🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 02:52
האמת? חו"ל הוא מושג שיש רק בעברית. הצמצום של "כל מה שהוא מחוץ לארץ שלנו" ברשי תיבות של שלוש אותיות, הוא מעין חוצפה שרק לישראלים יש. למדינות שלא מוקפות אויבים, ושלצאת לחו"ל מבחינתן זה לקחת רכבת ולעבור את הגבול (חוויה שלא מוכרת לנו בישראל).
ולמה אני מציין זאת כאן? כי המושג "חו"ל" הוא כל כך רחב, כל כך מגוון, כל כך לא אמור להיות "מושג" למעשה, שאפילו להחליט אם סולידי או לא זה בילתי אפשרי.
אתה מחליט שטיול לחו"ל אינו סולידי כי אתה מכיר את הדרך הממוצעת שישראלי מטייל.
אבל האם לקחת בחשבון שישראל היא מדינה יקרה בטירוף? ושאולי לחיות במדינה אחרת, לחצי שנה נניח, יכול לחסוך הרבה מאד כסף?
בטיול שלי ב"חו"ל" עשיתי מלא כסף. קודם עבדתי חודשיים בארצות ברית וקיבלתי 6000 דולרים אמריקאים, אבל תתעלם מזה, באנו לטייל לא לעבוד נכון? אני מציין את זה רק כי העבודה מימנה לי את הטיסות הלוך וחזור, ואז יצאתי למרכז אמריקה. כל אותו הזמן קיבלתי כסף מהדירה שהשכרתי, אני מאמין שאז הוא היה 2250 לחודש.
במשך ארבעה חודשים טיילתי, עברתי ממדינה למדינה- מה ששילמתי היה זול משמעותית ממה שהייתי משלם לו הייתי חיי בארץ רק על השכירות. הייתי במדינות מתפתחות, למשל ניקרגואה, שארוחת צהרים מלאה בה עולה 4 שקלים, ובוריטו עם בשר 2 שקלים או שקל. שתייה מתוקה במגוון טעמים- חצי שקל. המגורים עלו לי 4.5 דולר ללילה- כ18 שקל ליום, משהו כמו שכר דירה של 550 ש"ח גג.
כל הטיול עלה לי קצת יותר מ2000$ בערך, עזוב שחזרתי עם עודף של 4000$ מהעבודה- רק השכר דירה שלי שקיבלתי חודש בחודשו היה הרבה יותר ממה שהוצאתי שם כולל הכל, כי בארבעת החודשים הרווחתי 10,000. בששת החודשים (אם מחשיבים את החודשיים בעבודה בארצות הברית) שכר הדירה שקיבלתי היה 15,000.
תגיד לי אתה שזה לא היה סולידי לטייל ככה. אכלתי טוב, ישנתי טוב, ביליתי, ראיתי מקומות, יצאתי עם נשים, עשיתי כל מה שרציתי כאילו פרשתי.
אני חושב לעצמי בקול רם, לא שווה לגור שם חצי שנה? לתת להכנסה הפאסיבית שלי לעבוד ולחיות שם בזול?
אני לא מתכוון לעבור לשם, אבל טיול של חצי שנה בחו"ל יכול לחסוך כסף לאדם כמוני שאין לו עבודה מסודרת ויש לו הכנסה פאסיבית.
היום אני בארץ כדי להוציא שני ספרים, אבל אני בהחלט שוקל לחזור לטייל אחר כך או להתיישב כמה חודשים במקום זול. עיקר הכסף תהיה הטיסה, סו וואט. בשביל זה טוב שיש דיונים כאלה כאן, לראות איך חוסכים בעניינים האלה.
ודבר אחרון- סולידים יודעים יפה לא לשדוד את האני העתידי שלהם, אבל אם כשהייתם צעירים לא טסתם וביליתם וחוויתם חוויות מדהימות שלא תוכלו לעשות בגיל מבוגר בסיבוב הבודד שלכם בעולם הזה- שדדתם את האני העתידי שלכם לא פחות.
פשוט צריך להיות חכמים ולדעת איך עושים דברים.
אגב גם לי אין אוטו. פה אני איתך.