⬅ חזרה לאינדקס

חוזר אליכם בבקשת עזרה - או איך למצוא את הקרנות/תעודות סל הישראליות המתאימות

🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 13:22
אז אחרי שעשיתי קצת חושבים, הגעתי למסקנה שלאור מצבי הבריאותי (שהוא פחות טוב מהממוצע) להשקיע בקרנות אמריקאיות פחות משתלם עבורי כי קיים הסתברות גבוהה מהממוצע שלא אהיה פה והמשפחה שלי תאלץ לשלם עליהן מס ירושה, וביטוח חיים שיגן על כך יהיה גם כן גבוה, ולכן עדיף להשקיע בקרנות/תעודות סל ישראליות. בסופו של דבר, ההבדל בסידרי גודל שלי לא מאוד גבוהים (כמה מאות שקלים בשנה במקרה המקסימלי).

הורדתי את הנתונים מאתר מאי"ה וניסיתי לפלח את ההיצע שיש אך אני לא מצליח למצוא משהו שמתאים לי ולא יודע אם זה כי אין, או כי אני פשוט מפספס את זה.

אני מחפש בסה"כ שתי קרנןו/תעודות סל:

1. קרן מחקה מפוזרת עולמית עד כמה שאפשר (משהו בסגנון VT)

2. תיק אג"ח ישראלי -שיהיה יציב ככל הניתן (יענו שיהיה עוגן שישמור על הערך שלו במקרה של תנודתיות גבוהה בשוק)

כמובן בלי להמליץ או לייעץ* האם אתה מקרים קרנות/תעודות סל ישראליות שמתאימות לתנאים הנ"ל?

ובכלל- אשמח לשמוע מה דעתכם על ההחלטה שלי - אני תמיד שמח לשמוע דעות שאינן שלי (:

נ.ב.

אני מניח שאנסה את מזלי גם עם קרנות אמריקאיות בהמשך, בסכומים קטנים יותר
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 13:44
יש גם איריות עם שלל יתרונות.

יש קרנות סל על MSCI ACWI, יקרות מאוד (אבל יש "מנוטרלות מט"ח" פחות יקרות). יש קרנות מחקות על MSCI World בכ-0.3%, ומחקות/סל על MSCI EM בערך בכפול.

הסיווגים הרלוונטיים לך הם סיווג על מניות בחו"ל, סיווג ראשי מניות כללי בחו"ל, או מניות גיאוגרפי עבור EM.

כמה שהמח"מ קצר יותר (והדירוג גבוה יותר) המחיר יהיה יציב יותר, אבל התשואה נמוכה יותר (ואף שלילית, במיוחד ריאלית). עבור תשואה נדרש סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 19:11
חיפשתי לא מזמן חלק סלודי שגם לא מושפע מתנודות מט"ח והלכתי בסוף על קרנות אג"ח ממשלתי ישראלי 2-5.

בלי להמליץ או ליעץ. גם צמוד מדד וגם שקלי.

העדפתי דמי ניהול מינימליים אז בחרתי-

5111240, 5122973

* מאמין שיעלו את דמי הניהול מתישהו כמו שנהוג בישראל אז לא בטוח כמה הבחירה הספציפית שלי משמעותית.