⬅ חזרה לאינדקס

דירה או תיק

🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2019 22:30
שלום לכולם

בבעלותי דירה שקיבלתי בירושה לפני שנים רבות, היא מושכרת ב3500 שקל לחודש, והשווי שלה הוא מיליון וחצי +-.

אני שואל פה שאלה אבל בעצם מעלה אותה לדיון, לא מצפה לקבל פה תשובה חד משמעית, בכל מקרה:

אם אני לוקח את המיליון וחצי שהדירה הזו שווה, שם אותם על מחקי מדד וכו', האם התשואה לא תהיה גדולה בהרבה, לאורך השנים?

אם ממיליון וחצי (שווי הנכס) אני מצליח להוציא היום 42 אלף בשנה, ובחישוב גס מאד של צמיחה ממוצעת של 5% בשנה לאורך 10 שנים בבורסה, ניתן להוציא מהמיליון וחצי הזה 75.4 אלף בשנה נטו!

האם החישוב שלי נדיב מדי או שהוא ריאלי? (5% צמיחה בשנה לאורך עשור)

דעות בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2019 22:43
בקצרה, סביר להניח שכן.

לאורך ההיסטוריה שוק המניות בדרך כלל עשה תשואה יותר גבוהה משוק הנדל"ן לאורך טווחי זמן ארוכים יותר, אבל יש מספר משתנים נוספים שצריך להכניס לשקלול גורמי ההחלטה שלך.

1. האם הכנסת לחישוב עמלת המרה? עמלת קנייה? ברוקר? התמקחות על פתיחת תיק השקעות?

כל אלו הינם פקטורים משמעותיים, שיכולים להוריד את חישוב התשואה שלך.

2. האם הכנסת לחישוב מס רווחי הון שנוגס בכמעט 25% מהתשואה שלך?

לטעמי נדיב מידי, וישנם משתנים שלא הכנסת לחשבון

הייתי משאיר את הדירה.

זהו נכס שקיבלת ללא עלויות (או שכבר סיימת לשלם את העלויות הנלוות), והנכס מניב לך הכנסה.

למה לא להשתמש ברווחי הנכס הנ"ל בשביל להיכנס לאט לאט לשוק, תוך בחינת יכולת הסיכון שלך?

יתרה מכך, בזמן משבר אין לך מושג מה יכולת הסיכון שלך ויכול להיות שאם הכסף יהיה מושקע בשוק ההון אתה תמשוך ותקבע הפסדים.

לעומת זאת, גם אם יהיה משבר בשוק הנדל"ן אז זה לא ממש משנה לך, מכיוון שאתה עדיין נהנה מרווחי השכירות (שווי הדירה לא משנה במצב כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2019 22:45
+1

ובנוסף על הסכום הנ"ל משכירות יש לך כיום פטור מלא ממיסים, שלא קיים בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2019 23:03
לא בהכרח.

שאל אותי בעוד עשור. אם היית שואל

אז הייתי עונה בוודאי שכן. אבל ההנחה שמה שהיה הוא שיהיה היא בעייתית בעיניי.

בסופו של דבר, אלה השקעות עם אופי שונה ואתה צריך להחליט מה נכון יותר עבורך. תזרים יחסית יציב או צמיחה גבוהה פוטנציאלית במחיר של תנודתיות גדולה.