⬅ חזרה לאינדקס

מעבר קרן השתלמות לבלאקרוק

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 14:13
היי,

במסגרת רענון/מהפך בקרן ההשתלמות שלי עברתי בתחילת השנה לאינטרגמל, מחקה סנופי, דמי ניהול 0.35%.

על פניו, להבנתי, מעבר לקרן המחקה של בלאקרוק באלטשולר שחם רק ישפר את התנאים (צוברת, דמי ניהול 0.07%).

אני מפספס משהו? או שאכן מעבר לקרן החדשה ישפר את מצבי?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 14:28
כן.

הקרן של בלאקרוק היא לא קרן השתלמות. אי אפשר לעבור אליה (אלא אם כן תפתח השתלמות בניהול אישי - IRA).
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 14:51
תקרא מה ההבדל בין קרן השתלמות לקרן נאמנות לקרן סל
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 16:50
תודה על ההארה.

אז אשמח להתייחסות לשאלה המקורית (האם המעבר משפר לי את התנאים) בהינתן שאני פותח השתלמות בניהול אישי באלטשולר ובוצר בקרן של בלאקרוק.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 16:52
אני מכיר את ההבדלים.

האם ההמלצה לקריאה היתה בעקבות הטעות ש tdc האיר את עיני (שהמעבר יתאפשר בהינתן שאפתי קרן השתלמות בניהול אישי)?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 16:56
אין קשר לאלטשולר שחם.

תוכל לקנות את הקרנות של בלקרוק בכל תיק השקעות רגיל או אם יש לך קרן השתלמות בניהול אישי (IRA).

אם יש לך קרן השתלמות מנוהלת (לא על ידך), גם אם היא במסלול פסיבי/מחקה מדד וכדו', אין לך אפשרות לבחור באיזה קרן נאמנות/סל קרן ההשתלמות משקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 17:46
באופן כללי IRA לרוב יותר משתלם מקרן מנוהלת.

כמובן לIRA יש את החסרונות שלו, ויש גם הרבה קרנות "לא משתלמות" שאתה יכול לקנות בIRA, אבל יש גם מספיק קרנות כן משתלמות
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 18:25
אם אני מבין נכון, מעבר לגמישות בבחירת הנכסים, מבחינת עמלות אני חוסך ב:

1. הוצאות ניהול השקעות

2. דמי ניהול מצבירה זולים יותר (?)

3. אם בחרתי בקרן אירית (למשל של בלאקרוק) אני חוסך במיסוי דיבידנדים ומבחינת המרת מטח אין בעיה כי אני קונה בשקלים.

אני צודק?

איך הכי נכון להשוות עמלות ב ira מול הקרן שיש לי היום?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 18:54
בגדול כן.

אני לא בטוח שלקנות אותה בשקלים זה בהכרח יותר זול. צריך לבדוק אם המרווח פה יותר קטן מאשר עלות המרת המט"ח.

בכל מקרה, גם הקרן המנוהלת ממירה מט"ח בצורה כזאת או אחרת (או שמחזיקה בתורה ק"ס ישראלית שהיא ממירה מט"ח).