⬅ חזרה לאינדקס

איך מנהלים IRA ביחד עם חשבון ממוסה כתיק אחד?

🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 23:11
(יכול להיות שהשאלה נשאלה כבר פעם, אבל בגלל שהפורום הולך ותופח, נהיה קצת קשה למצוא תשובות מתאימות)

נניח שיש לנו 100K בחשבון ממוסה ו-50K בחשבון IRA.

לחשבון הממוסה אפשר להכניס כספים בלי הגבלה (עד כדי יכולת לחסוך פר חודש), לעומת הכנסה חודשית קטנה ל-IRA כשכיר.

כדי לדבר באותם מושגים, נניח שהתיק הנבחר הוא "שוקולד מריר" (מבחינה רעיונית אני מתחבר אליו יותר). איך אפשר לשמור על איזון של תיק כזה, אם ל-IRA נכנס כל חודש רק 1500 ש"ח (אאל"ט), ולממוסה נכנס יותר? על פניו נראה שמרווח התמרון ב-IRA הוא מוגבל, בגלל ההכנסה החודשית הנמוכה.

אשמח לתובנות.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2015 19:46
אני מתייחס בתשובה שלי רק לפלח המנייתי של התיק, אני מניח שעל זה שאלת. פתרון אפשרי (שאני בחרתי) הוא להחזיק מספר מינימלי של ניירות:

בחשבון הממוסה VXUS+VTI.

בחשבון הIRA מחזיק IWDA ובעודף את תעודת הסל החדשה של תכלית.

איזון מעולם לא היה קל יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2015 20:15
@ETL באופן כללי אני מתכוון למקרים בהם החלק שנמצא ב-IRA (כולו או חלקו) יוצא מאיזון במידה כזו שלא ניתן להחזירו לאיזון (בחודש/רבעון/חצי שנה מסוימים) בגלל ההכנסה החודשית הקטנה ל-IRA.

(נ.ב. לאיזו ת.סל התכוונת?)
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2015 22:02
אצלי חשבון הIRA לא יכול לצאת מאיזון כי הוא כולל, למעשה, רק נייר אחד - IWDA.

כדי לא לבזבז לכסף שלי את הזמן עד שהוא נצבר לסכום ששוה את עמלות הקנייה, אני קונה את הנייר תכלית TTF סל מניות חו"ל (5121322), היא מפוזרת נחמד על העולם בדמי ניהול שווים לכל נפש (0.03% נכון להיום).
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2015 22:34
@ETL ה-IRA בהחלט לא יכול לצאת מאיזון, אם אתה מתייחס אליו כתיק נפרד.

השאלה שלי היא מה עושים כשמתייחסים לכל סוגי ההשקעות (IRA+ממוסה) כתיק אחד? סתם לדוגמא, בוחרים בתיק עם שלוש קרנות כלשהן (שליש, שליש, שליש). השקעה ראשונית 150K סה"כ (50 ב-IRA ו-100 בממוסה, כלומר קרן אחת תהיה ב-IRA ושתיים בממוסה). אחרי X זמן החלק שנמצא ב-IRA ירד בערכו, יחסית לכלל התיק, אבל גובה ההכנסה החודשית לא מספיק כדי לאזן אותו בחזרה (שיהיה שליש מהתיק הכולל). על פניו אין מה לעשות. או שאני מפספס משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 00:07
אגב, במקרה שהחלק שבתוך IRA יעלה בערכו משמעותית יחסית לשאר, אין לך אפשרות להוציא ממנו כספים (ע"י מכירה), כדי לאזן את השאר.

על פניו נראה ש-IRA צריך להיות מנוהל כתיק נפרד...
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 12:11
בשבילי הפיזור העולמי שאני מקבל מIWDA שקול לפיזור שאני מקבל מהחזקה של 50% VTI ו-50% VXUS (אני יודע שזה לא מדוייק לגמרי, אבל זה מספיק קרוב עבורי) ולכן האיזון היחיד שאני צריך לעשות זה בתיק הממוסה - להשאיר את היחס VTI-VXUS קרוב ל 1-1 ככל האפשר (אני כמובן צריך להתחשב באיזון עם פלחים אחרים של התיק).

דרך אגב, כדי להימנע מתשלום עמלות קנייה כפולות (אני מכניס כסף חדש לתיק פעם ברבעון), החלטתי לקנות כל פעם נייר אחד בתיק הממוסה.

עם כל הכבוד לאופטימיזציות שאנשים עושים פה, לי יותר חשוב שהחיים יהיו פשוטים וקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 12:40
אני מתכוון לתיק כולו, גם לחלק האג"חי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 15:23
נניח שהרכיב המנייתי עולה מאוד, אז מוכרים קונים רכיב אגח מדינה בתיק ה IRA

נניח שהרכיב המנייתי יורד מאוד אז אם אפשר מגדילים את רכיב המניות ואם אי אפשר קונים בתיק הממוסה.

נכון שבטווח הארוך התוצאה תהיה שה IRA לא יהיה 100% מניות אבל כנראה שזה היה די בסביבה
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 15:53
אני חשבתי לנהל את IRA כתיק נפרד, אבל עם אותו פילוח כמו בממוסה. כלומר, אם למשל נבחר פילוח של 40% אגח ו-60% מניות, אז עושים 40/60 בממוסה וב-IRA בנפרד. אפשר גם תוך שימוש באמצעים (קרנות/תעודות) שונים ו/או אפיקים שונים. כלומר יש השקעה באג"ח (ישירות או דרך מדדים) גם בממוסה וגם ב-IRA.

לזה התכוונת?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 17:45
תיק נפרד זה האפשרות הסטנדרטית ללא ספק.

יש לסולידית פוסט שבו היא מסבירה כי בגלל הייתרון של הפטור ממס עדיף להעמיס את כל הרכיבי התשואה הגבוהה (מניות) דווקא על ה IRA

וכך חוסכים 25% מהתשואה נטו (נניח בממוצע 6% ברוטו שהופך לנטו (במקום 4.5% נטו)

כמו שציינת האיזון הופך ל "טריקי" כי אי אפשר יהי להחזיק תיק שך 100% מניות ב IRA ו 100% אגח/מקם בחשבון הממוסה.

אם נניח חשבת על 40% אגח ו60% מניות (50 ב IRA ו 100 בחשבון)

אז יש לך 50 אש"ח מניות ב IRA

40 אש"ח מניות בחשבון, ועוד 60 אש"ח אגח

אם התיק הצטמק ב 10% בצד המנייתי (כ 80 אש"ח מניות) בלבד אז הוא עומד על 140~ אש"ח

מתוכם לפי האלוקציה כ 85 אש"ח מניות, ו 55 אש"ח אגח

המצב הוא שתצטרך למכור 5 אלף ש:ח אג"ח ולרכוש במקומם מניות בחשבון הממוסה.

בכיוון ההפוך התיק יעלה ב 10% במניות בלבד תצטרך כנראה להגדיל את פלח האגח על ידי מכירת מניות וכנראה שעדיף לעשות זאת ב IRA מטעמי מיסוי.

קשה לחזות מה יקרה אבל התחושה שלי שאפשר לשמור על איזון אבל תיק ה IRA יתלכלך קצת באגח.

במקרה ה"גרוע" התיק יתכנס לחלוקה של 60/40 בכל חשבון

היתרון של מגן המס ב IRA שווה אתזה כי אין לך הפסד אלא רק רווח.

בטווח הרחוק בהנחה שאפיק המניות גדל משמעותית יותר מהאגח החלוקה חייבת להתכנס ל 60/40 בכל חשבון, אבל עד אז חסכת מיסוי על הרכיב בעל התשואה הגבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 18:13
לא מייעץ, אבל אני לא הייתי עושה את זה. למה להחזיק אג"ח בIRA? ועוד לשלם 0.2% דמי ניהול מהצבירה על החזקתו?!

כמו שחברי כתבו, נניח שחלום חייך הוא להחזיק תיק של שליש אגח ושני-שליש פיזור עולמי מנייתי. ונניח שהIRA שלך מהווה שליש מההון שלך (סתם לצורך הדוגמא). אזי תחזיק בIRA 100% מניות עולמיות, ובתיק הממוסה 50-50. ככה תקבל את תמהיל השני-שליש ושליש. עכשיו נניח שעברה שנה, המניות הכפילו את עצמן והאג"ח נשאר במקום. כלומר יש לך בתיק הממוסה שני שליש מניות ושליש אג"ח. ובתיק הכולל 80% מניות ו20% אג"ח.

אתה יכול לא לגעת בIRA, ולשנות את המהיל של התיק הממוסה ככה שהתיק הכולל יחזור להיות כמו שרצית.