⬅ חזרה לאינדקס

בחירת מקצוע

🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 15:36
שלום, אני עוד אחת שמתלבטת לגבי קריירה.

העניין הוא שאני תופסת מעצמי טיפוס יותר הומאני מריאלי, כך שסביר שאהיה פחות טובה מאחרים במקצועות מתחום מדמח, תכנות וכו. ואולי אסבול מזה.

שאלה מאוד כללית אבל אולי יהיו לכם רעיונות למקצועות\תחומי לימוד\תארים שיכולים להיות רלוונטיים לאנשים כמוני, שגם לא רוצים מחשבים וגם רוצים להרוויח.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 15:40
אם את מוכנה לעבור לחו"ל אז מגוון המקצועות הרווחיים גדל משמעותית.

תחשבי על זה ואם תחליטי שזה מתאים אז אולי כדאי לעשות גם את התואר הראשון בחו"ל.

בארץ יש היצף של אקדמאים מול מעט משרות בתחומים שרחוקים ממחשבים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 15:48
אם את חושבת שעתיד אקדמי יכול להתאים לך אז זו אופציה לא רעה בכלל. החסרונות הם שיש תחרות לא קטנה וכדי להצליח את צריכה להצטיין. כמו כן, לוקח בסביבות 5 שנים עד שמתחילים להרוויח סביר. אם תתמידי ותתקדמי תוכלי להגיע למשכורות יפות ולהנות ממשרה עם די הרבה חופש וגמישות.

אם זה פחות מושך אותך אז את יכולה לשקול ללמוד מזרחנות ולנסות להתקבל למשרה במשרד הביטחון (גם רצוי להשקיע הרבה)- משכורות יפות ותנאים טובים.

אם תרצי למקד טיפה יותר את התחומים יהיה אפשר לחשוב על כיוונים נוספים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 15:55
יש אנשים שיעדיפו לחרוק ציפורניים על לוח גיר ....

Just sayin
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 15:58
מה הטעם בלהגיד את זה?

אפשר להגיד את זה על כל דבר.

אני דווקא מכיר המון אקדמאים שמרוצים מאוד מחייהם, מקצועם ופרנסתם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 16:38
הפואנטה היא שצריך לדעת שאוהבים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 16:42
כמובן. לכן אמרתי:

זה גם דבר שאפשר להבין די מהר תוך כדי לימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 16:45
זה דווקא אחד המקצועות להם נחשפים בשלב הכי מוקדם.

כל סטודנט לתואר ראשון שקצת מסתכל סביבו רואה מה עושים המרצים שלו וסטודנט לתואר שני כבר מקבל מושג די טוב על חייהם. זאת להבדיל מהחיים מחוץ לאקדמיה שסטודנטים שעדיין לא עובדים בחברות, מכירים מעט מאד. מצד שני, התחרות למשרה אקדמית הרבה יותר גדולה ולהבדיל ממקצועות בתעשייה, אין הבטחה שגם אחרי מאמץ רב ו-10 שנות השקעה, הדבר יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 17:27
סטודנטים מוצלחים יכולים לקבל מלגות והלכה למעשה ״לעבוד״ כבר בתואר השני.

אין ספק שה״משכורת״ שהם יקבלו כמאסטרנטים כנראה לא תתחרה במשכורת בהייטק אבל היא כן תתחרה במשכורת הממוצעת בשוק (במיוחד ביחס לגיל שבו אפשר להתחיל תואר שני).

האקסית קיבלה 8000~ נטו כמאסטרנטית ו-9500~ נטו כדוקטורנטית.

זה נכון שיש הרבה תחרות (גם על מקומות בתארים בכלל, ועל מלגות שיממנו את התארים בפרט).
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 18:46
איך הגעת למסקנה?

אני בת 22, גם חשבתי שאני טיפוס סופר הומני ומה פתאום אני ומתמטיקות ופיזיקות וכל הגועל נפש הזה.

סיימתי 3 יחידות מתמטיקה ב-60. ברמה כזאת.

עשיתי השלמה ל-5 יחידות מתוך מטרה ללמוד ביולוגיה, ופתאום ראיתי את כל היופי במתמטיקה

במקום ביולוגיה הלכתי ללמוד הנדסה רפואית, ועכשיו אני מסיימת שנה א.

הייתה לי זיקה למקצוע, למדתי ביולוגיה בתיכון, הייתי חובשת בצבא...

חשבתי שהקורסים הביולוגיים שמשולבים לתוך התואר יהיו נקודות אור עבורי בתוך כל המתמטיקה והפיזיקה שהפחידו אותי למוות.

שוב פעם, הפתעה. אני שנאתי כל קורס הומאני שהיה לי. סבל טהור מבחינתי לשנן דברים.

בסוף עברתי להנדסת מכונות ואני לא יכולה להיות מרוצה יותר.

וכל זה התחיל מזה שאמרתי לעצמי שאני גרועה בדברים ריאליים...

קיצר-ממש אל תפסלי שום דבר על הסף לפני שאת מתנסה.

הראש משתנה עם השנים ומה שהיה בקופסא בתיכון זה ממש לא מה שיש אחרי הצבא.

אני חושבת שזה שאמרת "תופסת מעצמי" זה כל הנקודה. האם את באמת?
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 19:14
לדעתי את צריכה לצמצם את האפשרויות שלך בהתחלה.

כמעט עם כל תואר אפשר להגיע לשכר מכובד ומעמד מקצועי נאה, במיוחד אם באים ללכת לטווח הרחוק ומוכנים להשקיע.

נכון, זה תלוי גם ביכולות ובכישורים נוספים שיש לך, בהזדמנויות שיש, וגם הרבה מאד במזל.

השכל האנושי הוא נהדר בלאסוף מידע, בלחשב, בלנתח, אבל הוא בסופו של דבר הוא אימפוטנט.

את תצטרכי בשלב מסוים לקבל החלטה ולבחור במשהו, אם את עדיין מבולבלת וחסרת כיוון, תביני קודם כל מה את רוצה מהחיים במקום לזרוק את עצמך על משהו.

תביני מה את יכולה לתת, מה את מוכנה לעשות.

יש הרבה תארים לא ריאליים שמקנים אופציות תעסוקה לא רעות, לפעמים הם דורשים תואר שני או התמחות מסוימת.

בתארים ריאליים הסטודנט יודע לקראת מה הוא הולך. הוא יודע שהוא בא לטחון 4 שנים, ואחרי שהוא יוצא לשוק העבודה ,זה אמנם עלול לקחת לו קצת זמן, אבל הוא יסתדר במשרה התחלתית טובה ועם שכר לא רע, ומשם יוכל לטפס.

בתארים לא ריאליים זה סיפור מורכב יותר בדרך כלל, לכן חשוב שתהיה לך החלטיות ונחישות ותביני לקראת מה את הולכת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 19:23
אבל זו לא קריירה. זה מוגבל לשנתיים מאסטר וכ-4 שנים דוקטורט, והתקופה הזו בקושי נתפסת אחר כך כ"ניסיון" עבור שוק העבודה.

@גרהם דיבר על קריירה אקדמית, אבל התחרות שם (בישראל) היא בקנה מידה אחר לגמרי מהתחרות על קבלה ללימודים גבוהים או מלגות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 19:31
לצורך העניין, אותה אקסית שדיברתי עליה המשיכה כעוזרת מחקר בטכניון.

לא אומר שהתחרות לא קשה, וגם המשכורת לא בסטנדרט של הייטק, אבל אפשרי לחיות מזה לתקופה ארוכה למדי.

לגבי רלוונטיות לשוק העבודה, אני מניח שזה תלוי במה מתמחים. יש תחומי התמחות שבתעשייה (כלומר, גם אם נפלטים מעולם האקדמיה) שווים הרבה (אווירונאוטיקה, AI, ביואינפורמטיקה, ועוד)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:15
ייתכן שלא, אבל איך בודקים כזה דבר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:27
מניחה שאני מהאלה שיעדיפו לחרוק ציפורניים על קיר.

בעבר הייתי קצינה בחיל חינוך, אחרי הצבא הדרכתי והובלתי פרוייקטים בחינוך בלתי פורמלי, היום לומדת מוזיקה (לא בונה על זה כמקצוע), ועובדת כמארחת. בגדול אהבתי את מה שעשיתי עד כה אבל לא את העבודה סביב השעון במשכורות מינימום.

חשבתי על נדל''ן, אולי. לא בטוחה איך הופכים למקצוע ולא רק להשקעה "מהצד" בדומה לשוק ההון
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:36
מה בדיוק ואיפה את לומדת?

אני בדיוק מסיים תואר שני בקומפוזיציה באוניברסיטת תל אביב. מתעסק בתחום לפרנסתי ומתכוון גם להמשיך :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:42
עצה אולי לא פופולרית בפורום, אבל יש לא מעט מקצועות שבהם בשנים הראשונות מרוויחים מעט, אבל בהמשך מרוויחים סכומים מאוד מאוד גבוהים - פסיכולוגיה קלינית/חינוכית פרטית, רפואה ואפילו מורים (מורה ותיק מרוויח לפני תוספות 20k).

החסרונות ברורים אני מניח, בעיקר העשור הראשון שחיים כמו כלבים...
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:44
בפסיכולוגיה זה יותר העשור הראשון אחרי סיום הלימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:46
מחברים הבנתי שההתמחות היא 4 שנים ואחריה זה לרוב ממש סבבה (בפרטי), תוסיף לזה תואר ראשון ושני לפני וזה בערך עשור. מניח שיש טולרנס של 2-3 שנים
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:49
וואלה, לא ידעתי שזה אפשרי ;)

מעניין קומפוזיציה..

לומדת במוסררה, סאונד הפקה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 11:59
וואו. זה הרבה יותר ממה שאני וכל תלמידי ההמשך בסביבתי מקבלים. אצלנו זה בסביבות ה7000, מקסימום, לדוקטורנט שגם עובד כמתרגל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 12:21
יש לך איזשהו ניסיון עם התחומים היותר ריאליים?

עשית חמש יחידות בתיכון, מגמת מחשבים או משהו כזה?

אם לא, אז אולי פשוט לקפוץ למים?

אני חושבת שברור התארים היום צריך 4/5 יחידות מתמטיקה כדי להגיע לסכם גבוה.

אני באמת לא בטוחה איך אפשר להיחשף לתחומים הריאליים חוץ מקורס פרונטאלי.

יש שיגידו לך לנסות ללמוד תכנות ויש מלא אתרים לזה באינטרנט אבל אני חושבת שזה לא מייצג כל כך. אני אישית שונאת לתכנת ומאוד נהנית ממתמטיקה ופיזיקה.

אולי למישהו יהיה כאן רעיון יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 12:51
היא לא עובדת כמתרגלת.

היא בטכניון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 13:04
כפי שכבר כתבתי בפוסטים רבים - אפשר להרוויח יפה מכל תחום בעולם. הכל שאלה של מאמץ והשקעה. אני לא מעודד לעשות דברים בלי שיקול דעת אבל ודאי שלא לשלול חלומות בגלל שלמישהו נדמה שהם לא אפשריים :)

מגניב. המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 13:05
ולאיזה פסיכולוג אחרי ההתמחות יש קליניקה פרטית מלאה במטופלים?

זה לוקח זמן רב...
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 13:21
זה רק ממלגה? אז בכלל וואו.

בטכניון לא עובדים כמתרגלים בתארים המתקדמים? לא ידעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 13:38
אפשר לעבוד כמתרגלים, היא לא רצתה אז היא קיבלה אישור מיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 13:53
צריך אישור כדי לא לתרגל? פעם ראשונה שאני שומע על זה. נתקלתי רק בלהיפך - אין מספיק משרות תרגול למעוניינים (ולהבהרה - גם אצלנו המילגה נושקת ל-9K, לא כולל שכר תרגול כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 14:17
אני לא בטוח שצריך אישור, זכור לי שהמנחה שלה רצה שהיא תתרגל והיא לא רצתה
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 14:38
וואו! התנאים ממש השתפרו מאז שעשיתי תואר שני (לא בטכניון).

בתקופתי המלגה הייתה ככ נמוכה שהבחירה שלי הייתה או לעבוד במקביל ולמשוך את התואר על יותר זמן או לקבל מילגה ולחזור לגור עם ההורים.

בחרתי באופציה הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 16:29
o_o

ואיפה אתה?

אולי אאסוף את החבר'ה פה וננסה לשכנע את המנחים לעדכן את המלגות מדי פעם...

ואם זכיתם במלגה חיצונית, המנחה מקזז אותה מהמלגה שהוא נותן? אצל חלקנו כן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 16:35
בתל אביב. זה תלוי מסלול, כמובן.

בלי מילגה חיצונית (למיטב ידיעתי היא לרוב כן מתקזזת, היתרון שלה הוא רק שורה בקו"ח).
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 16:49
בטכניון לדעתי מלגות חיצוניות לא בדיוק ״מתקזזות״ אבל למי שיש מלגה חיצונית, שכר הלימוד עולה באחוז מסוים (מה שהופך את חלק מהמלגות החיצוניות למשתלמות ואת חלקן ללא משתלמות)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 21:33
גם בלי מלגות חיצוניות, דוקטורנט רגיל (לא מצטיין במיוחד) אחרי בחינת מועמדות שמתרגל במקסימום האפשרי יכול לגרד את ה-12K נקי.

הבעיה כמו שאמרו פה היא שאין הפרשות לפנסיה מהמלגה, אין תשלום דמי אבטלה (אם צריך) וכדומה. השכר ה"גבוה" הזה זה פיקציה.