⬅ חזרה לאינדקס

גידור מט"ח יומי מול חודשי

🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2015 18:40
שלום, יש לי שאלה עקרונית - עד כמה חשוב ההבדל בין etf עם גידור מט"ח על בסיס יומי מול קרן אחרת על אותו מדד אבל עם גידור על בסיס חודשי?

ממה שקראתי באינטרנט אני מבין שעדיף גידור יומי (מדוייק יותר במעקב אחר המדד) אבל ההבדל בדמי הניהול בין הקרנות הוא 0.30% בגידור יומי מול 0.15% בגידור חודשי... כלומר פער של 100%. האם זה מוצדק ובכל זאת שווה לקנות את היקרה יותר כדי ליהנות מגידור יומי או שבטווח הארוך זה ממש לא משנה ועדיף לקנות את הקרן הזולה יותר?

המצב הקונקרטי שלי הוא סכום נכבד שהתפנה בחשבון האירופאי שלי ואני שוקל לקנות בו etf על s&p500, אבל בניגוד לקניות קודמות לבצע זאת הפעם עם גידור, לאור חולשתו הניכרת כיום של האירו מול הדולר ועל סמך הנחה שהסיכוי של האירו להמשיך בירידות נמוך כעת יותר מסיכויו להתחזק.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2015 20:35
תקרא יש הרבה דיונים. בעיקרון ובלי לייעץ או להמליץ כלום:

1. גידור כאמור עולה משמעותית.

2. בטווח הארוך שינויי מטח אמורים להיות לא גבוהים.

3. אם אתה מתכוון להשקיע סכומים קבועים בתיק, זה ילך ויתמצע כי תקנה בשערים שונים-

4. בפלח המנייתי מקובל, כך לפחות ברוב המקומות שקראתי, לקחת גם את סיכון המטח, כי ממילא זה הפלח עתיר הסיכון בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2015 22:10
תודה אבל זה לא ממש מה ששאלתי. כבר יש לי בתיק חשיפה משמעותית לאותו מדד דרך קרנות ללא גידור. אני משקיע סכומים מדי פעם, אבל לא קבוע לפי המודל שתואר בבלוג של המשקיעה. בכל מקרה, החלטתי כאמור שהפעם זה כן יהיה מגודר, והשאלה היתה לגבי ההבדלים בין גידור חודשי לגידור יומי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2015 00:27
נשמע ברור שעדיף את הגידור החודשי. גם יותר זול וגם מגדר לפרקי זמן ארוכים יותר. הרי אחת הבעיות בקרנות המגודרות הוא שהן עושות גידור כל הזמן כשבעצם מה שמעניין אותך הוא רק גידור לנקודת הסוף, שאצלך הוא רחוק מאוד. הרי לא מעניין אותך אם בעשור הקרוב היורו ירד ויעלה 100 פעם אבל יסיים באותה נקודה. לכן הגידור של פר-י זמן ממושכים ככל הניתן הוא האופטימלי בעיניי.