה של המערכת והמערכת תגמלה אותם בכך שלימדה אותם לפתח...

מתוך כוונה שישתמשו ביכולת שלהם לרדת לפרטים כדי לצמצם QA בעתיד.

אז לצמצם לא צימצמו, אבל כמה אנשים הרוויחו פיתוח אישי ועליה בשכר.

נ.ב.

לגבי גברים/נשים בסביבה - הייתי אומר שבגדול אנחנו עומדים על 50-50.

בקטן... בצוות שלי ספציפית - מזל שהביאו בודק תוכנה אחד בנוסף אלי, ככה עלינו ל-20-80.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 11:24
יש גם מסלולים כאלו לפיתוח תוכנה, שגם נידונו מעט בפורום.

(אני מתכוון להתחיל הסבה במסלול כזה בחודשים הקרובים. מקווה לעדכן כאן בעוד כמה שנים שזה היה רעיון טוב...)