⬅ חזרה לאינדקס

פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2019 22:00
כאמור, לא מזמן התחלתי לעבוד כטלר.

סה"כ אני די מרוצה, אבל מתוקף החוזה הקיבוצי בו אני מאוגד, אני מקבל פנסיה רק אם הפרישו לי בעבר, ואם לא, אתחיל לקבל פנסיה רק אחרי 6 חודשי עבודה (ואני מתכנן לעבוד רק 6 חודשי עבודה...).

ע"פ כל זכות, הפנסיה היא 18.5% מהשכר, מתוכם 6% על חשבוני. במקרה שלי, אני מרוויח 6.5K ברוטו, אז מדובר בכ-390 ש"ח לחודש, שתמורתם אני אקבל 1202.5 ש"ח לחודש לפנסיה.

עכשיו, זה לא נשמע יותר מדי, אבל ל-50 שנה, בתשואה ריאלית של 7 אחוז, מדובר על אובדן גדול יותר מ-200K ש"ח!

*אפילו בתשואה ריאלית של 4 אחוז לשנה, מדובר באובדן של 50K ש"ח.

מאז שגיליתי את זה, פשוט חבל לי.

אני לא יודע אם זה באמת משמעותי כמו שנדמה לי או שלא (אחרי הכל, אין חובת הפרשה לפנסיה לפני גיל 21, והחוזה הקיבוצי מקל ראש בהפרשות של 6 חודשי עבודה-אז אולי הם יודעים משהו שאני לא?).

אם זה באמת כל כך משמעותי, אני יכול להסדיר את עיסוקי כמורה פרטי ולהפריש לעצמי פנסיה, ליצור קופה פעילה וכך לחייב אותם להפריש לי לפנסיה (המעסיקה שלי אישרה זאת).

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2019 09:57
בשביל כל-כך מעט זמן, לא שווה להתעסק בזה. יש המון דרכים ליצור 200K ב-50 שנה. כל חסכון של 400 ש"ח בחודש (13 ש"ח ביום) והכנסתו לתיק השקעות ל-50 שנה יצור לך רווח גדול.

זה בכל המשק, לא רק אצלכם. מאד מקומם :( ונדמה לי שכבר התייחסתי לזה פעם בפורום. הכניסו את העז הזאת לחוק פנסיה חובה ומי שמפסיד בעיקר זה החבר'ה הצעירים שלוקח להם כמה שנים טובות עד שהם מתחילים לעבוד במקום עבודה אחד ליותר מחצי שנה (צבא>עב' מועדפת>טיול>לימודים והופ...אתה בן 30) ומפסידים צבירת שנות פנסיה חשובות ביותר.

זה היה מקומם אותי פחות אם היו מגבילים את העניין רק לעסקים חדשים (נניח בשנתיים הראשונות) כדי לעזור להם לעמוד על הרגליים אבל ברור לי שמי שדאג כאן לעצמו זה בעלי העסקים העשירים (אלה שמעורבים עד העצם בכל חקיקה בנושא הזה).
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2019 13:55
אם זה סטנדרט במשק, אולי באיזשהו שלב באמת לא יהיה לי מנוס אלא להסדיר את העוסק הפטור שלי, להפריש לעצמי וכך לחייב את המעסיקים העתידיים שלי להפריש לי.

אבל אז זה יוצר בעיות חדשות-צריך לשמור על הקופה פעילה וכו'..

כך המערכת לא מותאמת למצב של היום, בו צעירים מחליפים עבודות במהירות
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2019 14:01
לא מותאמת מנקודת המבט של מי? מנקודת המבט של בעלי העסקים שמעסיקים לרוב את הצעירים שמחליפים כל יומיים עבודה זה דווקא מתאים בול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2019 14:09
לא צריך עוסק פטור על מנת להפריש לפנסיה.

אם המטרה היא רק ליצור את החשבון, אתה יכול להפקיד אפילו 100 ש"ח במזומן מהארנק שלך.

פנה לאחת מברירות המחדל באינטרנט, תבצע הפקדה חד פעמית של סכום סמלי ואז תן את פרטי הקרן למעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2019 17:15
אגב אתה בכלל לא בגיל המחייב הפרשה לפנסיה לפי החוק (21).

ו-12.5% מהשכר זה בהחלט משמעותי (בלי קשר למהו השכר, זהו השכר שאתה עובד עבורו חודש).