⬅ חזרה לאינדקס

פרישה בארצות הברית

🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 19:34
שאלה לחכמי הפורום: מה דעתכם - אם היתה לכם את האפשרות לבחור, כלומר יש לכם אזרחות בארה"ב, בישראל ובבריטניה - האם הייתם חוסכים לפנסיה בארה"ב ופורשים שם , או חוסכים לפנסיה בארץ ופורשים כאן (או בבריטניה).

ההיבטים שאני מעלה על דעתי הם:

- ההבדלים בכלי חיסכון, לדוגמה קרנות אינדקס ללא דמי ניהול בארה"ב, לדוגמא ROTH IRA ללא מס בפרישה, 401K .

- מיסים על הרווח ההוני בזמן מכירה / ביציאה לפנסיה.

- חיסכון כפוי (בארץ) לעומת חיסכון וולנטרי (או לא) בארה"ב. לא מכירה את השוק הפנסיוני בבריטניה.

- תרומת המעסיק לקרנות הפנסיה בארץ לעומת ארה"ב.

ועוד?

אשמח לדעתכם!!!
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 19:42
בפרפראזה על מילותיו של ג'ון לנון: "החיים זה מה שקורה לך בזמן שאתה מפריש לפנסיה".

הייתי מתחיל בלחשוב איפה אני רוצה לחיות (ולעבוד) ומתקדם משם.

לדעתי להסתכל על החלטה כזו מנקודת מבט פנסיונית זה בערך כמו לבחור אוטו לפי סוג הדלק שהוא צורך. כדאי לקחת את זה בחשבון בשקלול הפרמטרים אבל זה בטח לא השיקול הראשון ואף לא אחד מהעשרה הראשונים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 19:56
מסכים מאוד, ארה"ב מאוד ידידותית לחוסכים ולמשקיעים שהם אזרחיה אך לא הייתי בוחר איפה לחיות לפי זה כל עוד ההפרש הוא לא עצום והמצב בארץ לחוסכים הוא סך הכל בסדר
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 20:36
קודם כל @HHH צודק .

גם השאלה הספציפית שלך תלוי בכמה מרוויחים , איך מרוויחים את הכסף וכו'. בכל מקרה בארה"ב יש מגוון כלים שאין במקום אחר, אבל כמובן צריך להרוויח המון כסף כדי שזה יהיה שווה
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 20:38
כעיקרון, הכי טוב זה לחסוך ולעבוד במדינה ׳יקרה׳ ולפרוש במדינה ׳זולה׳.

למשל, לאחר כ 25 שנות עבודה בארה״ב תקבל סוסיאל סקיוריטי בערך 1700$ לחודש שווה ערך היום כמעט 7000 ש״ח שזה חלום רטוב של כול פנסיונר בארץ שמקבל בערך 2000 ש״ח לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 22:17
תחשוב כמה איבדת בתשלומי סושיאל סקיוריטי כל השנים האלה.

למרות שאם כבר מס אז בהחלט עדיף שהקצבה תהיה גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:37
מס תשלם בכל מקום, אני חושב שחבות המס הממוצעת בארה"ב קטנה יותר מבישראל גם בstateים הכי יקרים כמו קליפורניה/ניו יורק
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 10:53
זה גם עדיף כי ארה"ב רודפת עם הצ'ק אחרי הזכאים לכל העולם, בעוד הביטוח הלאומי בישראל רק מחפש לשים ידו על מישהו שפרש במדינה אחרת כדי לשלול ממנו את הזכאות לקצבה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2019 11:01
+1

נכון, שאלו אותי באיזו מטבע להפקיד ובאיזה בנק [במקרה שלי ארה"ב או ישראל].