⬅ חזרה לאינדקס

תיקו המגוון של OJD

🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2019 11:09
שבת שלום,

להלן התיק שלי.

מטרה: הרחבת העצמאות הכלכלית

אופק השקעה: 20+ שנה

אחוז מינוף: %15

%60 מנייתי -

SUSL %55

%45 VSGX

קרנות סל שמזכירות את VTI ו-VXUS, אבל עם אוריינטציה של ESG (השקעה "אחראית") שמנפה את ההשקעה בחברות "בעייתיות". אלו יכולות להיות חברות טבק, נשק, הימורים, חברות שמאוד מזהמות, חברות שמתעמרות בעובדיהן ועוד.

דמי הניהול מעט יקרים מהקרנות הרגילות והתנודתיות הצפויה מעט גבוהה יותר.

%20 נדל"ן - מרביתו בקרנות פרטיות בארה"ב , וחלקו במדינות מפותחות אחרות. רובן עם מינוף נמוך, בטחונות חזקים, ופורטפוליו מגוון.

%10 סטארטאפים - מרביתם ישראליים. רובם עם יזמים מנוסים.

%5 קריפטו - מרביתו ביטקוין.

חושב שהקריפטו כאן כדי להישאר, האם זה יהיה ביטקוין? אולי. משאיר מקום לאפסייד גדול ואולי אפילו ביטוח מסויים כלפי תרחישי קיצון. משמש לעיתים גם כמזומן.

%3 זהב פיזי - מרביתו בחו"ל.

כחלק מהפיזור אליו אני שואף, גם אם אני לא חושב שזו באמת השקעה טובה לטווח ארוך. ביטוח מסויים כלפי תרחישי קיצון.

%2 קרן אשראי ישראלית - כחלק מהפיזור אליו אני שואף, סקטוריאלית ומטבעית.

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2019 16:30
מבלי להתייחס לבחירת הנכסים הספציפית או לייעץ, לא ברור לי איך תצליח לאזן את התיק להקצאה שבחרת כששווי שוק הנכסים התנודתיים/ לא נזילים שבחרת יעלה/ירד בטירוף
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2019 21:22
חריגה של כמה אחוזים לכאן או לכאן לא משמעותית מבחינתי.

הפחות נזילים הן קרנות הנדל״ן, אשראי וסטארטאפים. נדל״ן ואשראי לפעמים נזיל ואם לא אז יש לרוב תחנות יציאה לאורך הדרך. הסטארטאפים זו הנקודה היותר מאתגרת, גם עצם הוליואציה של ההשקעה בין סבבי גיוס וגם חוסר הנזילות עד האקזיט המיוחל. כשיש אקזיט או כשנסגרים, זה כבר פשוט. בכל אופן מדובר רק על %10 מכלל התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2019 23:40
אם אפשר לשאול, דרך איזה פלטפורמה אתה משקיע בסטארטאפים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2019 15:16
לרוב דרך נטוורקינג המוביל לקשר ישיר אל היזמים.