⬅ חזרה לאינדקס

עבודה חדשה

🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 16:23
היי לכל חברי הפורום!

אשמח לעזרתכם ונסיונכם.

הקדמה-

אני בת 22, סטודנטית להנדסה והתחלתי לעבוד לפני כשלושה שבועות בחברה בינונית-משפחתית בתור פקידה/עבודת אדמיניסטרציה.

מקבלת 35 לשעה (ואציין שבראיון עבודה גם הייתי מוכנה לעבוד בשביל מינימום)

וכאן מתחילה הבעיה:

העבודה מבוססת פרוייקטים, הפרוייקט שהצטרפתי אליו נקטע בפתאומיות.

קיבלתי הצעה לעבור לעבוד באילת, במתכונת של לטוס בשלישי בבוקר, לחזור ברביעי בערב.

לעבוד בעצם יומיים מלאים.

הם משלמים על טיסות+לינה.

בעצם לעשות את אותה עבודה בדיוק שאני עושה עכשיו במרכז.

אני תוהה איזה שכר ראוי לבקש על פוזיציה כזאת...

כפול? משולש? גלובלי?

המעסיק לא נתן לי כיוון בכלל. כשהציע לי את הרעיון והעלאתי את זה שזה יצטרך לבוא עם תוספת שכר עקב כל הטרטורים והנסיעות, הוא כתב לי "נהיית סוחרת?!" וציין שנדבר על זה בפגישה העתידה... מן הסתם הערה כזאת נותנת וייב ממש לא משהו.

חוץ מזה... לא ברור לי בכלל מה קורה אם אני אומרת לא לאופציה הזו. האם ישבצו אותי לפרוייקט אחר במרכז או סיום העסקה

אשמח לאינפוט
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 16:38
אני כמעסיק יודע שיש לי חובה (חוקית ומוסרית) ליידע את כל אחד מהעובדים שלי לגבי תנאי העסקתו במלואם, בעיני מעסיק שלא מיידע את העובד מראש מהם תנאי העסקתו הוא מעסיק שלא מכבד את זכויותיו של העובד בכלל, ואלו הנוגעים לזכות הבחירה של העובד בפרט.

באופן אישי, אני מקפיד מאוד לא להיות מעסיק כזה ובהתאמה לא הייתי רוצה שמישהו מקרובי משפחתי יעבוד אצל מעסיק כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 16:50
השאלה המרכזית היא כמה מוכנים לשלם לך על זמן הנסיעות.

בחלק מהמקומות מקובל שמעסיק ששולח את העובד למקום אחר שהוא לא מקום העבודה הרגיל, ויש פער גדול בזמני הנסיעה - המעסיק מחשיב גם את הגידול בזמן הנסיעה כשעות עבודה.

אחרת - זה בזבוז זמן אחד גדול.

שימי לב שאם זמן הנסיעה מצטרף לזמן העבודה בפועל, כנראה מדובר בתשלום על שעות נוספות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:20
@Izelman

עוד לא התחלתי את העבודה במיקום הנ"ל. הוא העלה את הרעיון, ביקש שאחשוב על זה וקבענו פגישה לעוד כמה ימים כדי להיכנס לתוך הפרטים. אני רוצה להגיע מוכנה.

@חיים 111

זה גם הנסיעות, זה גם הוצאות מוגדלות על אוכל, גם העובדה שאני לא ישנה בבית (למרות שהם מממנים את הלינה...)

כלומר יש כאן הרבה פרמטרים ואני לא בטוחה כמה ראוי לבקש.

גם אם זה יהיה שעות נוספות, 125% מ-35 זה כלום יחסית למאמץ והזמן
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:30
אם את לרשות המעסיק בזמן הנסיעה או "לא בשעות העבודה" הוא צריך לשלם לך

ההגדרה קצת רופפת, לכן גם אם את מקיימת שיחות טלפון שקשורות לעבודה בזמן הזה, את נחשבת "בעבודה"
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:37
אני לא. הרי זו טיסה...

כנראה יהיו שעות עבודה מוגדרות.

בכל מקרה, אני חושבת שראוי לקבל פיצוי על שעות הנסיעה.

אני פשוט לא בטוחה איך לכמת את זה, ובאיזה ערך
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:40
שאלה מתחום אחר לחלוטין - מדובר בהעסקה קשיחה יחסית. היא לא פוגעת בלימודים?

בד"כ סטודנטים מקוששים כחצי משרה בעזרת ימים מפוזרים בשבוע וחצאי ימים - כאן מדובר בקשיחות של יומיים רצוף.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:43
אם הייתי חייב,

X שעות עבודה תשלום מלא

אם X גדול מ 8 - שעות נוספות

Y שעות "כוננות" - שאילו השעות שאת "חצי בעבודה"

Y לא יותר גדול מ 4 - תשלום רגיל

Y גדול מ 4 - תשלום נוסף

ו 6 שעות מנוחה, ללא הפרעה (לא בנסיעה), אחרת כל היום השני יהיה שעות נוספות

בגדול, הייתי מוכן להציע צבירה של יום חופש על כל עבודה דו-יומית כזאת
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:46
ונראה לך ש-x הבסיסי צריך להיות גבוה יותר מהשכר הרגיל?

@חיים 111

אני עושה כרגע חצי סמסטר קיץ. פנויה ביומיים המוצעים, וזה רק לתקופה של חודשיים.

אני בעצם אהיה שם כדי לקפל את הפרוייקט
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:48
לא

שכר רגיל זאת הגדרה וירטואלית

X הוא כמות השעות - לא השכר לשעה
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:52
צודק. השכר הבסיסי הוא 35 לשעה.

בעצם בהצעה שלך זה מכמת את היום בשכר של עד 420 ש"ח. (אם לא נגלוש לנוספות וכו)

מרגיש לי מעט, יחסית לאקסטרא עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 17:59
נניח עבודה של 13 שעות

8 רגילות = 280 ש"ח

2 נוספות 125% = 87.5 ש"ח

3 נוספות 150% = 157.5 ש"ח

זה 525 ש"ח

12 שעות זה 472 ש"ח

זה ליום עבודה "רגיל גיאוגרפית"

אם תוסיפי שעות נסיעה אני מניח ליומיים לא יצא לך יותר מ 8 שעות

לכן ציינתי שיום חופש תמורת היומיים האלו הוא תשלום הוגן
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:12
הבעיה לדעתי היא לא בכימות שעות עבודה/נסיעות/"לרשות המעסיק" אלא לכמת את הפגיעה בשעות הפנאי שלך. בהעסקה רגילה לא משנה כמה את עובדת, בסוף את חוזרת הביתה ופנויה לעיסוקייך וחייך. בדוגמה שלך המעסיק מבקש "לרתק" אותך גיאוגרפית למקום אחר ומגביל בפועל גם את היכולת שלך לנהל את שעות הפנאי באופן חופשי. כלומר שעות "אחרי העבודה" שלך הן עדיין שעות שמוגבלות על ידי העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:15
תיארת בדיוק מה שחשבתי ולא הצלחתי לבטא (כנראה)

בכמה היית מכמת את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:27
גם אני לא מת על הקונספט, אבל לדעתי המעסיק לא יתקשה למצוא עובד שיראה בסידור הזה יתרון. פעם בשבוע ערב באילת, אפשר מדי פעם להאריך, לצרף בן זוג ושאר צ'ופרים שיקסמו ללא מעט אנשים, בעיקר כאלו שאין להם מחוייבות הורית.

אם את רוצה קנה מידה ל"כמה זה שווה" תבדקי עם אנשים בהייטק שעובדים בשכר גלובלי, כמה מוסיפה הדרישה לנסיעות באופן שוטף לחו"ל. עדיף להשוות עם נסיעה ליעד לא אטרקטיבי שהוא המקבילה החו"לית של אילת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:30
אני דווקא נוטה לחשוב שהוא מתקשה.

אני עובדת בחברה רק שלושה שבועות וכבר הוא רוצה לנייד אותי לפרוייקט הזה, ובאופן כללי, לא יכל למצוא מישהו באילת שיהיה מוכן לעשות את העבודה? (שבאמת לא ברמת מורכבות גדולה...)

אחד ההייטקיסטים שדיברתי איתם אמר שהוא חושב שראוי שכר גלובלי של 1100 על כל יומיים
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:32
אם את לא הולכת לעבודה / דרושים אנשים אשמח לשמוע פרטים
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:32
תוכלי להסביר יותר על מהות העבודה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:34
אני חושב שזה משתנה מאוד בין אנשים.

בעיקר בשאלה מה את יכולה לעשות שם, ומה את יכולה לעשות בבית.

אני מניח שלא כל עובד יסכים בכלל להצעה כזו (למשל - הורים יחידנים).

השאלה היא אם את מעריכה שהמעסיק לא יתקשה למצוא עובדים אחרים, או שדווקא את היחידה שאולי בכלל תסכים, ואז תוכלי לנצל את זה.

בכל מקרה, את צריכה להציג למעסיק את נקודת המבט שלך. קודם לציין שאת רוצה שהנסיעות ייחשבו גם הם לזמן עבודה, ובנוסף פיצוי על שעות אחה"צ \ ערב של יום שלישי שאת לא יכולה להיות בהם בבית וכבולה לאילת.

כדאי גם לסכם מראש כמה שעות עבודה יש בכל יום, כולל הנסיעה (או שהוא מצפה שתעבדי ברביעי עד 8 בערב, ורק אז תטוסי לאיזור המרכז).
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:36
מקווה בשבילך שאת קוראת נכון את המפה. לפי הזיכרון שלי מימי הרווקות, יש המון קופצים על משרה כזו, בפרט אם היא לזמן קצוב לא ארוך מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:37
הדרך הכי טובה לתאר את זה... הזזת נייר. הנדסת קלסרים.

בעצם מדובר על לסדר משהו כמו 35 קלסרים שמחולקים לסגמנטים.

צריך לוודא שבכל סגמנט יש את כל המסמכים הדרושים, שהם מתוארכים נכון, מקוטלגים נכון, חתומים ותקינים.

ובנוסף יש מערכת ממוחשבת שבעצם מכילה את אותה ניירת, צריך לבדוק שגם שם הכל מעודכן, חתום, מתוארך טוב וכו.

אני עושה אותה עכשיו, וזו בהחלט לא עבודה קלה. צריך הרבה ריכוז כי מדובר בפרטים מאוד קטנים.

אני כרגע עושה את זה עם בחורה נוספת וזה לוקח לנו הרבה מאוד שעות. הרבה יותר ממה שבחברה צפו שזה יקח.

בנוסף, כל פעם מתגלות עוד ועוד תקלות שצריך לתקן.

זה בעיקר מונוטוני ומשעמם ורפטטיבי ובודד. אתה מול הקלסר/המחשב.

@גרהם

זה גם מה שמי שעובדת איתי חושבת (והיא בחברה כבר כ-4 חודשים)

אבל קשה לדעת
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:38
אמירה לא לגיטימית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:41
עד כמה זה מחייב הכשרה ספצפית? ועד כמה את טובה בזה? למה לא הציעו לדעתך לעובדים אחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:44
ללומד מהיר - יקח כשבוע שלם להבין את כל הנושא.

ללומד איטי-אפילו עד 3 שבועות...

הפרוייקט נגמר בראש השנה. כלומר סוף ספטמבר.

אני טובה מאוד. קידמתי את הפרוייקט שאני עובדת בו די הרבה בשלושה שבועות שאני נמצאת, גם מבחינת יצירת תהליכי עבודה שונים ויותר יעילים.

חוץ מזה, זו עבודה שעושים לבד. אין מנהל שמפקח עליך, אין מישהו שלוחץ עליך. צריך פשוט מוסר עבודה ובסופו של דבר רק כשמגישים את המסמכים רואים כמה עבודה עשית בפועל. מכאן, אני מניחה שהם גם מחפשים מישהו אמין.

אין הרבה פקידות בחברה. אני מכירה 4, בספק אם יש יותר. בדרך כלל מביאים פקידה כדי לסגור את הפרוייקט.

אני הכי צעירה, אין לי משפחה ואני מאוד גמישה. אני מניחה שאני בפוזיציה טובה לסידור שכזה.

מה גם שהעבודה לא בתנאים להיט. באתר בנייה במבנה יביל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:49
יש לך הערכה כמה זמן הפרוייקט הזה יימשך? כלומר כמה פעמים תצטרכי לטוס לשם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:50
עושה רושם שזה יהיה משהו כמו 6-10 פעמים
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:52
כרווק, הייתי מצפה לקבל:

1. כיסוי מלא של הוצאות נסיע, במוניות מהרגע שיצאתי מהבית לשדה, ועד שחזרתי הביתה.

2. לינה במלון סביר.

3. אש"ל של לפחות 300 שח ליום.

שימי לב שזה צריך להיעשות כהחזר הוצאות (ללא מס) ולא תוספת שכר.

ויום חופש על כל יומיים כאלה (אולי הייתי מתפשר על 0.75)

היום, עם משפחה (בהנחה שלא הייתי מחפש מישהי מהצד באילת), אני לא יודע איך לכמת.... בסדרי גודל יותר ממה שאת מקבלת...
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:52
לא מספיק
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:55
פחות אם הלינה כוללת ארוחה (או 2)

סה"כ ליומיים זה גם הרבה, אבל עדיין סביר (+)
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:58
אי אפשר לכמת את זה... זה נורא אינדבידואלי...

מקום העבודה שלי מוציא לא מעט אנשים לחו"ל (בעיקר ארהב). בהתחשב באופי היעד, וסוג העבודה שם, והזדמנויות הנטוורקינג, אם היית מציע לי את זה בגיל 22, הייתי לוקח בשמחה, גם אם זה היה אומר לוותר על שכר גבוה יותר במקום אחר.

בהווה, לא מזמן התחמקתי משתי נסיעות כאלה, למרות שעלול להיות לזה מחיר מקצועי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 18:59
מצד אחד אמרת ש-1100 זה לא מספיק, מצד שני החישוב שבנג'מין נתן בערך מוביל ל-1150 בהנחה של יום עבודה של 8 שעות ואתה טוען זה טיפה הרבה... (+יום חופש, +הנסיעות- לא חשבתי על לדרוש נסיעות במונית בתוך גוש דן. בגלל שלוקח לי 50 דקות להגיע לנתב"ג וגם 50 דקות להגיע למשרד. מה שכן, בנתב"ג יש תהליך של לפחות שעה וחצי)

@Benjamin Willard כן, אבל אל תשכח שלא מדובר על הייטק או עבודה שדורשת הכשרה ארוכה... סה"כ עבודת משרד.

מה שהצעת נשמע לי די מאוזן

אגב, שכחתי לציין שזו תהיה העבודה היחידה שאעשה. כלומר ימים אחרים יהיו ללא עבודה (בגלל אילוצי לימודים)
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:04
את מערבבת (או שאת עצמאית?)

החישוב שלי הוא 300 ליום אשל + מלון + נסיעות + כל הוצאה אחרת שהסיפור הזה יגרום לך.

זה לא תשלום. זה כיסוי ההוצאות שלך.

ובנוסף, יום חופש בתשלום מלא - פיצוי על זה שאת כבולה לאילת על חשבון זמנך הפנוי. וזה שווה כמה שזה שווה. פה לדעתי אפשר להתגמש קצת, בתלות בכמה שבא לך על הסידור הזה....
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:05
עם תיק ודברים ליומיים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:05
תראי את החישוב שלי ליום אחד של 13 שעות (תחת הנחה של 8 עבודה + 5 "כוננות")

סה"כ כ 26 שעות ליומיים יוצא כ 1100

בלי אש"ל ובלי יום חופש (ערך של 280 ש"ח לפחות)

לפי החישוב של ההוא מההיטק 1100 לחלק לשכר בסיס זה 31 שעות

31 שעות זה פחות מהזמן שממנו יצאת מהבית וחזרת אליו

כמובן שלא נלקח בחשבון שעות נוספות

לשכר גלובלי לאותם היומיים זה פשוט לא מספיק
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:11
כן.

אני מנסה לחשוב על זה במובני ברוטו.פחות החזר הוצאות.

יהיו שם הוצאות על אוכל ונסיעות.

לינה כביכול מאורגנת על ידם (עדיין לא נאמר לי באיזה מתכונת בדיוק... זה לשיחה)

אולי יהיה לו יותר קל לבלוע את זה בקונפיגורציה של אש"ל, נסיעות ויום חופש מאשר בקונפיגורצייה של שכר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:13
ובגלל שקשה לכמת הדרך הכי טובה היא לשאול מי שכבר כימתו אצלו בעבודה. ארה"ב מקום גדול. על נסיעות לניו יורק אנשים מוכנים לשלם, על ניו מקסיקו קצת פחות. גם ההכרות שלי אומרת שבגיל 22 אנשים חוטפים הזדמנויות שבגיל 40 הם מוותרים עליהן גם במחיר של פגיעה מקצועית ברמה מסויימת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:15
קצת משנה את התמונה (לא שהמעביד אמור לדעת מזה), כי בעצם אם לא תקחי את העבודה תרוויחי הרבה פחות בכל עבודה אחרת, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:19
אני עונה... יש אצלנו כימות לשעות נוספות, לנסיעות, לאי תחרות... המשמעות שלו היא בעיקר לחייב את העובדים חוזית לתנאי העסקה מסויים. זה לא כאילו אתה לא מסתכל על התנאים האחרים שלך (שכר ועבודה) כשאתה מקבל החלטה כזאת...

אז, שוב, לדעתי החישוב צריך להיות

1. כיסוי ההוצאות, והטרחה. (תנאי יסודי ולא קשור לשכר)

2. תשלום עבור העבודה (בדמות התשלום הרגיל בנוסף ליום חופש)
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:21
המעסיק יודע שהוא המעסיק היחיד שלי.

אולי ארוויח פחות בעבודה אחרת, אבל זה גם לא ידרוש כל כך הרבה מאמץ.

סה"כ אני מרוצה בחברה. הייתי רוצה להישאר לעבוד שם, הם באופן כללי הציעו לי הסדר שמאוד מאוד נוח לי, וחבל שהפרוייקט נגמר.

אני לא כל כך בטוחה מה המשמעות של להגיד לא להצעה באילת. האם ישבצו אותי למקום אחר או שפה יפרדו דרכיינו (למרות שלטענת הסמנכ"ל תפעול, "כשאנחנו מוצאים אנשים טובים אנחנו לא משחררים בקלות". באותה נשימה הוא זרק לי את ההערה של ה-"סוחרת")

חוץ מזה-כסף זה לא השיקול היחיד במערכת, כי אני גם לומדת, ומן הסתם אני לא בטוחה כרגע איך זה ישפיע על הלימודים שלי.

אז אולי ארוויח פחות בעבודה אחרת אבל זה לא יפגע בי בתמונה היותר גדולה...

בכל מקרה אני חושבת שיהיה לי קשה להגיד כן באופן סופי בלי לטוס לשם לשבוע אחד, לראות איך אני מסתדרת עם כל הטירוף הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:21
ואוו, מדהים התגובות כאן. אין לי שום סיי בעניין חוץ משתי דוגמאות מהחיים שלנו:

1. הבן שלי טס לחו"ל בענייני עבודה כמה פעמים בשנה לתקופות של עד חודש. שוכרים לו מלון הכל כלול+אש"ל. האש"ל זה הרווח הנוסף שלו מהנסיעה ואולי יש גם בונוס כי לא כולם רוצים וצריך לעודד את מי שכן.

2. הבעל שלי היה נוסע לעבודה באילת או בערבה כמה פעמים בשנה כל פעם לכמה ימים. הבוס דאג ללינה ומזון, הרכב היה של החברה והוא לא קיבל שום תוספת אבל היה מבסוט משבירת השיגרה, במיוחד שהם היו צוות של 2-3 .

תחליטי אם זה מתאים לך לעשות את זה בכלל. תוספת הכסף לא תהיה משמעותית לעומת התוספת של זמן ההגעה והחזרה והשהות לבד במלון. מה שחשוב זה אם את חושבת שתהני מהזמן הפנוי באילת. אם כן, לכי על זה. את צעירה, בחופש מהלימודים- זמן טוב להרפתקאות :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:46
זאת כמובן יכולה להחשב עבירה על החוק מצד המעסיק

זה שהעובד נהנה מרמיסת זכויותיו לא הופך את זה לכשר

אבל בסדר, קרו דברים גרועים בהרבה בעבר

היום זה עדיין קיים אבל שכיח
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 19:58
אולי רק אני לא הבנתי. כששאר התנאים זהים, כמה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 21:26
הוא מחוייב לתת אש"ל גם אם הוא משלם את כל ההוצאות? אתה בטוח?

או שאתה מדבר על תוספות אחרות? תחכים אותי בבקשה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 21:45
העניין עם תביעות שכר הוא שפסיקות בית המשפט לעבודה לא משנות את החוק הקיים

מה שזה אומר זה שתלוי הסיפור ותלוי השופט

במקרה של בעלך, הוא יכול לטעון מספר דברים

אם הוא הפעיל את הרכב בדרך לשם (או בחזרה) אז הוא צריך לקבל תשלום

אם הוא לא "היה חופשי לעסוק בעיסוקיו" בשעות הפנאי

יש אי עיקביות בפסיקות לגביי "כוננות" אשר במקום העבודה ואשר בביתו של העובד

לגביי השינה "בעבודה" אפשר רק לטעון שלא היתה באמת שינה והיתה צריכה להיות "דריכות", אבל זה כמעט ולא קורה

בכל מקרה, זה משחק של תסריטאים (עורכי-דין)
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 22:17
מבנה יביל זה פחון בלי מזגן בקיץ באילת? אם כן, הייתי מוותר.

באופן כללי, נראה לי שדוחפים אותך למחיר גבוה מדי. איזה 1200 ליומיים זה שקול ל 20+ לחודש, נראה לי מוגזם. יכול להתפס כסחטנות. לא יודע. אולי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 22:20
את מניעת החופש שלך לא ניתן לשקול במחיר של "זמן עבודה" רגיל

אני כותב את זה בתור מעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 22:28
זה פחון עם מזגן, כרגע עובדת באחד כזה במרכז.

לא יודעת אם הייתי מקבילה את זה לעבודה רגילה...

יש פה הרבה מעבר ליום עבודה רגיל של 9 שעות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 22:30
שאלו בצדק אם המעביד לא ימצא מישהו שיראה בזה פלוס. זה לא אמור להיות סבל, להסתובב באילת. יש שם מקומות יפים. שתבקש כרטיס טיסה נוסף כל 3 נסיעות, תביא חברה או חבר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 22:36
בהצלחה בכל מקרה. תשתדלי שלא יפגע לך בלימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 22:49
אתה מפספס דבר פשוט

אתה שכיר - משמע מקבל תשלום על זמנך

אם זמנך מוצא למכירה על ידך, אתה אמור לקבל את התשלום

המדינה לא שואלת את העובד אם הוא נהנה והיא כתבה חוקים שגם העובד לא יכול לשלול מעצמו את חירותו

אין קשר להנאה בזמן הזה, יש קשר לעלות הזמן הזה

ויש לה עלות

אתה חושב שמאבטח שעובד במופע של מדונה מקבל פחות תשלום כי הוא "בהופעה של מדונה" מאשר מאבטח שאולי שומע אותה ברדיו באיזה בוטקה?

לפני שלא תבין שלזמן יש עלות - לא תוכל להבין כמה הוא עולה ומה המשמעות של "הגבלתו" המלאכותית
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 22:56
ומצד שני, עובד בהייטק בתפקיד שכולל טיסות מקבל שכר יותר גבוה בהרבה מעובד בעבודה זהה שאינה כוללת טיסות?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2019 23:44
אם אתה משווה תפקידים זהים אז תשווה תפקידים זהים

מה שציינת אילו לא תפקידים זהים דה פקטו

בכל מקרה, לכל אחד יש חוזה, כל אחד מקבל תגמול, כל אחד "מקבל\מאשר" את התנאים הללו אם הם נראים לו

כמו שאמרתי, זה שעובד "נהנה" לא הופך את זה ל"מתגמל מספיק"

בכל מקרה, כשאתה מוציא עובד מהסביבה שהוא אמור לחזור אליה בתום העבודה, אתה צריך לתגמל אותו על כך ולא רק בשכר שהיית משלם לו כשהוא "בסביבתך"
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 06:55
מה הבעיה להשוות תפקידים זהים? עצם העובדה שאדם עולה על מטוס לא משנה את התפקיד שלו.

למשל, עובד ישראלי אחראי על צוות שיושב בבולגריה ומנהל אותו מכאן ויום אחד מחליטים שהוא צריך ליסוע לבולגריה אחת לשבוע / חודש / רבעון ליומיים בכל פעם. אין קידום ואין שנמוך, פשוט אותה עבודה ועכשיו עולים על מטוס מדי פעם.

לדעתי מקבלים תגמול במקרה כזה, אבל השאלה היא כמה ועל זה כל הדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 08:59
קודם כל תודה על הפירוט. יעזור לנו להבא בתור מעסיקים כי כנראה נצטרך לשלוח אנשים למרחקים לפעמים.

במקרה של בעלי, הנסיעה לשם היתה כלולה בשעות העבודה. כלומר, ביום שהוא ירד דרומה וביום שחזר צפונה, מספר שעות העבודה במתחם עצמו היה נמוך יותר. ונדמה לי שהבוס הוסיף גם שעות נוספות.

ברגע שסיים את העבודה באותו יום, לא היתה שום דריכות וכוננות. נדמה לי שזה גם מה שכותבת הפות"ש כאן.

זה מאד מעניין מה שכתבת כאן. זאת דעתך או שזה דעת המחוקק/שופט? אני יודעת שבתי דין לעבודה עושים תקדימים על ימין ועל שמאל אבל מעניין אותי אם מישהו שם פסק משהו בכיוון הזה. בכל מקרה, כסוציאליסטית, זה מוצא חן בעיניי :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 09:53
מעניין מה שאתם כותבים.

איך שאני מכיר את זה, בהייטק כשאתה נוסע אתה לא מפוצה על הזמן שלך בשום צורה. יש החזר הוצאות(לינה, תחבורה, וכו') + אש"ל של איזה 50$ ליום וזהו. חיסלו לך שבועיים(שאתה לא עובד בלילה אבל לא בבית) ואתה לא מפוצה. זה חוקי?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 10:18
נסיעות לחו"ל במסגרת העבודה הן ההפך מ"בונוס". זה קשה, אתה בג'ט לג תמידי, רואה רק מוניות ובתי מלון (בקטע לא טוב) וזה פוגע בחיי המשפחה. אבל אם זה מה שהוגדר בחוזה עבודה (כולל עבודה בחו"ל) והסכמת לזה, אין כאן משהו לא חוקי. אם אתה נדרש לזה באופן פתאומי אז זה שינוי חד צדדי של תנאי העסקה. השאלה היא איך מתמחרים את זה בשלב של הצעת עבודה. וזה תלוי עד כמה בכיר ועד כמה רוצים אותך. לרוב זו תהיה משרה בשעות גלובליות. בכירים יכולים לבקש (ולקבל) בונוס מיוחד בסוף שנה, טיסה רק בביזנס, טיסה רק משעות מסוימות ועד שעות מסוימות, כניסה ללאונג'ים, לינה רק במלונות של X כוכבים ומעלה, חשבון הוצאות מוגדל וכו'. עובדים רגילים די נתקעים עם אש"ל מינימלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 11:37
כן, נשמע הגיוני.

נסכם שזה חוקי אבל מבאס אש.

מזל שאני נוסע מעט..

*אגב, לי אישית זה גם עולה בשווה כסף ובכסף.

בשווה כסף - מאמצים גדולים של אשתי בניהול הילדים והבית לבד.

כסף - עזרה בתשלום שהיא לוקחת כשאני לא נמצא.

ה 50$ ליום פשוט בדיחה.

#צרותבהייטק
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 11:44
יש מקומות שיציעו גם אחת לכמה זמן להטיס את בת הזוג לסופ"ש משותף ביעד שבו אתה כבר נמצא, כולל כרטיסים ומלון טוב. לחברה זה עולה תכלס גרושים ויש לזה ערך גבוה הרבה יותר מאשר פיצוי כספי. זה עוזר לשמור על מורל עובדים גבוה ושלום בית עם בני/בנות זוג. מקומות אחרים (רבים) זה לא מעניין אותם וינסו לדפוק/לצמצם את ההוצאה על העובד עד כמה שניתן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 12:06
נכון. לא זה משנה את התמונה, אבל כשאתה טס הרבה באותה חברה, אתה גם מקבל את המיילים. כרגע גם לא ממוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 12:52
טס בערך פעם בשנה(אמנם למרחק עם בערך הכי הרבה מיילים שיש)

אבל כל פעם בחברה אחרת.

למיטב ידיעתי המיילים שהרווחתי שווים בקירוב טוב אפס
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2019 13:44
חפשי פסקי דין על "שעות כוננות"
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 08:09
רק מעדכנת שהפגישה ממש בהמשך היום וזאת ההצעה שגיבשתי בראש:

-יום עבודה רגיל של 9 שעות בשכר רגיל.

-יום חופש עבור כל שבוע שכזה

-אש"ל 250

-נסיעות מרמון ואל רמון.

לינה+טיסות המעסיק מכסה.

שתי דילמות:

האם רלוונטי לבקש גם נסיעות בתוך אילת?

איך אפשר להביא לידי ביטוי (חוץ מיום החופש) את זמן הנסיעות הארוך?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 09:38
זה לא חופף?

להגדיר כשעות עבודה.

כשהייתי מתמחה צעיר המאמן שלי היה נוהג להסביר שבכל מו"מ הכלל הוא "אתה מוותר ומוותר ומוותר עד שאתה משיג את מה שאתה רוצה". תחליטי עבור עצמך על מה את לא מוכנה לוותר בכל מקרה מבחינה כספית/נוחות, ותנהלי מו"מ על כל היתר, גם כדי שתוכלי לוותר על חלק מהדרישות וגם כדי שהמעסיק לא ירגיש שאת סוחטת אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 09:57
זה לא חופף, כי יש להגיע לעיר עצמה (עכשיו כשיש רק את רמון והוא במרחק איזה חצי שעת נסיעה) ויש להתנייד בתוך העיר. ברמת לנסוע לאתר, לחזור מהאתר.

תודה על הטיפ לגבי המיקוח, הוא טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 10:15
זה מאוד משתנה מאדם לאדם. אני הייתי מתעקש על שעות נסיעה כחלק מהעבודה, ומוכן להתפשר על כמות החופש בהתאם (למשל יום על כל שבועיים או שלושה).

הייתי מתעקש גם שהתשלום על הנסיעה יחושב לפי שעות נוספות.

מניסיון, זה פשוט תחושה אחרת לגמרי להיתקע בפקק (או בהמתנה לטיסה) כשמשלמים לך על כל דקה שאתה מתעכב. זה עדיין מעצבן, אבל הרבה פחות.

יש לך הערכה כמה שעות זה (בפרט - כמה שעות זה יותר מאשר מה שלוקח לך להגיע לעבודה מהבית היום)?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 10:29
רק עליו, או שיסדר לך מונית או מישהו שיסיע אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 11:07
ההערכה שלי היא שהכל כולל הכל זה סדר גודל של ארבע וחצי שעות מהרגע שאני יוצאת מהבית עד הרגע שאני מגיעה למשרד (/מבנה יביל)

יחסית ל-45 דקות שלוקח לי עכשיו.

עדכון: השיחה נעשתה,

סוכם על לינה בבית מלון/אכסניה-ביקשתי לקבל טיפה יותר פרטים.

סוכם על זה שעובד אחר באתר יאסוף אותי ויקח אותי לרמון/לבית מלון (עם רכב חברה)

סוכם על תשלום עבור שעות הנסיעות + אש"ל.

הוא אמר שיכול להיות שלפעמים אצטרך לנסוע באוטובוס לאילת- שללתי את זה על הסף ואמרתי שאני ממש לא מוכנה.

אמרתי לו שאני מעוניינת בשבוע ניסיון שם לפני שאני מסכימה סופית.

הוא כרגע לא נתן לי סכומים, אמר שיחזור אלי עם הצעה מסודרת.

הוא טען שלהכשיר עובד חדש במשך חודש בשביל עבודה שתיקח חודשיים זה לא משתלם עבורם, ושהוא מעדיף לשלוח מישהו שיודע את העבודה וזהו.

סה"כ התכנון שלי הוא שגם אם ההצעה הסופית שלו תהיה לא לטעמי, אני אטוס פעם אחת, אהנה מערב באילת ואעדכן אותו שזה לא מתאים לי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 11:24
בשעה טובה ובהצלחה @kerenX !
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 11:48
בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 02:45
בהצלחה, שחקי אותה. אוהבת את החשיבה של קודם לנסות, לא להתחייב ישר. כל הכבוד לך!
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 12:02
עדכון-

בסופו של דבר הם ירדו מהנושא של אילת לגמרי. אמר שצריך אותי יותר בפרוייקט במכרז.

מפה לשם... הפרוייקט במרכז נגמר ביום חמישי הקרוב.

עוד אין לי מושג לאיפה אני הולכת/מה אני עושה ביום ראשון הקרוב.

מנהל משאבי אנוש בחברה טוען ששני המנכ"לים בחופשה (וביררתי טיפה, וזה נכון...) ושהם אמורים להחליט לאיפה אני הולכת לפי הצרכים של החברה.

מצד שני, אני צריכה להגיש מערכת שעות לסמסטר א' עד יום שני.

אני ממש מתלבטת האם בכלל לעבוד או לא... אם כן, כמה. יש לי את האפשרות הכלכלית אבל זה יהיה דחוק.

יש לי אפשרות להזיז את המערכת שעות שלי כדי ליצור שלושה ימים סופר ארוכים (תשע עד שבע, עשר עד שבע, שמונה עד שש) ועוד חצי יום (תשע עד אחת) של לימודים כדי לפנות יום וחצי לעבוד.

גם אם אני אתחיל לעבוד לתוך הסמסטר ואז אתפטר, בסופו של דבר אתקע עם המערכת שעות הלא להיט הזאת

דילמות דילמות...
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 12:06
את מכירה את עצמך הכי טוב ויודעת מה את יכולה ומה את לא.

השקל שלי הוא שאם מדובר על עבודות שאינן רלוונטיות למה שתעשי בעתיד ואת יכולה לממן את עצמך, זה די מיותר ועדיף להשקיע בלימודים או במציאת עבודה שקשורה לתחום שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 12:16
דווקא יום חופש נשמע די שוס. מקסימום תעשי בו שיעורים. זה גם נורא תלוי במשמעת העצמית שלך. לי נראה שלשבת בכיתה עד שבע, ולעשות שיעורים במרוכז ביום אחר, יותר קל מלחזור הביתה בארבע ולהתחיל לשבת על השיעורים.

אבל אם כן תעבדי, מתי תספיקי לעשות שיעורים? מאוחר בלילה? כל הכבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 12:32
יום חופש יש לי בכל מקרה, הדילמה היא לחלוקה של השעות בימים האחרים...

וכן, אם אני אעבוד אז שיעורי בית יהיו בשישישבת ובלילה...

כרגע טיפה מוקדם לעבודה בתחום שלי, ברמת העיקרון אני יכולה לממן את עצמי אבל זה יהיה לחוץ, אפילו מאוד. וכרגע יש לי את העבודה הזאת והם מאוד גמישים איתי בשעות, והעבודה מאוד קלה.

כרגע אני נוטה ללכת עם המערכת שעות המומלצת, שזה יומיים עד שבע, יומיים עד שלוש ויום חופש. אבל עדיין בדילמה
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 12:51
לכי עם מערכת השעות המומלצת, אין מה להתלבט ;)
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 18:33
אם זאת עבודה שלא רלוונטית לצבירת נסיון - יש מספיק כאלה בשוק שיכולות להתאים יותר למערכת שלך. איפה את הולכת ללמוד?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 19:46
בספק... מערכת עמוסה ואני רוצה לעבוד ממש מעט.

יש לך משהו להציע? חחח
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 19:59
איפה את לומדת?