⬅ חזרה לאינדקס

חישוב כספי פנסיה לפרישה מוקדמת

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2019 11:00
שלום לכולם,

נתחיל בזה שעשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה מלאה או דיון מלא על הנושא בפורום.

רציתי לדעת, איך ניתן, לפי דעתכם, לחשב את כספי הפנסיה בזמן היציאה לפרישה מוקדמת.

אני אתן דוגמה מספרית:

נניח שמספיק לי 10,000 ש"ח בחודש, כלומר על פי כלל ה-300 (או 400, כפי שאני מעדיף), אני צריך 4,000,000 ש"ח.

במקרה הקיצון, נניח שיש לי בגיל 50 4,000,000 ש"ח בקרן פנסיה, ו-0 ש"ח זמינים, כמובן שאני לא יכול לפרוש, כי לא יהיה לי כספים למחיה עד הפרישה.

השאלה היא, איך להתייחס לכספים של הפנסיה מהבחינה הזאת?

בנוסף, הכספים בפנסיה, עד גיל פרישה צוברים ריבית, לכן לא ניתן לדעת בוודאות מה תהיה הקצבה החודשית, 20 שנים מראש, ולכן, עוד יותר קשה להעריך את הכספים הללו.

אשמח להערות והארות בנושא.

עריכה:

מקרה הקיצון היה רק להדגשה של הבעיה, לא המקרה שאני מעוניין לדון בו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2019 11:34
אני חושב שהתייחסו לזה. אני לא זוכר איפה.

בגדול, יש שלוש גישות מרכזיות:

1. אלו שמעדיפים "להשאיר את הפנסיה שם ולהתעלם ממנה". הם מצפים גידול מיוחד בהוצאות בגיל מבוגר, או שחוששים מאיזון אקטוארי, או שמעדיפים את הפשטות.

2. אלו שמחשיבים את הפנסיה עד כדי 65%, מתוך הנחה שאפשר למשוך תשלום שנתי קבוע של 4%, לשלם ממנו 35% מס, ולחיות מנטו של 2.6% שנתי. במקרה שהצגת - 8666 לחודש לפי כלל ה-300, או 6500 לפי כלל ה-400.

3. אלו שמבצעים חלוקה עמוקה יותר בין "הכסף שיספיק לי עד גיל 60" ל"כסף שבפנסיה". במקרה שלך אין הבדל, כי יש 0 ש"ח זמינים, אבל בן אדם בגיל 50 שרוצה לפרוש לפי זה, יצטרך כמיליון ש"ח נזילים לפני הפנסיה כדי לחיות בתשואה של 3% ל-10 שנים, ואחר כך הוא יכול להסתמך על הפנסיה בצורה מלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2019 11:54
חלק מכספי הפנסיה הם פיצויים, שאותם ניתן למשוך בכל מני אפשרויות (חלק פטור והיתר יכול להיפרס קדימה) אם החוסך לא משך אז כמעט 40% מהכספים הם פיצוים

אבל משיכת פיצויים מקטינה את הפטור ממס בפנסיה.

יועץ מס/פנסיוני יכול לחשב בדיוק את העיניין .

בגדול אם הפנסיה נותנת תשואה של 4% לשנה והפחתת פיצוים של 1.2 מליון שח

אז אחרי 10 שנים יהיה לך קצת יותר מ 4 מליון שח בפנסיה וגם אם המקדם יהיה מטורף (230) בגלל תוחלת חיים והקדמת פרישה הקצבה לפני מס תהיה כ 18 אלף שח לחודש.

ויש גם אפשרויות של היוון קיצבה.

בריצור זה נושא מסובך ותלוי העדפות אישיות ומצב אישי ואתה צריך יועץ אישי בתשלום.