⬅ חזרה לאינדקס

ניקוי מזרן משומש.

🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2019 17:14
אהלן,

אז עוד כשבוע עובר לדירה הראשונה שלי בשעה טובה :)

בדירה יהיה מזרון של בעל הדירה, שהדייר הקודם השתמש בו. אני מנסה להימנע מלקנות מזרון חדש אז אשמח לשמוע אם יש למישהו איזה טיפים או איזה חומרים שיכולים לעזור בניקוי מזרון משומש.

חוץ מזה הבנתי שיש גם מגני מזרון שמפרידים לגמרי מהמזרון (מה שאומר שזה ניילון ולא בד), מישהו כאן ניסה ויכול להגיד איך זה? נשמע לי שלא יהיה כ"כ נוח לישון על מצעים מעל ניילון.

אם אלך על האופציה של קנייה ראיתי שבסיסי אורן עם מזרון זוגי בסיסי ב500 כולל הובלה שזה סביר אז אולי אקנה אחרי הכל אבל אעדיף לנסות קודם להישאר עם הישן.

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2019 17:42
תקשיב...

אני מבין את הרצון להמנע מהוצאות מיותרות.

ולך תדע מתי תצטרך לנייד אותו.

אבל לך תדע איזה מזרון זה, ממתי הוא שם וכו.

תשקיע בעצמך במזרן טוב.

אתה בכל זאת מעביר 5~8 שעות על המזרן ביום, במצב זה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2019 21:10
שמע הבעיה שקודם כל גם אם אקנה זה יהיה הכי פשוט שיש, אין לי כסף למשהו יותר טוב (מתחיל תואר עם תקציב די גבולי.) וגם עוד 2-3 שנים זה אומר להשאיר את המזרון שם שזה חבל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2019 21:52
מזרן בודד או זוגי?

אנחנו עם מזרן זוגי שעלה כ-1,200 שח כבר יותר מ-עשור (את הבא נקנה כשנכנס לבית החדש).

אם זה המצב... אתה מוזמן לניילן את המזרן ו-2 סדינים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2019 22:22
השתמשתי בעבר במגן מזרון וזה בסדר גמור, אתה בכלל לא תרגיש את הניילון. שים מצעים והכל יהיה בסדר.

אם המזרן הקיים במצב סביר אז לדעתי אין טעם לקנות חדש, כי אם תחשוב הלאה, זה מייקר לך את מעברי הדירה הבאים ובהרבה דירות יש מזרנים מצב סביר.

מזרן זה לא דבר ש-שווה ממש לקחת במעבר דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2019 23:41
לא מרגישים בכלל מגן מזרן.

מצד שני... אני כאן לגמרי עם @c881. לא הייתי ישנה על מזרן משומש.

לך תדע מי ישן על המזרן, מי גמר על המזרן, מי רייר על המזרן, מי הזיע בחום אוגוסט על המזרן.

המחשבה על כמות נוזלי הגוף שיש על מזרן משומש פשוט דוחה אותי ברמות שאני לא יכולה לתאר.

תשקיע בעצמך את הכסף הזה.

גם אם זה לשנתיים, זה שווה. אפילו אם תלך על מזרן כמו שהוצע, של 1200 שקלים, אז אתה משקיע 50 שקלים בחודש על השינה והבריאות שלך. מחיר פעוט לשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 00:50
אני דווקא רוצה לתמוך בכיוון ההפוך.

אם המזרן נוח ובמצב טוב, אין שום סיבה להחליף אותו. גם הדירה "משומשת", והגז משומש, והתנור משומש, והידית במקלחת משומשת.

אני חושב שהמינימום ההכרחי הוא לשים את המזרן יום/יומיים בשמש שישתזף (ועל הדרך להרוג המון חיידקים).

לא צריך יותר מדי מעבר. אתה ישן על סדין נקי, ואתה בעצמך עטוף עם בגדים. יש מספר שכבות הפרדה. השד לא נורא.

כל זה בהנחה והמזרן נוח וטוב.

אם לא - אז כדאי לקנות חדש או לא חדש(אם אין את הכסף)
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 01:23
אני בעד להצית אותו באש

(ולקנות חדש, גם אם הכי זול שיש)
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 21:21
גם אותי זה מגעיל. אבל אותו דבר ניתן להגיד על מזרנים במלונות, צימרים וכד'. חא ברור לי איך אנשים לא נגעלים מלישון על מזרן שישנו עליו 2000 אנשים לפניהם ולכו תדעו מה עשו עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 21:29
אז אני מבין שיש פה אנשים שלא נושמים אוויר לא מסונן והולכים עם אלקוג'ל לכל מקום, הא?

אם מישהו גמר על המיטה לפני שלושה חודשים (ותכלס גם אם הוא גמר על המיטה אתמול) זה אולי מגעיל אבל זה לא יהרוג אתכם ולא יעביר לכם מחלות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 21:34
גם מגעיל אותי ממש, ובכל מקרה אני חושבת שיש הבדל בין כמה לילות לבין כמה שנים.

בסופו של דבר בבית מלון אתה לא מחליף מצעים, לא רואה באמת מה יש שם על המזרן.

כל פעם שאני מחליפה מצעים למזרן שלי אני נגעלת מכתמי נוזלי הגוף (שלי!! ושל בני זוג לשעבר).

יש פה משהו פסיכולוגי, עבורי לפחות, מגן מזרן לא יפתור את הנושא
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 22:56
אתה יכול לשפשף היטב עם מים ואבקת כביסה ולייבש בשמש. עושה עבודה נהדרת
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 15:39
אם המזרון נוח לך, אין מה לקנות חדש סתם לדעתי. אני מסכים שמזרון לא טוב יכול לגרום להוריד באיכות החיים לאורך זמן, אבל למה לפסול מראש את מה שיש?

אנחנו שאבנו את המזרון עם שואב אבק, ואני ממליץ גם להשתמש בחומר ניקוי של בד (אבקת כביסה). שים מצעים נקיים, ואם הוא במצב ממש רע, אז את הניילון הזה, וזהו.

כשאנשים מסיימים ללמוד ועוברים דירה, הרבה מוכרים בסיסי מיטה ומזרונים במחירי עלות וגם פחות. אם אתה יכול להוביל בעצמך ולהרכיב, הרבה פעמים אפשר לחסוך כמה מאות שקלים וגם לקבל משהו איכותי יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 18:44
סתם לידיעה...

אני יותר מ-9 שנים "עובד מחלקת סניטציה" - מחליף טיטולים, מרוקן סירים, מנקה הקאות ופליטות.

לפני גם התעסקתי מידי פעם בפתיחת ביוב.

עדיין, יש מקומות שאני מעדיף לשכב/ לשבת בהם, בלי להריח ריחות.

תודה.