⬅ חזרה לאינדקס

שיקולים ב-relocation לסין

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2019 15:16
שלום,

מסיבות אישיות אני שוקל לבצע relocation (לפחות זמני, שנתיים~) לסין ורציתי להבין יותר לעומק את השיקולים בעד ונגד.

נושאים שאני יודע שאני צריך לברר לגביהם:

1. מסים שאני עדיין צריך לשלם בישראל גם בתקופה שאני בסין

2. מסים שקשורים להכנסה שאני צריך לשלם בסין

3. מיסוי על תיק השקעות ישראלי שאני אולי אצטרך לשלם בסין? (משקיע במדדי חו״ל דרך קרנות ישראליות בבית השקעות ישראלי, נמצא בשלב הצבירה)

אשמח לשמוע מה אתם יודעים להגיד על הנ״ל ועל שיקולים נוספים שלדעתכם חשוב שאשים אליהם לב.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2019 00:26
אני לא יודע לגבי סין באופן ספציפי, אבל שים לב שבמעבר לפרק זמן כזה (שנחשב קצר יחסית) מס הכנסה לא יראה בך כמי שהעתיק את מרכז חייו מישראל ותיאלץ לשלם מיסים מלאים בארץ כשתחזור, על כל ההכנסה שלך בתקופת הרילוקיישן. אם סין חתומה על אמנת מס עם ישראל (מה שיפתיע אותי) תוכל לנקות מהתשלום את המיסים ששילמת בסין (תיאלץ לשלם בעצם רק את ההפרש, אם שילמת פחות ממה שהיית משלם בארץ). אם סין לא חתומה על אמנה תאלץ לשלם מס מלא בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2019 00:39
זיכוי מס זר, יש בכל מקרה. זה לא קשור לאמנה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2019 00:40
אה אוקיי תודה על התיקון, אז מה קשור לאמנה? ביטוח לאומי?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2019 01:13
נכון, ביטוח לאומי, אבל זו אמנה אחרת.

אמנת המס, יכולה לדוגמא לעזור בשביל "ניתוק תושבות לפי אמנה". בשביל לאשר את זה, הדרישות של מס הכנסה נמוכות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2019 07:41
זה מרגיע, אז אני רק נדרש להגיש דו״ח שנתי למס הכנסה?

לגבי האמנה, מהבדיקה שעשיתי לסין ולישראל אין אמנה. מצד סין יש את IIT שאומר שב-6 השנים הראשונות, תושבים שלא היו מחוץ לסין יותר מ-90 ימים בשנת מס מסוימת פטורים מתשלום מס (לא ברור לי אם רק ממה שאצלם שקול לביטוח לאומי או גם ממס הכנסה בסין). לעומת זאת, אם אני בסין פחות מ-183 ימים בשנה אני לא נחשב תושב סין ולכן לא נדרש לשלם מס (גם כאן אני לא בטוח אם הכוונה היא רק למה ששקול אצלם לביטוח לאומי, או גם מס הכנסה).

מצד ישראל, אם הבנתי נכון, כל עוד לא ביצעתי ניתוק תושבות, אני מחויב לשלם ביטוח לאומי ובריאות? (גם אם סין תחייב אותי לשלם שם).

מבחינת ישראל נראה שאם לא הייתי בישראל יותר מ-183 ימים בישראל בשנת מס, אני יכול לטעון שמרכז החיים שלי בסין?

אשמח להבין מה היתרונות והחסרונות במצב בו אני ״מנתק תושבות״ בזמן שאני בחו״ל ואז חוזר (תוך פחות מ-5 שנים, שזה הזמן שלהבנתי מקנה לתושב חוזר הטבות מס נחמדות).

ולגבי תיק ההשקעות לא כל כך קיבלתי התייחסות: כרגע כשאני בצבירה אני יודע שבישראל אני משלם רק לבית ההשקעות (עמלות ק/מ, תשלום חודשי לבית ההשקעות) ואין לי אחזקה לא באג״ח ישירות (כלומר אני לא מקבל ריבית מאג״ח) ולא בקרנות מחלקות דיבידנדים. האם במצב כזה תהיה לי בעיה להמשיך להשקיע בתיק ההשקעות הישראלי מסין?

אני אחדד לגבי האופציות שלי מבחינת relocation:

1. או שהחברה הגלובלית שאני עובד בה תמשיך לשלם לי, דרך חברת הבת הישראלית שלה

2. או שהחברה הגלובלית שאני עובד בה תמשיך לשלם לי, דרך חברת הבת הסינית שלה

3. או שהחברה הגלובלית שאני עובד בה תמשיך לשלם לי, דרך חברת בת אחרת שלה? אני לא בטוח מה הסבירות שהאופציה הזו תקרה

נראה לי שאני רוצה לשאוף לכך שאופציה 1 תתממש אבל אני לא יודע בדיוק מה היתרונות והחסרונות של החלופות הללו.

בכל מקרה אין לי כוונה לעבוד בחברה סינית שהיא לא חברת הבת של החברה הגלובלית בה אני עובד כיום.

תודה לכל המגיבים, אני מאוד שמח על העזרה (גם אם אתם לא רואי חשבון עם התמחות ב-relocations או ביחסי סין-ישראל)
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2019 08:25
למה לא להתייעץ עם איש מקצוע שמתמחה בדברים האלה במקום לסמוך על תגובות אנונימיות בפורום?

כל טעות יכולה לעלות לך הרבה וזה שווה את ה פגישת יעוץ של כמה מאות שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2019 10:18
מי אמר שלא אתייעץ עם איש מקצוע? אני מעדיף לעשות בירור ראשוני כאן (אולי כבר תדעו מספיק כדי לשכנע אותי שזה לא כדאי, אחרת אוודא את המצב מול איש מקצוע)
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 23:19
@KickR

יש עידכונים/מידע חדש שגילית בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 23:29
מאז התכנית לטווח הקצר השתנתה והיא תעבור לישראל.