⬅ חזרה לאינדקס

השקעה לשנתיים

🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 15:41
היי

אם ברשותכם סכום כסף אשר תצטרכו להוציאו בעוד שנה או שנתיים,

היכן הייתם משקיעים אותו על מנת שלא יאבד מערכו?

תודה

אליק
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 15:50
אני הייתי חושב על פק"מ או אג"ח שפוקע בשנה הבאה בתנאי שמחזיקים אותו עד לפקיעה.

אג"ח ארוך יותר שצריך למכור יכול לספוג הפסד משמעותי במידה והריבית תעלה ומכיוון שאתה מתאר מחויבות לשלם את הסכום הזה אז אני לא הייתי מוכן לקחת את הסיכון לאבד את היכולת לעמוד בתשלומים בגלל עליית ריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 15:52
אתה מדבר על להשקיע את הכסף שמיועד לרכישת הדירה או מהמשכורות? או ששניהם את אותו הדבר?

בכל מקרה כיוון שהריבית במשק היום היא 0.1% זה מה שאתה יכול לצפות לקבל ללא סיכון בשנה. לפני מס ועמלות מסחר.

כל דבר מעל יהיה כרוך בסיכון כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 15:57
האופציה היחידה שלך היא אג"ח ממשלתי צמוד מדד לשנתיים (גליל) או אג"ח צמוד לשנתיים של אחד הבנקים. זה ישמור לך על ערך הכסף בזכות ההצמדה אבל יעלה לך חצי אחוז-אחוז בשנה כי התשואה מעט שלילית. אם תשים את הכסף במשהו שקלי אתה חשוף לאינפלציה וזה נוגד את הרצון שלך לשמור על ערך הכסף, והשקעות של ממש אין לך אפשרות לעשות בגלל אופק ההשקעה הקצר שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 15:59
לא אמור להיות אכפת לו משחיקה של ערך הכסף אם הוא כבר סגר עם הקבלן את הסכום לתשלום (בהנחה שהסכום לא צמודד למדד).
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:07
הסכום שאצטרך להוציא קבוע ולא צמוד למדד,

מדובר על הכסף שצברתי עד כה ועוד כספים שאחסוך בתקופה שנשארה.

תודה על התשובות!
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:08
אליק, שינית את הטקסט המקורי שבו כתבת והסברת מדוע זו אמורה להיות השקעה לטווח קצר מאוד.

כדי לשמר את ערך הכסף לשנתיים הבאות ואולי לעשות בדרך כמה גרושים, אני לא חושב שמישהו כאן בפורום יקח אחריות ואפילו ברמז קטן.

ואם אתייחס לטקסט המקורי אז זה כמו פוקר כשהקבלן הוא הדילר ואת ואתה השחקן.

העצה היחידה שאני יכול לתת לך כרגע היא להגדיל הכנסה ולקצוץ באגרסיביות בהוצאות.

אם אתה מרוויח יותר מ 8000 לחודש תחפש בגוגל "חשבון הפוך" ותוכל לקבל 3% ריבית בחשבון עו"ש שזה כרגע הדבר הבטוח ביותר.

מכיוון שקודמי התייחסו כבר לעניין רכש הנדל"ן העתידי שלך אשאל אותך מספר שאלות:

מחיר הדירה, גובה המשכנתה, האם יש לך רשת ביטחון לחיות 6 חודשים במקרה וחו"ח ותאבד מקום העבודה?

מה אמור להיות ההחזר החודשי בהשוואה למשכורת נטו חודשית?

** תוספת **

ובהחלט הייתי בודק את הכיוון שהציע @Edward
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:16
שיניתי את הטקסט המקורי כיוון שלא רציתי לעבור על החוק וחוקי הפורום.

מחיר הדירה כמיליון ש"ח,

יש ברשותי 80%

יש רשת ביטחון לשישה חודשים לפחות.

עדיין לא מדובר על משכנתא ואם אחסוך כהוגן יש מצב שיהיה חסר לי כמה עשרות אלפים בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:33
מה אומר @אליק בראון אתה במצב פנטסטי ולכן אני חושב שיש מקום להשקעה בנירות אבל בזהירות.

העיניין הוא שבטווח הקצר אתה יכול להחסף לתנודתיות. אם הייתי בנעליך, וזו לא המלצה, הייתי משמר את הכסף ואם הוא לפחות יישמר לפי המדד, ומחיר הנכס כבר נקבע וחתום אז עד קבלת המפתחות אולי עדיין תנצח את הדילר ב 0.5-1% בהשקעות כפי שציין @Edward

יש כאן חכמים ממני בפורום וראה מה הם חושבים.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:34
אם אני הייתי במצב שאתה מתאר לא הייתי מסכן את הכסף בשביל תשואה שולית של שנה וחצי/שנתיים.

אני הייתי נשאר עם האופציה של לרכוש אג"ח שפוקע לפני שאני צריך לשלם ולא הייתי טורח להצמיד אותו למדד מכיוון שסכום התשלום ידוע מראש.

אם אין אג"ח שפוקע לפני שאני צריך לשלם אז הייתי נשאר עם פק"מ בלבד ולא הייתי מסתכן עם אג"ח שפוקע אחרי התשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:38
תודה חברים!
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:39
@daat99 , או, ידעתי שתגיב מהר :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:41
טוב, לנהל תיק דיבידנדים זה אחד הדברים היותר משעממים שיש.

ממש אין מה לעשות בין מייל שאומר שאני מקבל דיבידנד בזמן למייל שאומר שהדיבידנד גדל :)

- נראה לי ש @המשקיעה שכחה את זה כשהיא הסבירה למה היא לא משקיעה במניות דיבידנד...
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:48
טוב, יש כאן שתי אסכולות שונות שמצעידות לאותה מטרה - כסף.

תכניס 2 יהודים לחדר אחד ותצא עם 3 דעות, העיקר הוא שכולם צודקים :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 16:53
לא ראיתי את הטקסט המקורי, אבל אם הבנתי מחילופי הדברים אתה צריך לשלם בעוד שנתיים לקבלן - אם כך:

1. אולי עדיף פשוט לשלם לקבלן מראש. לעיתים קבלנים מוכנים לעשות הנחה רצינית כי חסר להם אשראי.

2. ע"פ רוב התשלום לקבלן צמוד למדד תשומות הבניה והוא גבוה בזמן האחרון ממדד המחירים לצרכן, כך שעדיף לשלם עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 17:14
נקודה מעניינת ו @אליק בראון רצוי שתברר.

לגבי תשלום (כמעט) מלא לקבלן - לא כול כך מהר. תלוי מיזה הקבלן, מי האמא שלו, מי האבא שלו, מיהוא הבנק המלווה, מה הערבויות, האם יש לו היסטוריה של מרפסות שנופלות מהשמיים :)

זה מפתה לשלם מראש אבל אני לא אחליף את הבנק שישמור על הכסף שלי עבור נזיד עדשים מהקבלן...
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 17:17
בודאי. טעיתי שלא כתבתי את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2015 18:43
לא ממליצה לשלם לקבלן שלא לפי התקדמות הבנייה. גם אם נראה שהכל בסדר מבחינת אבא וערבויות וכו.