⬅ חזרה לאינדקס

החזקה ישירה באג"ח ממשלתי ישראלי כתחליף למזומן

🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2019 18:04
אהלן!

חבר מעוניין להשאיר כמה עשרות אלפי שקלים בהישג יד מיידי בבנק ובסיכון אפסי. מדובר במעין רשת בטחון להוצאות פתאומיות.

הוא אזרח אמריקאי אז בעייתי לו להחזיק בקרנות נאמנות ישראליות.

הסכום מהווה חלק קטן מאוד מתיק ההשקעות הכללי שלו.

עד כה היה משאיר את הכסף במזומן בעו"ש. אני חשבתי שאולי עדיף לו לרכוש באופן ישיר אג"ח ממשלתי ישראלי.

האם זה הגיוני גם בניכוי הוצאות ק/מ סטנדרטיות בבנק? תוך כמה זמן מרגע שמוכרים הכסף זמין בחשבון?

האם נכון שנרצה לכוון למח"מ הקצר ביותר (מה הוא?)? האם יש כאן אפשרויות שונות או שזו קנייה אחת ספיציפית (מה הסימול שלה?)?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2019 07:06
@FIYaacov אשמח להתייחסות אמריקאית אם יש לך רגע
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2019 09:24
בדיוק הייתה לי שאלה דומה בבלוג.

זה מה שעניתי:
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2019 09:26
לגבי חשבון למי שבעל אזרחות אמריקנית אני לא יודע, כדאי לבדוק מול הבנק/בית ההשקעות הספציפי כדי להבין את המגבלות.

לגבי קנייה ישירה של אג"ח, לא בטוח שהמקום הנכון לזה הוא בנק, בגלל דמי השמירה הבד"כ גבוהים ועמלות קניה/מכירה, שנוגסים חלק נכבד מהתמורה, בהתחשב בריביות הנמוכות ממילא היום. במצבים מסויימים יכול להיות שיוצאים בהפסד כי הרווח אחרי מס לא יכסה את העמלות. אם כבר הולכים לכיוון כזה, עדיף לבחון בית השקעות ששם העמלות נמוכות משמעותית מהבנקים.

לגבי מח"מ, מן הסתם ככל שהאג"ח יותר קצר הסיכון הרבה יותר נמוך (אבל לא אפסי!!!), אבל מצד שני כמו שציינתי למעלה הרבה יותר קל להפסיד בגלל העמלות שמסביב. ככל שהאג"ח ארוך יותר הסיכון לקרן גדל.

לדעתי לסיטואציה שתיארת "הישג יד מיידי בסיכון אפסי" כדאי לבחון פקדונות בנקאיים שבהם הקרן מובטחת, הריבית אומנם נמוכה מאוד אבל אפשר לבדוק מה אפשר לקבל בבנקים שונים (בנק ירושלים לדעתי הוא אחד מאלו שנותנים ריביות יותר גבוהות). כמובן שצריך לבחור רק בפקדונות שמאפשרים משיכה בכל עת ולבדוק את נושא האזרחות מול הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2019 09:43
תודה על התשובות.

בנק אחר, בית השקעות, פקדון - כל אלה לא רלוונטים בגלל הרצון בזמינות קרוב למיידית בעו"ש הרגיל ורצון נוסף לשמור על דברים פשוטים ככל שניתן.

האם קל לראות/לחשב את התשואה הצפויה במח"מים שונים?

האם יש כאן אפשרויות שונות או שזו קנייה ספיציפית פר מח"מ ומה הסימול שלה?