⬅ חזרה לאינדקס

איחוד חשבונות עם אזרח אמריקאי תושב חו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2019 11:07
היי כולם :lol:

אני נמצא בשליחות בארהב ולאחרונה התחתנתי עם אזרחית אמריקאית. לשנינו יש חשבונות בישראל, ולי יש גם דירה בישראל (שרשומה על שמי) שכרגע מושכרת כך שהשכירות והמשכנתא על הדירה די מתקזזים.

אני אינני תושב ארה"ב לצרכי מס, אך היא כן.

אנו רוצים לאחד חשבונות אך יש לנו המון חששות בנוגע למסים מול האמריקאים -

1. בראש ובראשונה - האם לאחר האיחוד ההכנסות משכר הדירה יחויבו במס (שהרי בארהב שכר דירה אינו פטור ממס)?

במקרה והתשובה היא כן - אז האם אוכל לקזז שכר הדירה כנגד המשכנתא שאני משלם? או - האם ניתן לקזז את ההכנסה השנתית שלנו כנגד שיפוצים שנעשה בדירה?

2. אם ארצה לפדות קופת גמל שהיתה שייכת לי מלפני הנישואים - האם נצטרך לשלם עליה מס?

3. המשכורת שאני מרוויח בארץ - האם גם היא תתווסף להכנסה ולדיווח לרשויות המס האמריקאיות?

4. ובכלל - האם יש סיכוי שאיחוד החשבונות יכול להיחשב עבור אישתי הטריה כ"הכנסה" כך שהיא תצטרך לשלם עליה מס כלשהו?

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2019 11:44
לא, כל עוד אתה לא תושב לצרכי מס, וכל עוד הדירה רשומה רק עליך.

כנ"ל.

כנ"ל.

אני מניח שאתה מתכוון שאתה מחבר אותה לחשבון קיים שלך.

האם יש לך יותר מ-$200,000 בחשבון? אם כן, אז ייתכן וזה יחשב שנתת לה מתנה של חצי מהחשבון ועל מתנות מזרים של מעל $100,000 אמריקאים צריכים למלא טופס מסוים, אך לא מתלווה לזה מס.

הצעה שלי, אל תאחדו. תן לה את הסיסמא לשלך וזהו. תכינו צוואה הדדית בו הנכסים עוברים מאחד לשני במקרה של מוות.

אגב, אפשר לשאול, איך אתה יודע שאתה לא תושב לצרכי מס? אני יודע ששליחים מהשנה הרביעית כן נחשבים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2019 00:37
זו פשוט השנה הראשונה שלי בארה"ב, אהיה תושב לצרכי מס בשנה השלישית. הכל לפי תנאי הויזה