⬅ חזרה לאינדקס

כתר לשיניים אחרי טיפול שורש

🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 10:16
אהלן. עשיתי טיפול שורש בצבא (קבע) אבל לצערי הייתי טיפש ודחיתי את הכתר שאחרי עד שהיה מאוחר מדי. שן אחורית (16).

לפני כמה חודשים ניגשתי לסניף מכבידנט (יש לי מכבי שלי בחינם לשנה אחרי שחרור), והציעו לי לעשות כתר זרקוניה ב-1945 ש"ח במקום ב-3900 ש"ח (מכבי שלי). זה הכתר היקר.

לאחר תקלות לוגיסטיות ורפואיות רבות (כולל שבירת חתיכה מהכתר 15 דקות אחרי שיצאתי מהטיפול האחרון), ביקשתי ביטול טיפול וזיכוי מלא וקיבלתי. כרגע אני עם כתר האקריל הזמני.

כמה שאלות

1. האם למישהו כן הייתה חוויה מוצלחת באחד הסניפים של מכבידנט במרכז עם כתר? אשמח לקבל שם של רופא בפרטי. או שאולי עדיף לפנות לרופא פרטי וזהו ולוותר על ההנחה של מכבי שלי...

2. האם באמת יש סיבה לעשות כתר זרקוניה בשן אחורית? ראיתי שיש בזול בהרבה (40%~) כתר חרסינה מאוחה למתכת. ברור לי שעדיף לקבל המלצה מרופא, אבל הרגיש לי כאילו מנסים במכבידנט שאבחר באופציה היקרה. כך שאם במקרה למישהו יצא לעבור טיפול דומה, אשמח לשמוע חוויות.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 11:36
לא 'במכבי נט' במרפאה פרטית.

כתר זרקוניה הוא היקר והחזק ביותר מבין הכתרים.

קיבלתי הנחת מזומן ועלה 1200 ש"ח. עד היום אין תלונות. זה לא היה טיפול שורש, השן נשברה ולא ניתן היה לתקנה.

הטיפול היה מורכב משני חלקים.

הראשון זה הכנת השן לכתר - חפירותת ניקוי ומדידיה במכשיר ליזר ששלח את המודל למחשב [המדידה והכנת מודל ה 3D לקחה פחות מ 5 דקות] וסתימה זמנית.

השלב השני זה הלבשת הכתר - התאמה, ניקוי וסטריליזציה, הדבקת הכתר ושיוף חיצוני להתאמה סופית.

הרופא שלי משתמש בטכניקות החדשות ביותר, לא צריך ליצור מודל פיזי ולשלוח לטכנאי במעבדה, מודל ה 3D עובר מהמחשב למעבדה שבה מחשב אחר יוצר את השן. התוצאה - התאימה לי כמו כפפה.

בשן אחרת לאחר טיפול שורש, פשוט מלאו את התעלה בחומר מיוחד ועלה יותר מכתר.

אתה מהמרכז אבל לצפונים מאיזור נהריה, מעיליה מעלות, אני ממליץ עליו מאוד.

לא עשו לך שום הנחה ב'מכבי נט', נתנו לך מחיר קטלוג בהנחה קטנה. אולי אני טועה ואלו מחירי מדינת תל אביב.

רפואה שלמה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 12:30
@yossik תודה רבה על ההתייחסות.

רק לוודא - כל מה שתיארת עלה 1200 וזה היה זרקוניה גם?

יש לי דרך לבדוק לפני שאני בא לבדיקה אצל רופא פרטי מה המחיר בערך? ואם לא, מה עלות נורמלית לפגישת בדיקה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 12:49
זרקוניה.

תשמע, במרכז המחירים מטורפים ובצפון מאוד שפויים.

ראיתי באינטרנט מחירים 2000-5000 שזה טירוף!

אני קיבלתי מחיר מוזל כי אני לקוח וותיק מעל 15 שנים.

אני חושב שבדיקה ראשונה היא ללא תשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 13:37
סקר שוק קצר בטלפון מרופאים שאנשים המליצו לי עליהם:

- רעננה: 3500 ש"ח

- תל אביב: 3000 ש"ח

ראשל"צ: 2000 ש"ח
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 13:47
לדעתי תשאל רופא מה הוא חושב שעדיף והאם המחיר שווה את ההבדל, הרבה פעמים ששאלתי רופאים אמרו לי שלי אישית הם ממליצים על האופציה הזולה יותר מסיבות X Y
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 15:03
עשיתי לפני שנה וחצי,עלה לי 2,000 ש"ח כולל מע"מ דרך הרופא הפרטי שלי (ללא שום קשר לקופת חולים או כיסוי כזה או אחר). הטיפול כלל טיפול שורש,סתימה זמנית,לקיחת מידות,כתר זמני,כתר קבוע. 4 מפגשים בסך הכל. כל מפגש שעה +-.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2019 19:57
כן
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2019 20:57
אני גם בדילמה של איפה לעשות כתר ונוטה לפרטי... הבעיה שלא מכיר פרטיים מומלצים באזורי (תל אביב). המומלץ האחרון התגלה כלא יציב מנטאלית, אולי יותר מידי גז צחוק...

הסיבה שאני נוטה לפרטי היא כי הכתר הקודם נעשה דרך כללית סמייל והתפרק אחרי כחצי שנה. בכללי כל הטיפול של כללית סמייל בשן הזאת היה קטסטרופה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2019 18:16
מה שמו / טלפון?

(איך שולחים פרטית? לא הצלחתי :| )
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2019 19:33
שלחתי לך.

אתה לא יכול לשלוח מייל עד שלא תצבור וותק או 40 הודעות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2019 10:08
מכיר כמה וכמה רופאי שיניים יחסית מקרוב, ויכול להמליץ בפרטי. מעבר לזה, הדעה שלי היא שלמרות שיש רופאים טובים במרפאות הציבוריות, ככל שהטיפול יותר מורכב ודורש מיומנות יותר גבוהה ובהתאם לזה תשומת לב של הרופא (ככל שהפרוצדורה מורכבת יותר כך המחיר גבוהה יותר), אז הפרטי כדאי בהיבט איכות הטיפול. מצד שני, לאלו שמעוניינים להפחית בעלויות יש רופאים מעולים במגזר הציבורי.. רק צריך לעשות סקר מעמיק. הקופות הציבוריות בדר"כ מאויישות ע"י רופאים צעירים, ורופאים וותיקים שעובדים כמנהלים או יועצים בתחומים שונים.

השני שקלים שלי בעניין:

1. תבדוק אילו רופאים שמבצעים את הטיפול הדרוש קיימים בציבורי ותעשה גוגל מעמיק אחר חוות דעות, רישום כמומחה (אין רבים בארץ בתחום רפו"ש), ופרסומים במידה ויש. בנוסף, יש פורומים רבים של רופאי שיניים, מדובר בגילדה קטנה ומצומצמת במיוחד בישראל והם לא נוטים "ללכלך" אחד על השני, לכן תקח בזהירות רבה המלצות שמגיעות מפורומים אלו.

2. תבדוק האם הרופא עבד/ עובד עם הצבא. לרוב רופאי השיניים שעבדו עם הצבא צמחו להיות מהטובים שיש בשוק היום. מעבר לזה, תחפש את הפן האנושי- רופא שיסתכל לך בעיניים באופן הכי פשוט שיש.

תרגישו חופשי לשלוח בפרטי, יש לי גם כמה המלצות על רופאים מתחומים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2019 00:33
זה כבר למדתי על בשרי, השן המדוברת עברה כבר כ5 טיפולים שונים בכל מיני מסגרות, ורק הטיפול האחרון (אפיסקטומי) אצל מומחה בתחום החזיק.

העניין הוא שאני לא יודע אם כתר זה גם משהו שנופל תחת הקטגוריה הזאת ואם באמת צריך איזה מומחה לזה.

מה גם שלא יעזור מומחה אם המעבדה שמכינה את הכתרים שאיתה מרפאת השיניים הציבורית עובדת, עושה חרא של עבודה והכתר מתבקע אחרי חצי שנה (כמו שקרה בכתר האחרון שלי מכללית סמייל).

זה גם מומלץ כשהולכים לרופא פרטי... פניתי דרך איזה אתר שמעביר את הפרטי שלי לכלמיני מרפאות שיניים כדי שיתקשרו עם הצעות.

אחת המרפאות נשמעה טוב על הנייר וקבעתי תור להגיע לבדיקה וכו'. אבל בדיקה זריזה בגוגל הראתה שבעל המרפאה הודח מבית חולים שעבד בו מכל מיני סיבות, ושנתבע על נזק בלתי הפיך ללסת של מטופלת.

זה דווקא מעניין לשמוע, כי השן שהזכרתי הגיעה למצב שהיא נמצאת בו בדיוק בגלל טיפול כושל בתקופת הצבא...
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2019 15:39
עדכון?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2019 14:03
הלכתי על הרופא מראשון לציון. אני מבסוט, היה מקצועי מאוד והכתר מרגיש טוב. המחיר בסוף היה 2300 ש"ח על הכתר עצמו (לא הסכים להתגמש גם אם אתן מזומן כי יש לו עלות למעבדה שמכינה את הכתר).
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 13:38
המעבדות האלה מרוויחות גרושים תמורת העבודה המאוד חשובה שהם עושים.

הרופא גורף את הרוב המוחלט.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:08
ממש לא נכון. מכיר טכנאי שינים ואמר לי שיש איזו חלוקה הוגנת בין המעבדה לרופא.

פעם, כשהעבודה הייתה ידנית, טכנאי המעבדה הרוויחו על 'עבודת כפיים'.

היום, לאחר שהשקיעו עשרות ומאות אלפי שקלים במעבדות ממוחשבות עם מדפסות 3D הם חייבים להחזיר את ההשקעה.

מבחינת הצרכן, המחיר ירד לעומת 5+ שנים אחרונות וגם מקבל איכות מקסימאלית.

אני זוכר מהעבר שהתאמת כתר זה היה סיפור מהתחת, לפחות פעמיים נשלח למעבדה עד להתאמה סופית.

היום, המחשב מתאים את הכתר לשן כמו כפפה ועל זה משלמים ועדיין פחות ממה ששילמנו לפני 5 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2019 14:17
עבדתי בחברה לשתלים דנטליים ועבדנו גם עם טכנאים וגם עם מעבדות.

על כל 100 שקל שהמעבדה מרוויחה, הרופא מרוויח 900-1900 והטכנאי עושה לו את כל העבודה.

וגם הרופא לרוב לוקח נטו לפי השם שלו.

על אותה עבודה אפשר לשלם 1000, 5000, 10000. בכל שלושת המקרים המעבדה תקבל בדיוק את אותו הסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 11:57
גם אעדכן שלמרות האינסטינקט הבסיסי והתכנונים, הלכתי בסוף על קופ"ח (כללית סמייל) מאחר והם הציעו מחיר מאד מפתה עבור כתר זירקוניה (1500).

הניסיון הרע שציינתי היה עם כתר מתכת+חרסינה, בסניף אחר ובעיר אחרת (ולכן גם אולי מעבדה אחרת), אז החלטתי לתת עוד צ'אנס. הזמן יגיד אם זו הייתה החלטה חכמה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2019 01:48
יש דברים בחיים שלא צריך להתחשבן עליהם.

רופא שיניים בוחרים לפי מקצועיות ולא לפי מחיר אטרקטיבי. אני הכי בעד לחסוך אבל צריך לדעת איפה לשחרר
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2019 09:59
אני גם חשבתי ככה, עד שהבנתי שאין הבדל בין רופא שיניים למוסך. התמקחתי והורדתי את הרופא שיניים שלי ביותר מ3,000 ש"ח בפעם האחרונה שהייתי צריך משהו גדול (מ8 ל5).

רופאי שיניים, בדיוק כמו מוסכים, מנצלים את פערי הידע ומשחקים על פחדים בשביל להגדיל רווחים. ישראל היא מדינת מזרח תיכון, להתמקח על הכל. להשוות מחירים על הכל. לעשות מכרז בין בעלי מקצוע, לא משנה אם זה אינסטלטור או רופא שיניים או טכנאי מחשבים. זה מצטבר לסכומי עתק לאורך זמן
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2019 15:15
מסכימה איתך בעניין המיקוח.

אבל בתור אחת שעברה חוויה נוראית אצל רופא שיניים ועוד טיפול לא מוצלח שהחזיק שנים בודדות בלבד- אני ממש ממליצה לבחור רופא עם ניסיון ומרפאה גדולה, מוכרת ומומלצת.