⬅ חזרה לאינדקס

דירת עמידר

🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 21:56
לא אפרט יתר על המידה, בשל צניעות הפרט, אבל יש לי בני משפחה הזכאים לדירת עמידר.

הם נלחמים על כך בעשור האחרון, בינתיים ללא שום התקדמות.

מדי פעם בפעם הם מערבים אותי בנידון, וההפסד פשוט זועק לשמיים-50% הנחה על דירה במענק מותנה, לדירה שהם לא מקבלים ולא יכולים לרכוש!

יש למישהו רעיון כיצד ניתן לעזור?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 22:03
אני לא יודע אם אפשר, ישנם קריטריונים די קשיחים לזה ולקבל דירות במרכז זה המתנה של עשור ויותר.

דירות בפריפריה מקבלים צי'ק צ'ק.

גם ה50% הנחה זה אחרי כמה שנים (הרבה!) שגרים בדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 22:03
חוק הדיור הציבורי שיזם רן כהן ממרצ בסוף שנות ה-90 הכריח את המדינה למכור דירות בדיור ציבורי לדיירים בהן לאחר שנוצר מצב בו קשישים שנפטרו בשיבה טובה לא הותירו כל ירושה למרות שגרו בדירה עשרות שנים.

המדינה מכרה עשרות אלפי דירות והייתה אמורה לקנות דירות חדשות לטובת הדיור הציבורי עם הכספים שהתקבלו. הדבר לא קרה עקב מדיניות ממשלות הימין.

מי שסבור שהנושא חשוב ראוי שיצביע למפלגות שמאל.

גילוי נאות; כחול לבן וישראל ביתנו אינן מפלגות שמאל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 22:11
מדובר ב-5 שנים המתנה לאחר קבלת הדירה, העניין הוא שלא נראה שמוצאות להם דירות כלל, וחבל.

אין דרך לעקוף את ההמתנה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 22:17
אין לי מושג, אבל בעיקרון ככל שהמצב חמור יותר ככה מקבלים עדיפות.

נכה צהל על כסא גלגלים עם סרטן ו8 ילדים למשל יקבל קדימות בתור. יש כל מיני קריטריונים, שווה לבדוק אולי באתר שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 23:50
אויי ואבוי הם לא השאירו שום ירושה!! לכן ראוי 'להכריח' את הציבור - אחרי שסיבסד להורים דירה כל החיים - גם להעניק לילדים במתנה בעלות (מה שכמובן ייאלץ את המדינה לרכוש דירות חדשות עח"ש הציבור ולהוסיף לpool) כי חזקה שהילדים לא מסוגלים לדאוג לעצמם.

למישהו יש שקית הקאה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 00:01
הם עומדים בקריטריונים, העניין הוא שהטיפול בבקשה נערך בעצלתיים והם מתחילים לחשוש שהם יאבדו את הזכאות

להבנתי, עבר עשור שלם ולא קרה כלום. אי אפשר לפתוח את הסאגה הזאת עם איזה עו"ד טוב וזהו?

בינתיים רק עו"דים בשירות הציבורי טיפלו בבקשה. אולי מוטב לשקול אחד מהשוק הפרטי? יש עו"דים שזאת המומחיות שלהם?

האשכול לא דן במוסריות של דירות עמידר ושל הורשה שלהן (למרות שזה כן נושא שיש לי מה לומר עליו-לטוב ולרע), אלא יוצא מנקודת מבט שמנסה למקסם את מה שאפשר להשיג ב"חוקי המשחק" של היום (ישראל מדינת רווחה, יש זכאות להטבה של 50% הנחה לדירה, בני משפחה, באמת לא אעזור כי זה נגד חלקים מהאידיאולוגיה שלי?)
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 00:40
יתכן, אין לי מושג.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 06:11
מכרו דירות בפחות מ-30% שווין האמיתי והיו אמורים להשתמש בסכום המדובר לקנות/ לבנות דירות חדשות.

כשראו שהסכום לא מספיק, זה נתקע והתחיל להתמסמס.

לא בדיוק מדיניות ממשלות ימין כמו העובדה שקבלנים לא בונים/ מוכרים דירות בפחות ממחיר השוק
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 08:33
דעה לגיטימית היא לחשוב שלעולים חדשים שהגיעו חסרי כל בשנות ה-50 לא מגיע סיוע בדיור. בכל מקרה מדיניות השמאל (לסייע למשפחותיהם של אותם עולים) הסתדרה יופי עם מדיניות הימין (לבטל כמעט לגמרי את הדיור הציבורי). הכל לגיטימי, רק רציתי להזכיר שאי אפשר לצפות מהימין לתמוך בדיור ציבורי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 08:36
טענתך נכונה אך לא רלוונטית. המדינה מכרה דירות במיליארדי שקלים אבל לא קנתה אף דירה עם הכסף הזה, למרות שזה היה יעודו המקורי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 09:42
למה לדעתך צריך להכריח את הציבור (בתוכו משלמי משכנתא) לתרום מכספו דירה לילדים בריאים (בני 50) של מי שמת בשיבה טובה??

אולי תסביר במקום לרכב על עולים מקום המדינה ולשים מלים בפי כדמגוג
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 09:47
אני חוזר ואומר:

האשכול לא דן במוסריות של דירות עמידר ושל הורשה שלהן (למרות שזה כן נושא שיש לי מה לומר עליו-לטוב ולרע), אלא יוצא מנקודת מבט שמנסה למקסם את מה שאפשר להשיג ב"חוקי המשחק" של היום
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 09:48
בחזרה לנושא-מישהו מכיר עו''דים מהשוק הפרטי שמטפלים בנושא, או יודע לכוון איזה תחום מומחיות כדאי לשאול?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 09:57
אף אחד לא תרם כלום, מדובר על הנחה ברכישה.

אגב, אם אתה רוצה ממש להתעצבן אז בשכונות מסויימות שאח"כ הדירות בהן נמכרו כולן כמעט המדינה גם מימנה תוספת של חדר לפני המכירה לכל הדיירים.

אני אישית יכול להסתדר בלי דיור ציבורי. מבחינתי אפשר לבטל את המוסד הזה ושכל אחד ידאג לעצמו. מבחינתי עדיף להשקיע את הכסף בבתי חולים או בהורדת מיסים.

כל טענתי היא שהסיכוי לקבל דיור ציבורי כיום שואף ל-0 ויש לכך סיבה טובה והיא מדיניות הממשלה. אין מה להתפלא על כך שאין דיור ציבורי זמין ואם היית רואה איך נראו רוב הבניינים של הדיור הציבורי בשנות ה-90 אז כנראה שטוב לכולם שהם כבר לא בידי הממשלה.