⬅ חזרה לאינדקס

מקבילה ישראלית ל-etf על stoxx europe 600

🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2015 20:51
שלום לכולם!

רקע קצר עלי: אני חי באירופה ומשקיע כאן כבר לא מעט זמן, אבל יש לי גם תיק בארץ בהיקף של כ-400.000 ש"ח. במשך שנים רבות ביצעתי בו פעולות בהתאם להמלצות הבנק הישראלי שלי. אבל במדינה שבה אני חי כיום אני מטפל בתיק שלי בעצמי ולאחרונה החלטתי לבצע זאת גם בתיק הישראלי.

השאלה האקטואלית: לאחרונה התפנה בחשבון הישראלי שלי סכום כלשהו. עקב היחלשות האירו לאחרונה ומתוך אמונה בכלכלה האירופית בכלל (לא נכנס כאן לשאלה אם זה מוצדק או לא) אני רוצה להשקיע אותו במקבילה ישראלית כלשהי ל-etf על stoxx europe 600, כמובן ללא גידור כדי ליהנות מחולשתו היחסית של האירו כרגע.

פניתי לבנק הישראלי שלי והם הפנו אותי לתעודות סל, למשל 1130368 של הראל. אבל אם אני מבין נכון מדובר ב-etc שהוא מוצר מבוסס חוב עם סיכון מנפיק. זאת אינני רוצה. אז חיפשתי קצת בעצמי ומצאתי את קרן 5119128 של הראל. יש לי כמה שאלות בקשר לזה:

ראשית כל, בשם הקרן כתוב mtf ואינני מבין מה פירוש הדבר. זה קיצור שלא פגשתי בו מעולם. מה זה? האם מדובר במשהו ספציפי לישראל?

שנית, ברשימת האחזקות של הקרן לא מופיע שום דבר רלוונטי. האם מדובר בקרן swap? באירופה עסקאות swap מוגבלות ל-10% מהיקף הנכסים של הקרן, האם קיימת תקינה דומה גם בישראל?

ושלישית, האם מדובר בכלל בקרן נסחרת בבורסה או שהיא נקנית ונמכרת מול הראל בלבד בניכוי אחוזים גבוהים?

אודה מאד על תשובותיכם. וכמובן שאם מישהו מכיר אופציות אחרות להשקעה באפיק האירופאי הנ"ל - אשמח לשמוע עליהן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2015 22:17
MTF= Migdal Tracking Fund

זה מונח שמגדל המציאו בשביל למתג את המוצרים שלהם

להבנתי זו קרן מחקה של מגדל שנסחרת ככל קרן נאמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2015 23:30
לדעתי הקרן של מגדל לא מחזיקה ישירות במדד אלא בחוזה כלומר אין הבדל ממשי בינה ובין תעודת סל סינטטית על המדד
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2015 23:41
@Jane Doe לא הבנתי, היא נסחרת בבורסה או לא? כלומר האם אני יכול לקנות רק ממגדל וחייב למכור רק למגדל או שהיא נסחרת ככל נייר ערך?

@ע.מדי אם אין הבדל, האם יש טעם לקנות דווקא קרן ולא תעודת סל? אולי הגישה שלי (משקיע הרבה ב-etf) לא רלוונטית לאפשרויות ההשקעה בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2015 23:43
אגב אני שם לב שהאתר של מגדל שפעל לפני כמה שעות, אינו זמין עכשיו. יכול להיות שהם "סוגרים" את האתר בשבת?!
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2015 06:04
לא נראה לי, בטח בעייה מקומית
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2015 06:13
לא רוצה להטעות אותך

ממה שקראתי נראה שהקרן מחזיקה אגח חול

גם בהצצה באתר מאיה לא הצלחתי לראות מה האחזקה הפיזית,

להערכתי מנסיון העבר זה או ת סל או חוזה על מדד.

השיקול להבנתי הוא עלות וטיב האחזקה לעומת דיוק העקיבה

דיוק עקיבה - שים על גרף אחד מדד ות.סל קרנות עוקבות ותקבל ויזואלית את מידת בקורלציה

מחיר - דמי הניהול

טיב - גם בין אחזקות סינטטיות יש כנראה חוזים טובים או פחות (ככל שהחזה סחיר בהיקפים גדולים ביחס לאחזקת ת.סל קרן אז הסיכון נמוך יוצר עבורך למרות שקרן מחזיקת מניות עדיפה)