⬅ חזרה לאינדקס

משיכה מתיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 19:38
שאלה כללית שסקרנה אותי כאשר מדברים על משיכה של 3 אחוז בשנה מתיק ההשקעות אז איך בפועל אתם מושכים?

מושכים מהניירות שעלו הכי הרבה?

מושכים בצורה שווה מכול נכס בתיק גם אם היו ירידות באותו נכס?

ניקח לדוגמה הארי בראון

אז אני אמשוך מהזהב אגח מניות ומקמ ביחס שווה שיגיע ל 3אחוז מסך התיק אפילו אם היו ירידות בניירות מסוימים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 20:19
שאלה נהדרת.

אני לא יודע אבל מה שאני עושה זה למכור מספר מניות בהפסד ויומים אחרי כן למכור מניות ברווח כך שמס הון יתקזז.

אשמח אם ידידי הידענים כאן יכולים להוסיף.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 20:30
פעם באמת היה צריך קודם לייצר את מגן המס ואז להשתמש בו. היום, למיטב ידיעתי, הבנק מבצע בסוף השנה את כל הקיזוזים של רווחים/הפסדים במהלך השנה. הסדר שלהם לא משנה.

זה לגבי בנק, פחות מכיר בית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 20:50
אני אישית משקיע במניות דיבידנד ולכן אני מושך אך ורק את הדיבידנדים בלי למכור ניירות.

לגבי שיטת הארי בראון אז הוא אומר שצריך להחזיר את התיק לאיזון.

בפועל זה מתורגם למכירת הניירות שעלו, משיכת 3% ורכישת הניירות שירדו.

לגבי מגיני מס למיניהם.

הבנקים ובתי ההשקעות בישראל מקזזים מגני מס של אותה השנה בלבד ולכן לרוב המשקיעים בשוק ההון קיים סיכוי גבוה לזכאות להחזרי מס.

עקב כך מס הכנסה שרוצה להימנע מהחזרי מס לאזרחים ביטל את חובת הדיווח למס הכנסה לאנשים שיש להם חשבון שממוסה במקור (ולא סוחרים בהיקפי עתק).

מכאן ואילך זו החלטה של כל אדם אם הוא רוצה להגיש טפסי תיאום מס למס הכנסה ולקבל החזרים או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 21:14
ואו, העליתה כאן נקודה חשובה מאוד עבורי ואסביר ממש בתמצות.

שאלתי שני רוא״ח - 1. לא עובד 2. מקבל ריביות ודיבידנדים - האם אני יכול לקבל החזר מס.

נאמר לי - לא! אין החזר מס על ריווחי הון גם אם אתה מובטל.

ואתה אומר שכן, זה אפשרי? איך?

או שהתכוונת שמס הכנסה מאפשר לגרור הפסדים בבורסה לשנה הבאה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 22:17
אתה דיברת ספציפית על ריביות, אני דיברתי באופן כללי על תיק השקעות.

אל תשכח שהדיון הזה ספציפית סובב סביב "למכור בשביל מגן מס" וזה בהחלט לא דיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 09:36
בפועל זה תלוי בגודל התיק שלך, כמה אתה מושך ומה מצב האיזון.

אם יש לך תיק ענק ואתה מושך מעט, אז אולי למכור חלק מנייר אחד שעלה זה מספיק. ואז בנוסף, או לא, לעשות פעולות איזון על התיק.

אם אתה מושך הרבה ביחס לגודל התיק, אז תצתרך למכור גם ניירות שעלו וגם ניירות שירדו. במקרה כזה תמכור יותר מאלו שהמשקל היחסי שלהם גדול יותר כדי שהתיק יהיה מאוזן אחרי כל המכירות.