⬅ חזרה לאינדקס

מחקה מניות VS דמי ניהול

🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 09:09
אהלן,

אני רוצה לפתוח קרן השתלמות חדשה - אין צבירה ואין וותק בכלל.

מקובלני מהפוסט של המשקיעה בנושא, שהקרן צריכה להיות 100% מנייתית, עם מסלול מחקה מניות פסיבי, ודמי ניהול זולים.

השאלה שלי היא - מה קורה כשזה מתנגש?

כרגע אני עושה סקר שוק, וקיבלתי הצעה של 0.4% דמי ניהול אבל על קרן ללא מסלול פסיבי (רק מנייתי).

מצד שני, זאת ההצעה הכי טובה שקיבלתי עד עכשיו.

מה עדיף?

מחקה מדד עם דמי ניהול גבוהים יותר, או מנייתי מנוהל עם 0.4? איזה מהשיקולים יותר כבד משקל?

ואם כבר אני כותב - מישהו יודע על קרן שאפשר להשיג בה דמי ניהול טובים יותר, והיא גם מחקה מדד? :)

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 11:11
כמה דברים חשובים לטובת ההשוואה:

1. המסלול המנייתי שאתה שוקל - כדאי לבדוק איפה הוא משקיע. אם יש הטיה משמעותית לישראל, זה צריך להיות פקטור בהשוואה: אם אתה רוצה הטיה לישראל אז אחלה, אבל אם לא אז חוץ מעניין המחקה מדד/אקטיבי יש פה עוד הבדל, והוא בעיניי משמעותי.

2. אם המסלול המנייתי המדובר משקיע בחלוקה שמתאימה לך, והשאלה היא רק מחקה מדד מול אקטיבי, אז בעיניי דמי הניהול חשובים יותר וכדאי ללכת על הזול. רבים בפורום יחלקו עליי ויעדיפו מחקה מדד במחיר יקר יותר.

3. הסתייגות חשובה לגבי האמור: חשוב לזכור שבנוסף לדמי הניהול יש גם הוצאות ניהול השקעות. לך כמשקיע משנה העלות הכוללת, ולכן אין טעם להסתכל על דמי הניהול לבד, אלא גם על הוצאות ניהול השקעות. אמנם ההוצאות האלו אינן קבועות (כלומר, לא ניתן לדעת מראש כמה הן יהיה) אבל לרוב הן די יציבות בתוך כל קרן, ולכן כדאי להסתכל על ההוצאות שהיו בשנתיים-שלוש הקודמות. כדי להשוות בין החלופות תשווה את העלות הכוללת. לדוגמה, קרן עם דמ"נ של 0.4% אבל הוצאות ניהול השקעות של 0.3%, היא יקרה יותר מקרן עם דמ"נ של 0.5% אבל הוצאות של 0.1%.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 11:12
אינטרגמל, בעבר היה מחקה מדד עם 0.35% דמי ניהול, יש הטוענים כי עדיין אפשר להגיד שהציעו לך את זה בעבר ושאתה רוצה את זה.

נינג'ה פיננסית בפייסבוק, יש להם קבוצת רכישה של 8200 באיזור ה0.3%.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 11:16
יש להם מינימום, הוא כתב שאין לו צבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 12:47
אני חושב שהם מכניסים על הדרך בתנאים *פחות* טובים אבל עדיין משתלמים גם בלי צבירה. אני למשל ניידתי את הפנסיה הכושלת שלי אליהם

ובכל זאת אמרו שזה בסדר...

לדעתי שווה לו לנסות להיכנס. אנחנו עדיין בישראל ;) אפשר לעגל ריבוע
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 13:16
שלומי, מדובר בקבוצת רכישה עם תנאים ספציפיים (ורלוונטי לקופות גמל והשתלמות בניהול אישי או מחה מדד).

ההסבר שלך לקרן פנסיה שלך לא רלוונטית, היות והלמן זכו במכרז להפעיל קרן פנסיה ברירת מחדל והם מחויבים לקבל את כולם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 13:35
התכוונתי שהעברתי את קרן הפנסיה שלי שהיא קופת גמל אליהם. לא הברירת מחדל אלא מחקת מדד [אני פה מספיק זמן, תן לי קצת קרדיט :) ] ועדיין התנאים הספציפיים "פתאום" לא היו ספציפיים.

הנ"ל גם קרה עם שאר האנשים שצירפתי לאותה קבוצה ספציפית...
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 13:47
עכשיו אתה/האוצר מבלבל בכוונה :)

קופת גמל היא שם כללי למוצר פנסיוני בתקנות - נכללים בה קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכדי לבלבל אז גם קופת גמל (מעכשיו נקרא לה קופת גמל לחיסכון).

הקבוצת רכישה פתוחה לקופות גמל לחיסכון (כלומר לא קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים) וקרנות השתלמות.

אין סיבה לקרוא לקופת גמל לחיסכון "קרן פנסיה" רק כי אתה חוסך בה לפנסיה.

אם הצלחת אז מעולה, תמיד רצוי לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 14:16
לא הבנתי, ניידת קרן פנסיה קיימת אל קופת הגמל של הלמן?

נו, למה אתה חושב שזה לא לפי התנאים ה"ספציפיים"? אלא אם כן כלל הכספים שיש לך בהלמן (גמל+הפנסיה שהעברת +קה"ש+קופגל"ה וכו') הם פחות מ20K
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 15:47
קופת גמל [הפנסיה שלי] אין לי גמל להשקעה. על גבול ה-20K

מהשיחה שהייתה לי עם הנציג ההרגשה הייתה שהכל הולך.

ההליך לא הסתיים אז איני רוצה להתהלל כמפתח, אבל לא הרגיש לי שהם סטריקט ממש על ההתניות.