⬅ חזרה לאינדקס

רכב 7 מקומות - שאלת עלות/תועלת

🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 08:24
שלום

כרגע יש לנו 2 רכבים בבית: רכב משפחתי 5 מקומות שמשרת אותנו ואנחנו ממש מרוצים ממנו מכל פרמטר (נוחות, עלויות דלק ואחזקה) ועוד רכב קטן וחסכוני שמשמש אותי לנסיעה לעבודה או לנסיעות שלא כל המשפחה משתתפת.

עד היום בכל נסיעה בה היינו צריכים יותר מ-5 מקומות, היינו נוסעים עם 2 הרכבים. המקרים האלה מעטים מאוד (פעמים ספורות בשנה) כך שלא הייתה הצדקה לרכישת רכב גדול.

נוצרה סיטואציה בה נצטרך בעתיד הנראה לעין, שימוש תדיר יותר במספר מקומות העולה על 5.

על פניו, רכישה של רכב 7 מקומות תגיע מתישהוא. השאלה היא עד כמה ניתן לדחות את העניין.

האם מישהו עשה בעבר חשבון של עלות אחזקת רכב 7 מקומות לעומת רכב משפחתי רגיל? (רכישה, טיפולים, ביטוח, דלק)

אשמח לתובנות

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:15
עלות הטיפולים נגזרת בעיקר מהמנוע, כך גם צריכת הדלק.

רכבי ה7 המקומות חולקים מנועים עם שאר הרכבים, העלות היא בערך כמו עלות הטיפולים שאתה משלם עכשיו.

גם הביטוח לא אמור להתייקר.

צריכת הדלק מושפעת גם ממשקל הרכב, אבל בעיקר בסוג המנוע.

מנועי דיזל לרוב חסכוניים יותר, לכן יכול להיות שאפילו עלויות הדלק ירדו.

בגלל שרכבי 7 מקומות מבוקשים רק במגזרים ספציפיים לרוב, בדרך כלל הם נהנים מסחירות נמוכה ולכן מחירים נמוכים.

אם תרצה תשובות יותר מדויקות תצטרך לספר על המכוניות שברשותך כרגע ורכבי ה7 מקומות שעליהם חשבת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:21
כרגע יש לנו קיה סיד ויונדאי i10

לא הגעתי עדיין למצב של בדיקת רכבי 7 מקומות, כך שאני לא מכיר כ"כ דגמים.

מהסתכלות על רכבים של שכנים ומכרים יש בעיקר מאזדה 5 ומיציבושי אאוטלנדר ומיעוט של סקודות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:27
אני מסתדר עם מכונית רגילה ואופנוע.

אתה צריך לחשוב גם אם מי שיסע עם הרכב 7 מקומות ימצא תמיד מקום חניה לרכב שכזה.

אני מבין מהתאור שלך שהרכב הקטן לא ימכר, כי שניכם צריכים רכב לעבודה.

השאלה, היא...

כמה פעמים בחודש/שנה מדובר?
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:34
לצערי, שנינו עובדים במקום בו אין תחב"צ לכיוון או שהתדירות של התחב"צ היא נמוכה עד כמעט לא קיימת, ולכן חייבים שני רכבים.

אני מניח שנסיעות קצרות בתוך העיר בתדירות של פעם-פעמיים בחודש

נסיעות משפחתיות ארוכות/טיולים/אירועים משפחתיים וכו' - אחת לחודש-חודש וחצי בממוצע (יותר בחגים ובחודשי הקיץ)
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:35
מאזדה 5 - כנראה הכי מיושנת בחבורה, הדור הנוכחי הוצג ב2010 ועדיין מיוצר .

ב2 המקרים ה5 מבוססת על 3, לכן אתה יכול לצפות לצריכת דלק גבוהה אבל אמינות מצוינת.

אאוטלנדר- בדור הנוכחי היא צפופה יחסית, בגלל שהיא בעצם 5+2 , כלומר 5 מושבים ועוד 2 "בתא המטען".

צריכת הדלק אולי מעט נמוכה יותר, האמינות טובה גם פה.

ב-2 המקרים לדעתי צריכת הדלק תפגע, עלות הביטוח והטיפולים לא אמורה להשתנות דרסטית.

אני הייתי שוקל את הרנו סניק או סיטרואן C4 פיקאסו עם מנועי דיזל

חסכוניים יותר וחזקים יותר, אולי מעט פחות אמינים אבל בטיחותיים יותר ואולי אפילו זולים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:38
די מפתיע, כי ששאלתי חברים שלי שהיו באותה צומת התלבטות לפני שנתיים-שלוש, הם המליצו להתרחק מהם כמו מאש.

הבנתי שיש לא מעט נכווים מהרכבים הללו.

אני מעדיף להשקיע מעט יותר ברכישה ולקבל רכב אמין יותר
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:43
מנועי הבנזין אצל 2 המכוניות - איומים , בהחלט אסור להתקרב.

מנועי הדיזל זה סיפור אחר לגמרי.

במקרה של הסניק, מנוע 1.5DCI שנמצא גם מגאן 2, בפלואנס,בקנגו,בגרנד קופה ובקליאו- מראה אמינות מצוינת.

במקרה של הסטרואן - מנוע 1.6HDI מצוין לא פחות, גם הוא מניע את שאר הרכבים של היצרן כבר המון שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:44
בדוק דאצ'יה לודג'י.

מכלולים פשוטים, גיר ידני.

אחרי שנתיים עולה כ 50k בשוק היד שניה
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:44
אבל יקרררר
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:48
נכון, עכשיו אני גם שב לב שבC4 הישנות היה מנוע 2.0דיזל - גם אמין מאוד.

החדשות יקרות משמעותית כי הן מודרניות בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 10:51
הנסיון שלי שונה.

המגזרים האלה לא אוהבים לקנות רכב חדש, כך שיש תחרות על שוק היד שניה.

עוד הערה: בגזרת המיני ואנים הגדולים, כדוגמת קיה קרניבל, שברולט טראוורס, קרייזלרים למיניהם, העלויות, הן של הרכישה והן התחזוקה יהיו גדולות משמעותית
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 11:02
הייתי נשאר עם 2 רכבים נוכחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 11:41
מסכים, התחרות היא גם כי ההיצע יחסית מוגבל, אבל עדיין לדעתי היתרון אצל הקונים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 22:43
נמצא באותה סיטואציה ממש בימים אלו. ההחלטה לרכוש רכב 7 מקומות כבר התקבלה. המשפחה גדלה ורכב סטנדרטי 5 מקומות עם כיסאות תינוק / בוסטרים למיניהם כבר לא נותן את המענה. להתפצל עם 2 רכבים אצלי קורה בתדירות של פעם בשבוע כמעט, לא בא בחשבון מבחינתי. הופך את היציאה מהבית לסיוט ולוגיסטיקה בערך כמו יציאת מצרים.

כרגע מתארגן כלכלית למהלך של רכישת 7 מקומות. להבנתי מיצובישי אאוטלנדר או ניסאן X-TRAIL (יד שנייה) אמורים לתת את המענה ההולם בהיבט הנוחות, הוצאות התחזוקה והדלק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 22:54
יכול רק להעיד כי בשכונתי בה המשפחות די גדולות, הרוב הם עם מזדה 5, לא יודע להוסיף מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 17:18
אני בחיפושי אחר 7 מקומות (טרם קניתי, האשה חולה על הרומסטר) הגעתי לאזור הפורד גלקסי. יש גם s-max שמעט קטן יותר.

כבר לא מביאים לארץ אך משימוש בחול מצא חן בעיני מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2019 21:44
על זול לפעמים משלמים ביוקר...

רמת איבזור בטיחות- 0 לפי הגדרת יצרן.

לשם תרצה להכניס את המשפחה שלך, הנכס היקר ביותר לך עלי אדמות? זה השיקול העיקרי שהוריד אותי מהרעיון הנ"ל.

אישית - בחרתי בסוף בטויוטה ורסו יד 2. מצד אחד רכב פופולארי,א ויחסית חסכוני (12.5 קמ לליטר), לא גדול מידי ולא מפואר. מצד שני - ביטוח ואחזקה מעט יקרים מהרגיל ומחיר ראשוני לא זול.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 01:17
חשוב מאוד לבדוק בטיחות.

ניכר שאת/ה צריך להתעמק בזה מעט יותר. הציון של משרד התחבורה של מדינת ישראל ודאי אינו המדד.

עיין בeuroncap ופתח את הפירוט עם כל הפרטים.

אחר כך מומלץ להשוות לאופציות שאפשר להשיג במחיר דומה(משנתון מוקדם יותר)