⬅ חזרה לאינדקס

יש לי דולר בחשבון, מה לעשות איתו?

🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 10:34
היי לכולם,

יש לי סכום דולר שיושב בחשבון מט"ח.

איך אני יכולה להשקיע את זה? מה האופציות שלי?

יצאתי מנקודת הנחה שעדיף לא להמיר לשקל ולהפסיד על עמלות ושיש אופציה להשקיע ישר בדולרים.

אשמח לשמוע מה האופציות, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 10:39
במה את רוצה להשקיע? מה המטרה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 12:36
על איזה סכום מדובר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 13:13
דולר אחד?

תיקני עוד כמה דולרים (אחרי התמקחות על עמלת המרה) ותחברי את כרטיס האשראי לחשבון הדולרי כך שחיובים דולרים ירדו ישירות בדולר.

אם מדובר על סכום יותר משמעותי את יכולה לקנות את כל ETFים שמדוסקסים בפורום וכל מניה שעולה על דעתך ישירות, בבורסות בחו"ל (אחרי התמקחות על עמלות...)
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 14:02
כך גם אני הבנתי ולכן:

לא יודע אם זו טעות בניסוח השאלה או בהבנה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 14:33
לא טרול?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 17:48
לא נראה לי שהכוונה לדולר אחד בודד אלא לסכום בדולר שיושב בחשבון.

לפותחת השרשור - השקעה במניות דרך הבנק היא לא זולה. אם מדובר בסכום קטן (נגיד כמה מאות או אלפים) הייתי שוקל לבדוק אפשרות לקשר את כרטיס האשראי לחשבון המט"ח ואז רכישות בדולר ירדו קודם כל מחשבון המט"ח במקום להמיר לך שקלים. טוב לקניות באמזון, איביי, אלי אקספרס, נסיעות לחו"ל, וכו'.

אם מדובר בסכום קצת יותר רציני - עדיף לבדוק אפשרות של פתיחת חשבון בבית השקעות (בד"כ יש להם מינימום של כמה עשרות אלפי שקלים, וגם לבדוק את עמלות העברת המט"ח מהבנק). אחרי שהדולרים נמצאים בבית ההשקעות אפשר להשקיע בניירות שנסחרים בארה"ב.

שימי לב שתצטרכי להפקיד גם סכום מסויים בשקלים כי את עמלות החשבון ועמלות קניה/מכירה הם גובים מהחשבון השקלי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 19:27
גובים בחשבון? רק אם פותחים חשבון בבית השקעות ישראלי. לפתוח תיק השקעות בבית השקעות זר זה לא מסובך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 20:34
לא כל אחד רוצה לעבוד מול בית השקעות זר ולהתעסק לבד עם דיווחי המס. למעט בגמל/השתלמות ששם דמי הניהול בבתי השקעות הוא אחוז מגודל התיק (ועדיין לרוב נמוך מהבנקים), אני מניח שהשואלת מדברת על חשבון ממוסה, ששם העמלות של בתי ההשקעות הישראליים סבירות ביותר לדעתי, כולל דמי הניהול שהם כמה עשרות שקלים קבועים בלי קשר לגודל התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2019 23:12
לא נכנסתי לשאלה של איזה בית השקעות עדיף, ישראלי או זר. רק אמרתי שהקביעה שהעלויות של תיק ההשקעות הן בשקלים היא קביעה בעייתית.

לגבי כדאיות של השקעה בבית השקעות זר, במיוחד כשיש כוונה לרכוש נכסים בדולרים... נראה לי שאין בית השקעות ישראלי שמספק תמחור תחרותי (במיוחד אחרי שחוצים את 100000 הדולר)
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2019 13:49
תודה על החידודים D:
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2019 14:04
נראה שפותחת השרשור נעלמה ולא משיבה על שאלות

אז כנראה שלא אכפת לה וסתם זרקה שאילתה.

אם @KleineMyy לא תחזור לדיון אז הוא ינעל.

אני מצפה מחברים ששואלים שאלות ומקבלים תשובות להיות חלק פעיל מהדיון שהם פתחו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2019 21:17
תודה רבה על התשובות, מדובר בכמה אלפי דולר. המטרה בגדול היא להשקיע אותם ולקבל עליהם משהו קטן בשנה הקרובה, בעדיפות אם יש תוכנית (למשל קניית אג"ח בחו"ל) שהם יוכלו להניב משהו לאורך שנה. אני מבינה מהתשובות שהאופציות הן או לפתוח חשבון אצל ברוקר זר או להשקיע דרך חברת השקעות בארץ ואז יש גם עמלות שקליות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2019 00:08
+1