⬅ חזרה לאינדקס

אז יש אנשים שבשבילם השקעה פסיבית היא החלק הדפנסיבי בתיק

🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2015 18:53
יצא לי במקרה לדבר על שוק ההון עם עמית מהעבודה, במקצועו הוא משקיע \ שותף מטעם אחת מקרנות הון סיכום הבינלאומיות בתחום ההיטק, אדם מאד חד ומבין עניין על סמך היכרותי איתו בשנים האחרונות.

מבחינתו השקעה פסיבית (מחקה מדד עולמי) היא החלק הדפינסיבי בתיק ההשקעות ועל כך עליה לא לעבור יותר מ-40-50% מהקצאת הנכסים בתיק, כל השאר מבחינתו מיועד להשקעה במניות עם Beta גבוה עם מינימום קורולציה.

מעניין מאד לשמוע דברים כאלו וגישות שונות, לי יש עוד המון מה ללמוד רק התחלתי כך שלא אוכל ליישם בתקופה הקרובה כמה טיפים או מניות ספציפיות של חברות שהוא המליץ, אבל קורץ לי הכיוון הזה של יותר סיכון בעד היכולת לקבל תשואה גבוה יותר מנגד לא נשכח שיש צד שני למשוואה זו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2015 18:55
אני לקחתי את זה לכיוון אחר.

אני מחזיק 100% מניות (לא מדדים) אבל אני בוחר רק מניות שמחלקות דיבידנד ומגדילות אותו למשך עשורים (כולל במהלך משברים קשים).

תיק של 100% מניות ספציפיות נחשב תיק מאוד אגרסיבי אבל בגלל שאני מתייחס אך ורק למשכורת שאני מקבל מהתיק אני בפועל מקבל תיק דפנסיבי :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2015 20:55
זה בדיוק מה שקורה בעולם ההשקעות

אי אפשר להתעלם מהצדדים, ולכן מטרת הקרנות היא להכות אותם "בקטנה" נניח שאתה משקיע ערך מדופלם אבל יש ארוע קיצוני שגורם לכך שיש נפילות 50% מהעדר מפיל גם את המניה שלך.

המוסדיים (לפי דילמת האסיר) מצטרפים כדי לא להפסיד בגלל עקשנות ועמידה על עקרונות.

ועכשיו לך יש מניה מעולה בטווח המאוד ארוך אבל עם פי 2 דרך (זמן) להוכיח את עצמה ...

ולכן אין המדדים הם הסרגל שאותו מנסים לנצח אבל גם מרכיב בתיק