⬅ חזרה לאינדקס

השקעה ללא מס רווחי הון לתושבי חוץ - חוק בקהאם

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2019 08:48
אני כבר לא תושב ישראל, אני עובד בספרד, וחל עליי חוק שנקרא "חוק בקהאם". החוק מקבעמאת מס ההכנסה שלי ל24 אחוז, ובנוסף נותן לי פטור מתשלום מס בספרד על הכנסות מחוץ לספרד.

בהתאם לזאת, אני רוצה לפתוח חשבון למסחר/החזקה של תעודות סל/קרנות סל העוקבת אחרי מדדים מובילים במדינה ללא מס רווחי הון.

למרות שזה נשמע לי מאוד הגיוני - אני לא מוצא ספרות או כתבות על מקומות/ברוקרים שדרכם זה קל לעשות את ההשקעה הזו ללא מס.

יש לכם רעיונות?

שמעתי שמי שסוחר דרך IB צריך לדווח לרשות המיסים על הרווחים, האם לאור הפטור שלי, אני יכול לפתוח חשבון בIB ולא לדווח בספרד?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2019 14:37
יש כאן משתמש שגר במדריד, @Roi או שאני טועה?

בכל אופן אולי כדאי שתחפש בפורומים / מקורות רלוונטיים בספרדית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2019 14:54
אתה מדווח איפה שאתה חייב. אם אתה לא חייב בדיווח אז מה השאלה בעצם?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2019 21:04
אני לא בקיא מאוד בדיני מס, עדיף להתייעץ עם ממומחה תוכן מקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2019 08:23
מי שאינו תושב ישראל פטור מהשקעה בני"ע סחירים, אם אתה פטור גם במדינה עם מיסוי טריטוראלי, אזי הרווחת. אבל זה חוק שקיים בהרבה ארצות, גם בארה"ב יש פטור מרווחי הון למי שאינו תושב. בפקודה עיין בסעיף 97 פטור:

(ב2) תושב חוץ פטור ממס על רווחי הון במכירת ניירות ערך הנסחרים בבורסה בישראל, אם רווח ההון אינו במפעל הקבע שלו בישראל. היה יום רכישתו של נייר הערך לפני יום רישומו למסחר בבורסה, ואילו נמכר לפני רישומו כאמור לא היה זכאי תושב החוץ לפטור במכירתו לפי סעיף קטן (ב3), יחויב חלק רווח ההון שהיה נצמח אילו היה נייר הערך נמכר לפני יום רישומו למסחר בבורסה ולא יותר מסכום רווח ההון במועד מכירת נייר הערך, במס בשיעור הקבוע בסעיף 91, ובלבד שוויו ביום הרישום גבוה משוויו ביום רכישתו ושהתמורה במועד מכירתו גבוהה משוויו ביום רכישתו; הוראת סעיף זה לא תחול על רווח הון במכירת מניה בקרן להשקעות במקרקעין או בחברה שחדלה להיות קרן להשקעות במקרקעין וכן על רווח הון במכירת איגרת חוב או מילווה של מדינת ישראל או בערבותה, הרשומים למסחר בבורסה בישראל ושהמועד לפדיונם אינו עולה על 13 חודשים מלאים מיום הוצאתם (בסעיף זה – מילווה מדינה קצר מועד) ועל עסקה עתידית שנכס הבסיס שלה הוא במישרין או בעקיפין מילווה מדינה קצר מועד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2021 18:58
@שמחהוששון האם הגעת למסקנה כלשהי?

אני כרגע בסטטוס שלך ואשמח לעזרה :)