⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון בדלק: זמן או מרחק?

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 10:05
לעבודה אני נוסע באוטובוס, אבל את כל המשפחה מעדיף לקחת ברכב פרטי.

לפעמים אני צריך לבחור בין דרך קצרה וארוכה לדרך ארוכה וקצרה.

למשל, מרעננה להוד השרון, עכשיו, גוגל מציעה שתי אפשרויות:

- לנסוע בכבישים המהירים. 15 ק"מ, 19 דקות.

- לנסוע בכבישים בתוך העיר. 7 ק"מ, 22 דקות (קצת פקוק).

מה עדיף, מבחינת צריכת הדלק? שמעתי בעבר שנסיעה בפקק צורכת דלק רב - הייתכן שהיא גרועה מנסיעה לאורך מרחק כפול?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 10:12
המנוע עובד בטורים מסויימים, התנגדות רוח, איזה רכב...

יש יותר מידי פרמטרים כדי לענות לך.

אישית אני רוכב על קטנוע 125 סמק. אני אעדיף לנסוע חצי מרחק במהירות איטית מאשר מרחק מלא במהירות גבוהה.

מנסיון אישי

- אם אני רוכב 26 קמ לכיוון, במהירות גבוהה הלוך-חזור לעבודה - אני מתדלק פעם ל-2 ימים 3 ליטר.

- אם אני רוכב 13 קמ לכיוון, במהירות עירונית הלוך-חזור לעבודה - אני מתדלק פעם ב-4 ימים 2~2.5 ליטר.

תנסה ותחליט.

*עריכה*

תיקון מבחינת נסיעה מחוץ לעיר.

הקילומטראז יורד מ-1 ל-40 ל-1 ל-30. (GIVE OR TAKE)
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 10:26
ניסאן טידה. אין לי מושג מה הטורים ומה הרוח, אני מחפש כלל אצבע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 10:41
כלל אצבע...

המנוע שלך עובד X זמן. הוא צורך Y דלק.

אם הוא מתאמץ (עליה) הוא צורך יותר מאשר לא מתאמץ (עומד/ירידה).

אם הוא מאיץ - הוא שורף יותר דלק כדי לדחוף את הרכב.

אם אתה בולם - אתה למעשה מוותר על אנרגיה שהמנוע הפיק קודם.

אם אתה נוסע נגד הרוח/מהר יותר - התנגדות הרוח גדלה - המנוע צריך להתאמץ יותר כדי לשמור על המהירות המבוקשת.

מצד שני... לעמוד בפקק יכול להשפיע על אנשים בקטע פסיכולוגי.

אז תחשוב מה אתה מעדיף.

אני אישית, מעדיף לנוע כל הזמן מאשר לעמוד במקום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 11:13
בהנחה וההפרש בזמן בין שתי החלופות הוא קטן יחסית - אז עדיף לסוע יותר לאט.

הגרר (התנגדות האוויר) הוא פרופורציונלי למהירות בריבוע. זה לא משהו זניח, במהירויות גבוהות המכונית שורפת דלק רב רק על מנת

להתגבר על הגרר. כמו כן בסלד מאוד גבוה הנצילות של המנוע יורדת משמעותית.

לסוע 130 בכביש 6, זה מאוד בזבזני פר מרחק ביחס ללסוע 80 בכביש בינעירוני.

בכלליות עדיף לנסות למצע את המהירות שלך ביחס למכונית לפניך, מאשר כל הזמן להאיץ ולבלום.

כלומר עדיף לשמור טיפה יותר מרחק, ולהתקרב אליו קצת כשהוא קצת מאט, ולהתרחק קצת כשהוא קצת מאיץ (בתקווה שאף אחד לא ידחף מולך ברגע שיווצר קצת רווח..). בקיצור לנסות ולשמור על מהירות כמה שיותר קבועה.

כמו כן, עדיף להאיץ לאט יחסית (עקב הנצילות הנמוכה יותר של המנוע בסלד גבוה). בכבישים בינעירוניים הייתי נעמד ברמזור בנתיב הימני, ומאיץ מאוד לאט חזרה למהירות שיוט.

אם המסלול שלך קבוע, אתה יכול עם הזמן גם ללמוד את תזמון הרמזורים.

ולנסות תמיד להשאר במהירות המקסימלית שעדיין תצליח בדיוק להגיע לרמזור ולחצות אותו כשהוא יתחלף לירוק מבלי לבלום.

כלומר נניח הייתי 300 מטר מהרמזור, ואני נוסע במהירות של 20 מטר לשניה (72 קמש), ולפי התזמון של מה שקורה בצומת אני מעריך שהוא יתחלף לירוק עוד 30 שניות בערך, אז הייתי מוריד מהירות ל 10 מטר לשניה (ככה שבדיוק אגיע לרמזור כשהוא מתחלף לירוק במהירות זו), ומשייט לי לאיטי לכוון הרמזור, בינתיים כל הממהרים למיניהם היו עוקפים אותי משמאל, ובולמים ועוצרים כשהיו מגיעים לקו עצירה.

בגלל שחישבתי כמו שצריך, אז יכולתי להשאר במהירות של 36 קמ"ש ובדיוק הרמזור התחלף לירוק, וככה עקפתי אותם חזרה וחסכתי המון דלק (כי נסעתי יותר לאט, ולא בלמתי בכלל).

על ידי טכניקות אלו ואחרות, הצלחתי להגיע מצריכת דלק של 12 ק"מ לליטר לפני שהתחלתי לנהוג בצורה חסכונית, לבערך 17 ק"מ לליטר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 11:45
להערכתי היחס מבחינת עלויות דלק - טיפולים - בלאי - פחת וכו' בין עיר לבין עירוני יהיה משהו כמו 1:1.5 בקילומטרים לרעת העיר, פה יש לך יחס של יותר מכפול.

אני מנחש שכלכלית נטו עדיפה הנסיעה בעיר במקרה הזה.

אבל עוד 3 דק' + איכות נסיעה וכו', זה גם שיקול שרק אתה תחליט איך לכמת אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 18:29
תודה רבה!

עלי להודות שאין לי מושג מה צריכת הדלק לק"מ הרגילה שלי (כאמור, את המסלול הקבוע לעבודה אני עושה ברגל ובאוטובוס). נראה שיהיה כדאי למדוד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 19:03
עזוב דלק, לא צריך לחפש בציציות במה לחסוך.

סע איך שיותר נוח לך, אישית ממש לא הייתי מוכן לנסוע דרך העיר בשביל כמה שקלים במקום לעלות על כביש מהיר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 19:45
האמת שפקקים באמת מורידים כמה שנים מהחיים מבחינת העצבים וזה, אז רק בשבילזה שווה להימנע.

ובכל זאת, אני כל הזמן שומע שעמידה בפקק צורכת הרבה מאוד דלק, יותר מנסיעה רצופה ומהירה במהירות

קבועה, בגדול. יכול להיות שזה לא נכון? הבנתי שעצם הלחיצה התדירה על דוושת הגז היא עצמה גורמת לצריכת דלק יותר גבוהה.

תקנו אותי אם אני טועה, זה יפריך לי מיתוס של שנים...
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 20:01
אם אתה מחפש כלל אצבע אז קח את נתוני היצרן לגבי נסיעה בתוך העיר או מחוץ לעיר. ואז תכפיל בקילומטר.

לדעתי לעולם לא שווה לעמוד בפקק.