⬅ חזרה לאינדקס

החזרי מס

🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2019 14:07
הגשתי השנה בקשה להחזר מס. הטפסים הוגשו כבר לפני כחודש. מה השלב הבא? הם פשוט מעבירים את הכסף או שצריכים לקרות עוד דברים בין לבין?

מי שכבר עשה את זה בעבר, כמה זמן לוקח עד שרואים את הכסף בחשבון? מדובר בסכום נחמד פלוס :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2019 14:44
לפני מספר שנים פשוט העבירו לי כסף לחשבון הבנק. לקח מספר חודשים, ללא שום דבר בין לבין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2019 14:58
ממליצה להבא לעשות נתקבל על העתק של כל המסמכים (לא על הטופס הנתלש מתוך הדוח - הוא לא נסרק טוב), ולאחר שלושה חודשים לשלוח להם מייל עם העתק עם נתקבל, ולבקש שיבררו.

בדרך כלל לוקח בין 2-6 חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2019 16:51
הגשתי סוף שנה שעברה (דצמבר) עבור שנת 2012. רשום שתוצאות/החלטות מתקבלות ביולי. בראשון ביולי הופיע לי סכום בחשבון הבנק ושבוע לאחר מכן הגיעה ניירת בדואר.

כמובן שהסכום שגוי (לדעתי). בסהכ נולד לי ילד באותה שנה ואני זכאי לנקודת זכות נוספת בגינו. הסכום שהחזירו משקף בדיוק חצי נקודה... (עם ריבית יפה מאוד). עכשיו מחפש מה הצעד הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2019 21:25
אוקיי. אז אמתין חצי שנה ואם לא יתקבל כלום אפנה אליהם. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2019 18:05
לי אמרו שייקח בערך 8 חודשים.

הגשתי בקשה באמצע דצמבר 18. בפברואר 19 שלחתי פקס וזמן קצר מאוד לאחר קבלת המענה התקבל גם הכסף בחשבון.

לא ממליץ לחכות חצי שנה מבלי לשלוח פקס או לנסות ליצור קשר - מניסיוני האישי זה מאוד זירז את העניין.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2019 20:40
לעובד שכיר ההחזר יבוצע בתוך שנה מיום שנערכה שומה (לאחר שהוגשה הבקשה להחזר), או בתוך שנתיים מתום השנה שבה שולם המס - לפי המועד המאוחר מביניהם.

אם מדובר באדם שחייב בהגשת דו"ח, ההחזר אמור להיות מוחזר בתוך 90 יום מיום קבלת הדו"ח במשרד השומה, או ביום 31 ביולי בשנת המס שלאחר שנת המס שלגביה הוגש הדו"ח - לפי המועד המאוחר מביניהם.

להחזר המס מתווספים הפרשי הצמדה וריבית.

מומלץ לשדר, אם רוצים החזר זריז. מומלץ לחכות ולא ללחוץ כי מקבלים ריבית של 4% לכל שנה-ריבית דה ריבית
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2019 20:57
כן, אבל הוא כבר הגיש את הבקשה, כך שמדובר פה על חודשים לכאן ולכאן ומסתמן שהוא רוצה לראות את הכסף כמה שיותר מהר. אני לא המלצתי מה לעשות, רק הבהרתי שישנה אפשרות לזרז את העניין למי שמעדיף.

אכן, נקודה חשובה לכולם - מי שלא דחוף לו ויכול לסמוך על עצמו שלא יישכח (6 שנים החזר רטרואקטיבי) - ייתכן וכדאי לו להמתין ולא למהר להגיש את הבקשה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2019 20:58
כפי שאמרתי, מסרו לי בערך 8 חודשים. לא התייחסתי לתקנות ולנהלים, אלא להערכת המצב בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2019 21:33
רק אם אתה מסתכל על הכסף הזה כתחליף אג"ח.

מי שמשקיע 100% במוצרים פחות סולידיים (מניות/נדל"ן וכו'), כנראה שעדיף לו לקבל את הכסף כמה שיותר מהר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2019 23:30
לא מייעץ, רק מיידע את מי שלא מכיר את הכלל.