⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיית הורדת דמי ניהול - כיצד אתם פועלים?

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2019 10:39
אהלן.

אני מנהל את קרן ההשתלמות שלי (IRA) במיטב בדמי ניהול של 0.48%.

אני מודע לזה שדמי הניהול גבוהים יחסית אבל זרמתי עם זה בזמנו כשפתחתי מכיוון שהיה מדובר בסכום של 50K ורציתי להתנסות ב- IRA. היום הסכום עומד על כבר למעלה מ- 120K.

ב - IRA ישראל מציעים 0.3% אבל ביחד עם דמי ניהול החשבון של חבר הבורסה ועמלות הקנייה ומכירה הגבוהות יותר זה בסוף יוצא לי בערך אותו הדבר (בגלל שהסכום הכולל יחסית קטן)

שורה תחתונה, עד שהסכום יגדל, אני אשאר במיטב. אבל... אני רוצה להוריד את דמי הניהול.

השאלה היא, איך נכון לבקש הנחה בדמי ניהול?

אם פשוט אבקש הם יגידו לי "לא, תודה שלום" (ניסיתי)

כמובן שקיים הצעד של לאיים בעזיבה, אבל זה לא כלכך עובד כי כדי לעבור אני צריך שהחברה שאליה אעבור תבצע את המשיכה, כלומר, הם יאויימו רק שזה כבר באמת יקרה (וכמו שאמרתי אני לא באמת מעוניין בזה)

מה אתם עושים / הייתם עושים?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2019 10:55
אם יש לך חלק בקרנות עוקבות מדד שקיימות עבורן קרנות השתלמות פאסיביות מקבילות (כמו סנופי בדמי ניהול 0.3% איפשהו), אתה יכול לאיים (ולממש את האיום) של העברת החלק היחסי של הצבירה וההפקדה אליהן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2019 11:30
@לארוצה אתה מתכוון, להוציא מ ira ולהעביר לקרנות השתלמות מחכות מדד זולות?

אני מעדיף שלא להוציא מ ira. אם כבר אז אעבור ל ira אחר, אבל בינתיים המעבר לא משתלם לי (בסכום הנוכחי, בעתיד כן ישתלם), אז אין לי ממש איך לממש את האיום..
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2019 11:57
אז אין לך שום קלף מולם. אתה לא רוצה להעביר בגלל עמלות קניה\מכירה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2019 13:40
למה הכוונה?

כלומר, בהשוואה לעמלות הקנייה ומכירה שיש לך כיום?

אאל"ט זה אמור לעבוד כמו בניוד פנסיה - יש חלון זמנים (שבוע?) מהרגע שהחברה הנוכחית שלך מקבלת את בקשת הניוד ועד הניוד עצמו, שבו הם יכולים לנסות לשכנע אותך להישאר, ובמידה ותסכים הניוד יבוטל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2019 23:23
נכון. בזמן הזה פונים אליך ממחלקת השימור ושואלים למה אתה עוזב, ואז אתה מעלה את נושא דמי הניהול - ובאורח קסם פתאום הם מוכנים להוריד לך אותם.

ברוכים הבאים לישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2019 01:23
גילוי נאות: עזבתי IRA של מיטב דש לפני זמן מה (בעיקר בגלל שלא הייתי מרוצה מהשירות). מהשימור לא טרחו להתקשר..