⬅ חזרה לאינדקס

מתי מכירות באי ביי חייבות במס?

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 12:02
במהלך 10-15 שנים אחרונות, בעלי עשה המון רכישות באי-ביי. לאחרונה, סוף סוף הפנים שחפצים לא עשו (וכנראה גם לא יעשו) אותו מאושר, וקיבל החלטה אמיצה להיפטר מרובם.

לקחתי על עצמי את פריווקט למכור את מה שאפשר (גם דרך אי ביי). מדובר במספר דיי גדול של פריטים. השאלה היא מה קורה כשאדם פרטי מתחיל למכור בהיקפים גדולים, והאם יש מצב שהסתבך עם מס הכנסה? איך עושים את זה נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 12:18
[לא רו"ח, לא מבין כלום]

אני חושב שזה עניין ה"עסקה מזדמנת" מול עסק.

אם הסכומים לא יהיו מעל 10K/הרוב יהיה במזומן לדעתי לא תצטרכי להתעסק במס הכנסה וכו'.

אם את כבר מוכרת לחו"ל דרך אי-ביי אז כבר אופרציה אחרת.

מנסיוני, החברים במס הכנסה , לא הכי חדים, עדיף להקדים תרופה למכה [לעיתים קרובות]
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 12:20
מה זה "היקפים גדולים"?

יש שמתייחסים לזה כ-"מכירת חצר".
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 12:36
מי זה המתייחסים ? היא אומרת ש:

כך שהכסף ייכנס מתישהו דרך איביי לחשבון בנק ואז יקפצו המשועממים המעונבים "הלבנת הון" וכו' וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 12:40
היי, תודה לעונים, לא הסברתי את עצמי טוב, אני אחדד את השאלה: רוב המכירות יהיו דרך אי ביי. יש מצב שזה יגיע לכמה אלפי שקלים בחודש, למשך כמה חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 12:56
@AF1k

אני לא מומחה אבל נראה לי שאין מקום לדאגה כי את מוכרת סחורה יד 2.

חצי מדינה מוכרת ביד2 ואין צורך לערב את מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 13:03
אמת.

מטלטלין אישיים, לא צריכים לשלם.

אבל, פקיד מס הכנסה:

"אם זה מתחיל להיות מנגנון/שכיחות/תדירות/ידע בנושא/השקעות..."

זה מגיע לכדי עסק ואז מס הכנסה [היחידות מחשבים שלהם] יכולים לנטר את זה ולחפור לך את החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 13:05
אם זה לא יגיע להיקפים גדולים [מעל 10K אני משער] אז החברים מהבנק [שהם חברים של מס הכנסה] לא ישאלו שאלות.

אם כן יועבר כסף לפרסום/מנגנון ושטויות כאלו, אז יש מצב שתמצאי את עצמך במסדרונות מס הכנסה.

חובת ההוכחה תהייה עליך. מה שכן, מהמנגינה של הדברים שלך אני שומע שזה באמת יד2 "הכי פשוט שיש" אז משער שלא יהיה לך בעיה להוכיח שאת לא עושה מזה עסק.