⬅ חזרה לאינדקס

החזקת תיק עצמאי בהיותי עובד שכיר

🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2019 23:15
פתחתי השנה תיק עצמאי. רשמתי צפי הכנסות חודשי של 2000 ש"ח ומשלם 160 ש"ח לביטוח לאומי (כמו מובטל). עד להיום דיווחתי על אפס הכנסות והוצאות.

לפני כמה ימים התחלתי לעבוד כשכיר. חברים המליצו לי שאם התיק כבר קיים, מוטב שאשאיר אותו למקרה שאקבל עבודה צדדית (העבודה שלי אינה מגבילה את זה).

אני חושש מצד שני, שהחזקת התיק עלולה לפגוע בי. האם זה עלול לפגוע בי מבחינת זכאות לדמי אבטלה בעתיד? האם אקבל החזר כפל תשלומי ביטוח לאומי שנגבים ממני (פעם כעצמאי בהוראת קבע ופעם כחלק מהתלוש)? האם צפויה פגיעה אחרת?

תודות :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2019 05:10
כמה תשובות

החזקת התיק לכשלעצמה לא יכולה לפגוע בך

בנוסף, מלא לביטוח הלאומי את טופס 6101 מחדש ביחד עם תלוש השכר כדי שתפסיק לשלם כעצמאי

אם תהיה מובטל, תצטרך רק להוכיח לביטוח הלאומי שהכנסתך כעצמאי קטנה עד לא קיימת ותוכל לקבל דמי אבטלה

מצד שני

ניהול תיק יש לו מחיר בעיקר מבחינת "בלבול המוח". מקדמות/ דו"ח שנתי/ הצהרת הון

לא הייתי מחזיק תיק עצמאי סתם "שיהיה" כי במוקדם או במאוחר תעשה איזו טעות בירוקרטית ותצטרך להסתדר עם החברים ברשות המסים.

גלוי נאות: הכותב רואה חשבון
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2019 07:16
ברמת הכנסות נמוכה כמו שלך (בתיק העצמאי )אתה צריך לפנות לביטוח לאומי שישנו את המעמד שלך מעצמאי ל- עצמאי שאינו עונה להגדרה ואז לא תצטרך לשלם ביטוח לאומי כעצמאי
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2019 07:16
נדמה לי שראיתי במקום כלשהו אפשרות של הקפאת תיק, מה המשמעות של זה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2019 20:20
אשמח לפרטים בקשר לכך!

תודה רבה! אני מניח שאראה איך אני מתאקלם ואם אני רואה את עצמי כשכיר - אסגור את התיק ואפתח רק אם אשנה כיוון. גם ככה אין לי כח לענייני הכנסה צדדית שדורשים דיווח הולם.

השאלה היא, האם ניתן "להקפיא" תיק כפי שהודיעו לעיל. האם ככל שארצה לפתוח שוב תיק אצטרך לעבור שוב את הבירוקרטיה של פתיחת תיק מחדש?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2019 20:24
תודה, אבל שמעתי שהדרך היא קבלת החזרים בסוף השנה במסגרת מילוי הדו"ח השנתי למס הכנסה (קורה באופן אוטומטי להבנתי). ייתכן וכפי שרואה החשבון המליץ, שכדאי לי לנסות להיפטר מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2019 09:35
מה שאמרו לך לא מדויק ואני אסביר:

נכון שבסוף שנה אתה יכול במסגרת הדוח השנתי לקבל החזר ממס הכנסה אם שילמת נניח מקדמות יותר גבוהות מחבות המס שלך.

ונכון שאם שילמת יותר ביטוח לאומי ממה שהיית אמור לשלם תקבל החזר (נניח חישבו לך מקדמות לפי הכנסה שנתית של 100K ובסופו של דבר היו לך 90K)

אבל...

אם אתה נשאר במעמד עצמאי בביטוח לאומי אז אתה תשלם על ההכנסות שלך כעצמאי לעומת זאת אם תדאג לפנות כבר עכשיו לביטוח לאומי ולהסדיר מעמד של עצמאי שאינו עונה להגדרה אז לא תשלם ביטוח לאומי.

בסוף שנה כשתגיש דוח למ"ה ביטוח לאומי לא יגיד לך שמכיוון שבמהלך השנה הרווחת סכום נמוך לכן רטרו מתחילת שנה אתה עצמאי שאינו עונה להגדרה ולא תשלם כסף, זה לא יקרה.(מה גם שהכנסה זה לא הקריטריון היחיד).

בא לך לשלם לביטוח לאומי 1500 ש"ח למרות שאין לך בכלל הכנסות/יש לך הכנסות מאוד נמוכות? אלא אם כן אתה אזרח מודאג שחושש מקריסה צפויה של ביטוח לאומי והחלטת להירתם למשימה אין בהחלטה הזאת שום היגיון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2019 21:58
אממ זה באמת מה שאמרו לי שזה שקורה, אז טוב שהתייעצתי כאן... אבל עזוב - נראה לי שמה שכדאי לסגור את התיק, לא?

הרי לפתוח אותו מחדש זה לכל היותר קשה כמו לפתוח אותו מלכתחילה - שזה, היה לי די פשוט.

או שאני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 16:57
שאלה אחרונה ברשותך - האם אני יכול לסגור את התיק בלי להגיע למשרדי מע"מ? הבנתי שניתן לסגור את התיק בדואר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 05:09
סליחה על האיחור בתגובה.

תיאורטית, ניתן לבקש את סגירת התיק על ידי מכתבים למע"מ/ מס הכנה/ בטוח לאומי. בפועל, מאחר ודאר ישראל... מומלץ לגשת כדי לראות שזה קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 13:57
תודה, כבר שכחתי מהפוסט :)

אז ככה: דיברתי עם מע"מ והם טענו כי חובה להתייצב ולסגור. מס הכנסה, להבדיל, פניתי אליהם בשאלה דרך האינטרנט וקיבלתי תשובה "סגרנו את התיק".

מל"ל - אפשר להגיש להם מקוון עם הטפסים של סגירת התיק ברשויות המס.

בקיצור, סגרתי את התיק (תרתי משמע).

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2019 05:53
שים לב שעדיין תצטרך להגיש דו"ח שנתי גם לשנת 19 (במהלך 2020)
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2019 08:39
תודה על ההתראה! לא ידעתי.

הרי העסק כולו נסגר וקיבלתי אישורים וגם שאלו אותי ובדקו במועד הסגירה שאין חיובים וכו'. גם אף אחד לא אמר לי.

אברר איתם. תודה רבה על ההתראה