⬅ חזרה לאינדקס

לסגור חשבון בנק אבל לא לאבד את הוותק בו (האם אפשר להקפיא?)

🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 22:29
לא לי, להורים

חשבון בנק, אם זה משנה - פועלים.

וותק של 27. אני רוצה להעביר אותם לפפר.

אבל לא רוצה שיאבדו את הוותק שלהם בפועלים.

לא יהיו שום הכנסות בפועלים, שום דבר. הכל נעביר לפפר. אולי נשאיר 100 בעו"ש וזהו.

הורים, מבוגרים. מלבד ביטוח לאומי אין כלום לכן התהליך אמור להיות פשוט.

אבל אם אני בכל זאת רוצה להשאיר להם את החשבון - האם יש דבר כזה הקפאה? אם כן, לכמה זמן זה מוגבל?

גוגל מוצא לי כל מיני מאמרים ממומנים - חבל שאין ישר תוצאה מבנק ישראל וזהו.

אז חשבתי לשאול פה.

אם לא הקפאה, מה עוד אפשר לעשות?

או אני סתם מסבכת את העניין ופשוט לא לגעת בחשבון? אבל אז אני חוששת שיש הוראה של בנק ישראל, שאחרי כמה חודשים אם אין פעילות בחשבון - הוא הופך אוטומטית לסגור משהו כזה.

אשמח לעצות תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 22:56
איזה וותק?

בנקים זה כמו חברת סלולר.

תפתחי [?] חשבון poalimbeonline והם לא ישלמו עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 23:13
מה נותן לך וותק בבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2019 23:13
וותק?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 00:00
כן יוסי, 27 שנה וותק לא באים ברגל. כך אני לפחות חושבת.

זה יכול להיטיב עם הורי אם מתי שהוא הם יצטרכו משהו שבנק אחר שלא מכיר אותם כמעט 3 עשורים לא יסכים לתת להם, או יקשה.

אני טועה?

בכל אופן, הייתי ממש שמחה לפחות לדעת האם אכן תהליך כזה אפשרי?

אני מעבירה את הורי לפפר. לא רוצה לסגור להם את החשבון בפועלים. אבל לא תהיה בו פעילות, מלבד 100 שח שנשאיר שם.

מה האפשרות שהוא לא יסגר? והאם זה יהיה כרוך בעמלות כל שהן?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 00:19
שמעי יקירה, שלא יישמע מזלזל בשום צורה.

זה בערך כמו להגיד שיש לך וותק של 20 שנה בקולנוע לב אבן יהודה.

לבנק לא אכפת וותק, אכפת כסף שיושב בעו"ש ואם הם יכולים לקחת אותו ולשים בפק"ם או לחפור לך שתשקיעי אצלם או תתמשכני אצלם.

שום משמעות לשנים.

אם אני ארציאלי הבן נכנס לבנק+ללא ותק ומפקיד 300K ולהורייך וותק של 35 שנה + במינוס.

מי נראה לך יקבל פקיד מיד ובדיעבד ? ואולי אפילו עט מתנה?

בנק זה כמו שוק, רק בלי ירקות בסוף. רק מחלות.

תנסי למצוא להורייך חשבון בנק [שוב, פועליםביאוןליין 0 עמלות] בלי חפירות, אפס התעסקות ושלא יעשקו אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 00:29
טוב, נניח והשתכנעתי (לא באמת, אבל חלקית - לא משקרת!)

בכל זאת. מתעקשת על כך שלא רוצה לסגור להם את החשבון. אולי לא יאהבו את פפר.

יודעת שמותר לאדם להחזיק הרי ביותר מחשבון אחד. גם פפר, גם פועלים.

האם ניתן להקפיא את החשבון בפועלים? אולי תקופת ההסתגלות שלהם תיקח חצי שנה נניח. חשבון שלא קורה בו כלום 6 חודשים - מה איתו? זו השאלה שלי.

מה עלי לבצע? לבקש הקפאה (יש בכלל דבר כזה?)

לדאוג שישר שם סכום מסוים? (למה, יש עמלות על חשבון שלא פעיל?)
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 00:59
אני מניח שעמלת מינימום 7-10 ש״ח לחודש ז״א שאחרי 10 חודשים יהיה 0 בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 01:05
יש מינימום דמי ניהול חודשי של 6.5 ש"ח - לא מכיר דרך לעקוף

יש דמי הקצאת אשראי רבעוני של 12 ש"ח - ניתן לבטל

ניתן להעביר את החשבון לביאונליין שלא עולה כלום (כרגע לפחות אין דמי כלשהו) - להגיע לסניף לבקש מעבר ולהאזר בסבלנות
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 04:13
תודה יוסי ורוס. ואם אני מניחה לרגע את זה שאני כאילו יודעת את הכי טוב, ומקשיבה לכם, הייתם משאירים את החשבון הישן בפועלים?

או סוגרים להורים, מעבירים לפפר, ואם לא יתרגלו פותחים מחדש? מה הייתם עושים? אולי אני לא תמיד יודעת הכי טוב והדרך שלי נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 04:24
לצערי, אני מכיר את הבעיה מ-יד ראשונה.

בני משפחה שלא מוכנים לסגור חשבון בסניף כי מכירים אותם שם שנים.

גם כשהראתי שהפקידים בסניף לא מתרגשים מכך, גם לא מאיום עזיבה ועד שלא הכנסתי ראש למנהלת והסברתי שהבחור קם והולך לא חזרו אליו...

עדיין הם מחזיקים שם חשבון.

מה שכן, ניתן לבקש פטור מעמלות. בבנק הפועלים.

זה טופס שיש לחתום עליו 1 לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 06:17
יש לך 2 אופציות

1. פועלים בי אונליין, בפועל אומר שינוי סניף לסניף הדיגיטלי של הפועלים.

2. מסלול עמלות- 10 שקל בחודש וכלולות בו מספיק פעולות לאדם ממוצע מהיישוב.

* בבנק אין מושג כזה וותק. יש היסטוריה של פעולות בעבר וכדאיות הלקוח בהווה. היסטוריה עד כמה שנים אחורה אפשר להוציא וכדאיות זה כבר סובייקטיבי עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 07:13
לא שווה אם לא מבצעים כמעט פעולות, המינימום הוא 6.5
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 10:04
אצלינו כל הפקידים בסניף התחלפו. לא רק שהפקידים לא מכירים את ההורים גם ההפך כבר לא נכון

ולשאלה:

* בפועלים היה חיסכון שההורים פתחו. כשבאתי להעביר אותו פתחו לי חשבון על שמי (רק שעתיים שלוש) וכשביקשתי לסגור אותו אמרו שאין דבר כזה לסגור חשבון, אין טופס כזה. החשבון נשאר "איידיל" על אפס לתקופה מסויימת ואז ניסגר. על תדאג סמוך יהיה בסדר. אין לי מושג מה קרה עם זה.

* בבנקים אחרים השארתי חשבון על ריק עם קצת כסף עד למועד קבלת הטפסים למס הכנסה. אכן עולה מינימום חודשי- טפסים יקרים. כשסגרתי שלחתי להם טפסים חתומים לסגירה והם העבירו לי את היתרה לבנק החדש אבל לא קיבלתי אישור שהחשבון נסגר. אולי עוד יגיע מתישהו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 10:13
מקבלים חינם גם לאחר סגירת חשבון.

אני ביקשתי מאיגוד שנה לאחר סגירת חשבון וקיבלתי טופס מודפס ללא עלות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 11:12
צריך לדווח למס הכנסה על סגירת חשבון? או שמדובר על חשבון עם תיק השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 12:50
בלי לחץ. לא מדובר בהוספת חובת דיווח. מי שמדווח צריך אישור יתרות סוף שנה ואישור ניקוי מס במקור ( 867 )
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 13:04
הגשתי עד כה כמה וכמה דו"חות שנתיים ומעולם לא צירפתי תדפיס מהבנק (אין לי חשבון השקעות בבנק), רק 867 של חשבון בבית השקעות.

אני עבריין? :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 14:36
לא חושב שיש משמעות כלשהי לוותק בבנק.

אם לא הייתה לך הכנסה מהבנק (ריבית וכאלה) אז לא צריך.

זה לא תדפיס חשבון בנק אלא דוח של הבנק שמפרט הכנסות
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 14:51
לא רוצה להיכנס לשאלה אם יש תועלת כלשהי ב"ותק" או לא, אבל גם אם היא קיימת, היא לא עשוייה להשתנות בין מי שסגר את החשבון ובא חזרה, לבין מי שהעביר את כל הפעילות (והשאיר את החשבון פתוח עם 100 ש"ח) ועכשיו הוא בא חזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 15:53
למה בעצם את רוצה להעביר אותם לפפר? אני מנחש שזה כי גובים מהם עמלות מוגזמות.

אם זה המקרה - תשאלי את עצמך, מה שווה כל הוותק הזה אם הם לא מוכנים לוותר על העמלות הללו?

מנסיוני - ככל שה"ותק" גבוה יותר - כך ללקוח פחות נעים להתמקח וכך עושקים אותו יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 16:26
גם כשהוא מתמקח או מאשר לך להמתמקח בשבילו - יותר קל לנצל קשיש על ידי הוספת דרישות וטירטורים נוספים. הסיכוי שקשיש "ילך עד הסוף" ויתבע את הבנק קטן יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 18:31
האמת שלי בבנק הפועלים אמרו שאפשר להקפיא חשבון ולא לשלם עליו עמלות, ללא הגבלת זמן.

לא וידאתי עדיין אם זה נכון או לא, אבל במקרה שלי אין ממש ברירה טובה (הסיפור המלא בהמשך למי שבא לו לשמוע למה).

בכל אופן אעקוב.

הסיפור המלא:

יש חשבון משותף לאמא ואבא, אבא נפטר בלי להשאיר אחריו כלום חוץ מקצת כסף בחשבון שמתקזז במלואו עם הלוואה לבנק שאמורה לגבור על כל דבר לפי חוק הירושה. ההלוואה נפרעה אבל הבנק לא מוכן לסגור את החשבון לפני שמביאים צו ירושה - תהליך הכרוך באגרה של 600 ש"ח. אז בסוף (אחרי חתיכת בירור שכלל התערבות של עו"ד מתנדבת מקליניקה למשפטים ופניה לבנק ישראל שפנתה להנהלת הפועלים..) התקבל אישור מיוחד ממנהל הסניף להעביר את מה שנשאר בחשבון הישן לחשבון אחר, ואת החשבון הישן מקפיאים - יש בו אפס שקלים אבל לסגור אותו יעלה 600 ש"ח כאמור...
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 18:35
ממש מצער לשמוע. חיבוק חם! ושתזכו לימים טובים...

אין לכם צורך לסיבה אחרת צו ירושה ? אני אישית הייתי מארגן את זה כי לבטח תצטרכו את זה בעתיד.

מסיים את כל חובותיי לבנק הארור הזה ועף לחשבון חדש ללא עמלות.

נשמע שעם כל הוותק זה לא מזיז לאף אחד.

בכתב. חתום. על טופס של הבנק. אחרת לא שווה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 18:41
תודה!

לא, לצערי (או לשמחתי), אין לנו שום טעם בצו ירושה. אין כל ירושה שהיא...

בדיעבד אם הייתי יודע שזה יהפוך לכזה סרט אולי הייתי משלם את 600 השקלים האלו (שילמתי על מונית לבנק וחזור - פעמיים - כדי להיפגש איתם פיזית לפתוח חשבון חדש לאמא במקום המשותף), עכשיו כבר מאוחר קצת... (וגם להוציא צו ירושה למיטב ידיעתי זה לא תהליך הכי נחמד - כרוך בהמון ביורוקרטיה שתעלה לי כרגע ביותר כוחות מאשר לעקוב אחרי החשבון ה"מוקפא"..)
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2019 22:05
למדתי מהתגובות כאן שכשסגורים חשבון בנק לא מקבלים מהבנק אישור רשמי שהחשבון נסגר? עמוד 1 בנושא שלי. זה נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 00:15
הנסיון שלי עם הפועלים הוא שפשוט הוצאתי את כל הכסף כמעט, אך בלי לסגור את החשבון.

פעם בכמה חודשים הופיעה לי בו עמלה של 6 ש"ח. אז הייתי שולח להם הודעה דרך האתר שזה לא מקובל עלי ושזה בניגוד לסיכום בינינו ושיחזירו את הכסף. ואחרי כמה ימים הם היו מזכים אותי.

אחרי כמה שנים כבר הייתי בטוח שאף גוף (ביטוח לאומי, מילואים וכו') לא מתכוון להכניס לשם כסף, אז סגרתי את החשבון (דרך האתר כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2019 01:20
היא הנותנת... ענית לעצמך, היית צריכה מונית וכו' וכו' וכו' כי הם לא סומכים עליכם על אף הוותק.

אישית, אוהב לסגור דברים. משלם 600 ש"ח, שיהיה למקרה של. סוגר את החשבון ולא מתעצבן ב2057 שהם פתאום חייבו אותך על איזו שטות ופתאום הוצאה לפועל [אי אפשר לדעת עם הבנקים האלו ...]

מכל מקום, מה שצריכה, כולם פה לעזור, ימים טובים!