⬅ חזרה לאינדקס

עיכול מחשבתי וניצולו כאנרגיה

🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 19:54
שלום לכולם,

אני רוצה לשתף איתכם איזשהו רעיון מסוים ואשמח אם תגידו לי מה אתם חושבים.

הרבה פעמים קרה לי שבעזרת מחשבות שפתאום עולות לי או כאשר אני נכנס לישון ועוצם עיניים, אני מתחיל לחשוב על היום שעבר ועל הדברים המעניינים שהיו בו, או לגבי בעיות שיש לי בחיים וחושב על פתרונות, חושב על הדברים שיש לעשות ואפילו מדמיין את עצמי במקומות ובסיטואציות שאני שואף להן

.

ובחלק מהמקרים שזה קרה, היו מגיעים אלי תובנות או רמזים של איך ומה לעשות

דברים שאני צריך לב אליהם, דברים מאתגרים שאני רוצה לעבור.

ואפשר להגיד ללמוד יותר על האמת של עצמי.

ושמתי לב שהתהליך הזה משפר אותי ומקדם אותי כי הוא עוזר לי.

ואני קורה לתהליך הזה - עיכול מחשבתי.

כמו שמזון נאגר בגוף כאנרגיה לאחר עיבודו כך גם מידע נאגר בגוף כתובנות\מסקנות לאחר עיבודו.

אז אם שמתי לב שעיכול מחשבתי משפר אותי ועוזר לי, למה לא לעשות אותו באופן יזום?

בהחלט.

הבנתי שהעיכול המחשבתי קורה לי לא רק לפני הכניסה לשינה בלילה,

אלא גם מתי שמשעמם בפקקים,

כאשר אני עושה פעילות מונוטונית - עבודות הבית

פעילויות שגורמות לי מעט לשכוח את המרחב הפיזי - בהייה, שקיעה במחשבות.

אם שמתי לב שכל פעם לאחר מחזור של עיכול מחשבתי התפכחתי יותר - הבנתי שאני צריך לעשות את זה יותר.

לכן,

התחלתי לעשות הליכה למרחקים ארוכים,

הייתי מתחיל את ההליכה ולאחר קילומטר או שניים התחלתי לשקוע במחשבות של עצמי, וזה פשוט נהדר.

כל פעם שהייתי מסיים סיבוב סביב השכונה שלי הייתי מגיע להארות ולמסקנות מסויימות וגם לאפילו החלטות.

אני אוסיף ואמר, שהרבה מההחלטות שלנו אינם רק רציונליות אלא מכילות גם רגש בתוכן ויש להתמודד איתן כדי שהתבצעו.

ועיכול מחשבתי באופן יזום בהחלט עזר לי לעבור את האתגר הרגשי בקבלת ההחלטות ולהיות שלם איתם מבחינה רגשית.

אני אתן דוגמא,

נניח שאתה רוצה להתפטר מעבודתך ויש לך את כל הסיבות הרציונליות להתפטר (שכר, מיקום, שינוי בוס, עניין מקוצעי)

וקשה לך לעשות את הצעד הזה מבחינה רגשית.

אני חושב שאם תיתן מספיק זמן לצעד המשמעותי הזה בעזרת - עיכול מחשבתי באופן יזום,

תוכל להאיץ את ההחלטה הזו.

נניח שאתה עושה הליכה\טיול אפשר לומר, ואתה בדיוק בלב ליבה לפני ההחלטה האם להתפטר, כאשר אתה במהלך הטיול אתה תעלה בלי שתרצה את המחשבות והחששות שלך ותתחיל לעבד מידע שהוא יהיה הכרחי בשביל לבצע את ההחלטה הזו.

טענתי שכל המחשבות האלו הם בריאות והם צריכות את הזמן העיבוד הזה כדי שתוכל להגיע לתובנות\מסקנות וכדי שתוכל לעשות את הצעד מבחינה רגשית.

אני אתן עוד דוגמא,

נניח שאתה רוצה להשקיע את מיטב כספך בסיכון מסוים,

לבוא ולעשות את הצעד הראשון הוא מאוד משמעותי במיוחד בלהמשיך בזמן שאחריו.

בשביל לעשות את הצעד הראשון המאתגר, להמשיך את התהליך גם לאחר מכן ולא לקבל רגליים קרות

תוכל לעשות עיכול מחשבתי באופן יזום, בשביל להגיע סוף סוף לרגע שאתה עושה את זה.

בדוגמא הזו אפשר להגיד שעיכול מחשבתי בהחלט יכול לעזור באיזון הרגש וההתמודדות איתו.

בגדול,

במקום להשאיר את כל ההחלטות הגדולות שלך בחיים בכניסה ללפני השינה, קח יוזמה,

וצא החוצה להליכה ארוכה שלא דורשת מאמץ פיזי מיוחד ותשים לב למחשבות שחבויות אצלך

שלולא ההליכה לא היית חושב אותם.

בסיום ההליכה תראה אם הגעת למשהו - בין אם זה רצון חדש מסוים, תובנה מסוימת, פעולה מסוימת שתרצה לעשות, ועוד מלא דברים שאולי יכולים להיות.

וגם תשים לב איך עיכול מחשבתי באופן יזום יכול לעזור לך להגיע לאיזון רגשי כאשר אתה בסערת רגשות.

וכמו שצוין בדוגמות למעלה, עיכול מחשבתי באופן יזום יכול לעזור לנו להתגבר על הרגש שלנו בהחלטות קשות.

הקדשת זמן בחופש המחשבה יכולה להביא לרעיונות חדשים באופן מקרי לחלוטין - כי זה פשוט בא משם.

אני מאמין שאחרי תקופה מסויימת ועקבית של לעשות עיכול מחשבתי באופן יזום

תוכל להצביע שתדירות ההחלטות שביצעת עלו ובכך התקדמת יותר בחייך.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה מובנת,

מאוד מאוד אשמח לשמוע מה אתם חושבים על זה, האם זה קורה גם אצלכם והאם אתם חושבים ללכת לעשות הליכה בקרוב.

תודה רבה !
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 20:15
מעניין מה שכתבת.

גם אני משתדל לחשוב על החלטות במהלך הליכה. אבל אצלי לפחות שמתי לב שאני חוזר במעגליות על אותם טיעונים ובדרך כלל לא מצליח לייצר משהו חדש.

דווקא רעיונות טובים באים לי בבוקר אחרי השינה, כנראה שהתת מודע עבד קשה בלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 20:51
זה קצת סוג של "מינימליזם מחשבתי" ובעיקר הרבה חלימה בהקיץ שחשובה מאוד לקבלת החלטות.

בכל מקרה, פינוי הזמן מכל פעולה שדורשת קלט של מידע (ספר, בלוג, פודקאסט, טלוויזיה, סמארטפון) לעבר פעולה שדורשת מנוחה של המוח וזמן בעבורו להגות ולחלום.

תנסה לעשות הליכה בלי הסמארטפון, תראה איזה כיף ואיזה חופש.

אצלי אגב, הרעיונות הכי טובים דווקא באים לי במקלחת כשזרם המים מלטף את הגוף ואני מתעלה מעל התכלית הגשמית הקיומית של הפסאודו-חלום-בלהות מציאותי הזה o_o
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 22:11
החלטות אסטרטגיות לגבי החיים אני מקבל בד"כ בזמן טרק של יומיים-שלושה לפחות, רצוי עם חבר טוב שמבין עניין.

אני צריך להתנתק מהשגרה ומהסביבה שלי כדי לחשוב בצלילות המתאימה להחלטות גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 19:50
אצלי זה בריצה או ברכיבה על אופניים
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 20:12
אצלי המוטיב הוא "מים זורמים"

במקלחת ובשטיפת כלים אני מתכנת, פותר בעיות, מעלה רעיונות, מתכונן לשיחות\פגישות

לפעמים זה מתארך להתנהגות מאוד לא סולידית מבחינת חסכון בנוזלים

עד שאני לא מוצא "קצה חוט" לבעיה כלשהי אני מסרב לסיים את התהליך
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 20:19
ההחלטות החשובות ביותר מתקבלות בשירותים