⬅ חזרה לאינדקס

עזרה - קביעות, השקעות ערך ומה שביניהם ...

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 10:27
היי חברים ,

בתור צופה סמוי מזה תקופה ולאחר שגיליתי שיש פה אנשים מאוד אינטלגנטים ו/או עם ניסיון חיים, החלטתי להשתתף ולבקש את עזרתכם בנושא שמאוד מציק לי בזמן האחרון .

אני עובד בחברה ממשלתית שיש בה קביעות , אני עדיין לא קבוע אך ייתכן שאקבל קביעות עוד חצי שנה (לא בטוח בכלל) .

מבחינה מקצועית אני לא ממש מסופק ממקום העבודה שלי, אני לא מרגיש שמתפתח מקצועית ואין לי יותר מידי אפשרויות להתקדם.מצד שני למקום יש יתרונות עצומים מבחינת נוחות, זמן פנוי שנותר לי לאחר שעות העבודה כדי לפתח את עצמי וכו'.

היתרון הכי גדול לטעמי הוא בעובדה שאני משקיע ערך ומקום העבודה מאפשר לי להשקיע ולחקור חברות בזמני הפנוי לאחר העבודה (גם במהלך העבודה אבל אל תספרו לאף אחד...) ולהתפתח גם בתחום הזה .

היתרון שאני מוצא בעבודה אם אקבל קביעות - בעצם זה 2 במחיר אחד , תזרים מזומנים קבוע ויציב עם יכולת להשקיע את התזרים באפיקי השקעה מניבים . אני מדגיש את היציב והקבוע מאחר שבזמן משבר אני מתכוון ורוצה לשים את כל הוני (ושל קרובי ) בשוק ההון , כידוע זמני משבר הולכים בד"כ עם פיטורים במשק וההגנה שמתקבלת מהקביעות מאפשרת לי לקחת סיכונים גדולים יותר שכן אני ממשיך בתזרים הקבוע שלי (במיוחד בזמן משבר ) .

חשבתי ואני עדיין חושב ומתלבט לעבור לעבודה אחרת יותר מעניינת ומאתגרת בגלל חוסר סיפוק וכל מה ציינתי קודם , אך היתרון הגדול שציינתי קודם מנע ומונע זאת ממני עד עתה, האם היתרון הזה שווה את זה בכלל ?

אשמח לקבל נקודות מבט בנושא .
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 11:31
חסרים כאן הרבה פרמטרים להחלטה מלאה. מה גובה המשכורת ״הקבועה״ ביחס לעבודה היותר מאתגרת וביחס לשכר החציוני? כמה קשה יהיה למצוא עבודה אם יפטרו אותך מהמאתגרת? כמה שעות ביום אתה עובד כרגע, משתמע מדבריך שיש לך הרבה זמן פנוי, אולי אתה יכול לשלב את זה עם עוד חצי משרה בעבודה יותר מעניינת וכך להרוויח מכל העולמות
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 12:17
תתחיל לחפש עבודה כבר עכשו ותבדוק מהן בכלל האלטרנטיבות, את הקיים תשאיר כפי שהוא לעת עתה.

אל תשקיע כסף שאינו שלך בשוק ההון גם אם מבקשים ממך, אני במקומך הייתי נמנע גם מלפזר המלצות וטיפים, גם אם אתה ממש בטוח בנכונותם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 13:08
נתתי לך את ה 'לייק' בגלל החצי השני.

עם החלק הראשון אני לא מסכים.

עבודה במגזר הציבורי היא באמת אפורה , אבל ב 5 ל5 מגיעה המנקה ועט נופלת ומשאיר המון זמן איכות.

התקופה הזו בגיל צעיר ואני מאחל לך שתקבל קביעות היא נהדרת להרחבת אופקים, המשכורת הקבועה מאפשרת לך לנצל את תזרים המזומנים לכיוון החיסכון.

אני מניח שבעוד 5-7 שנים המשכורת תוכפל (הטבות, וותק, ביגוד, מתנות לחגים, הוצאות רכב ומה לא עוד על חשבון משלם המיסים).

לכן זה הזמן ללמוד את שוק ההון בניחותא ואט, אט להיכנס להשקעות המתאימות לפרופיל שלך.

אסור לנו לייעץ בפורום אבל אני עובר עכשיו על תקנון הפורום ואומר לך בצורה שלא משתמעת לשתי פנים - אל תיגע בכסף של האחרים, אל תעמיד עצמך במצב של הגורו המשפחתי לעינייני כספים!

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 13:18
יוסיק, לא כתבתי כלום נגד העבודה הנוכחית של האיש. ניכר כי הוא מתלבט ולא סגור ועתידו שם גם כן לא כ"כ ברור, הצעתי לחפש במקביל לעבודה ולשמור את כל האופציות פתוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 13:26
זה מה שאני חשבתי אבל עם מעט זהירות.

יש משפט שאומר ברגע שאתה נכנס למקום עבודה תחפש את הדלת החוצה, ז"א תתבסס אבל תמיד לחפש אלטרנטיבות.

זה נכון לוותיקים עם נסיון חיים ומכירים כבר את הטריקים והשטיקים.

כאן יש מצב שלאיש אין עדיין קביעות וזה אומר שהוא פחות מחצי שנה בג'וב.

לכן לדעתי רצוי להמקצע אבל עם ראש פתוח.

אז אנחנו מסכימים על אמצע הדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 13:38
אני מסכים לעניין הסיכון העודף שכדאי לך לקחת אבל מכיוון מעט שונה.

כעובד ציבור את חשוף פחות לסייקל הכלכלי, לטוב ולרע. בזמנים רעים אתה חסין מפיטורים והורדת שכר דרסטית, אבל בזמנים טובים אתה נהנה מהגאות פחות ממי שעובד בתחומים שמתפתחים במהירות. מהסיבה הזו, לדעתי על עובד מדינה להיות חשוף יותר למניות, מאשר עובד הייטק למשל, כי עובד ההייטק יהנה (ויסבול) מהסייקל הכלכלי במישור התעסוקה יותר מאשר עובד מדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 14:03
בשבילי הוא בהחלט היה שווה את זה אבל זה מאוד שאלה של אופי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 16:12
לטעמי ולדעתי בהחלט שווה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 22:37
לא רק במגזר הציבורי אפשר למצוא עבודות נוחות שמותירות בידך זמן פנוי רב.

באופן אישי, אני עובד בעבודה מאוד נוחה, מאוד מעניינת ומאוד מאוד משתלמת.

זה לא מקרי: אני הגדרתי לעצמי את הקריטריונים הללו כשחיפשתי עבודה.

היכולת להשיג עבודה כזו תלויה ביכולות המקצועיות שלך. ככל שתמצב את עצמך ב-high end של המקצוע, יהיה לך מבחר גדול יותר של מקומות עבודה ואפשרות לסנן לפי בחירתך.

אני מסכים לחלוטין עם @קפבלנקה : הדרך הכי טובה להרגיש את השוק היא להיכנס (בדיסקרטיות) ולראות מה מציעים לך. יכול להיות ש"תקבל בראש" ותבין שהכי טוב מה שכבר יש לך. ויכול להיות שתמצא זהב.

כשאני אזרתי אומץ ועזבתי מקום עבודה בטוח עם קביעות, לאחר מעל 8 שנים, החרטה היחידה היתה שלא עשיתי זאת שנים רבות קודם לכן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2015 23:18
אני מסכים, הצרה היא שבד"כ מי שמחפש קביעות באופיו אינו חובב סיכון,

זה הפרדוקס, שמי שקל לו אוביקטיבית לקחת סיכון הוא מי שקשה לו באופי לבצע זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 09:06
תודה רבה על התגובות .

אני מודע ליתרונות אך גם גם לחסרונות, קשה לי לקבל החלטה בשלב זה ואני מניח שהדבר יקרה כאשר החברה תחליט בשבילי(לטוב ולרע) .

כפי שכתבתי אני מאוד מעוניין להמשיך בתחום ההשקעות וזה דורש ממני זמן שאני לא חושב שאוכל להקדיש אותו לצורך כך בעבודה תובענית אחרת (אולי רק בסופ"ש וחגים) . ברור לי שרוב המשקיעים פה פאסיביים אז פחות מתחברים לכך, לכן אשמח לשמוע ממשקיעים אקטיבים (כאלו שעובדים במשרה מלאה לא בהשקעות וגם כאלה שזה כל עיסוקם ומקור פרנסתם) כמה שעות בממוצע הם משקיעים בשבוע לנושא ?

קראתי וראיתי שיש פה לא מעט גם משקיעים אקטיביים אז אשמח לקרוא אותכם :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 09:20
אם אתה רוצה להישאר בעבודה המשעממת, למה שלא תהפוך אותה למאתגרת? תגדיל ראש. תמצא פתרונות חדשניים לבעיות ישנות וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 09:23
מבחינה טכנית הזמן שאני מקדיש להשקעות שלי בפועל הוא מאוד מצומצם (מניות דיבידנד כמעט ולא דורשות זמן תחזוקה).

ולמרות זאת אני מקדיש את רוב שעות הפנאי שלי לקריאת מאמרים ומידע על השקעוות כי זה נושא שמאוד מרתק אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 09:28
כדאי לך לנסות לבדוק את השוק,

תראה כמה אתה יכול לקבל במקצוע שלך בחוץ

ככה תוכל לדעת כמה "עולה" לך הקביעות ולנסות להעריך האם היא שווה.

למשל אם כרגע אתה מרוויח 10,000 ש"ח ובעבודה בחוץ תרוויח 20,000 ש"ח

( צריך לקחת בחשבון גם את כל ההפרשות לפנסיב/קרן השתלמות וכו )

בהערכה גסה כל שנה שאתה בחוץ שווה שנתיים בקביעות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 11:06
תודה .

כן ,ברור לי . עדיין קשה להחליט .

אני יכול להרוויח בין 20% ל40% יותר במקרה הטוב בחוץ .
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 14:49
בסוף מגיעים לזה שאתה צריך להחליט,

אני לא הייתי זז בשביל 20% יותר ולוותר על הקביעות
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 15:08
חצי שנה? איפה בארץ מקבלים קביעות כל כך מהר???
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 15:24
פעם היה חצי שנה, אני לא עובד מאז 2004 ויכול להיות שאיני מעודכן...
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2015 15:51
אל תשכח להשוות את כל התנאים ולא רק את הברוטו. בדרך כלל במקומות ציבוריים יש יותר ימי חופש, תנאים סוציאליים שונים מאשר בחוץ (בדרך כלל טובים יותר, אבל לא תמיד) ועוד תנאים שלא מקבלים ביטוי בשכר ברוטו.