⬅ חזרה לאינדקס

לרכוש בפעימות או פעולה אחת

🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2019 12:10
היי

תכננתי תיק ורק נשאר לקנות. יש לי כמה שאלות בעניין:

1. האם כדי לבצע את הרכישה בפעולה אחת או בכמה פעימות? יש עלויות נוספות מלבד העמלה משווי העסקה שיכולות להשפיע? אני בIBI שגובים מהעסקה 0.08% על MTF במינימום של 5 ש"ח (מתכנן לרכוש רק MTF).

2. אני זוכר שפעם קראתי (לדעתי בספר של גרהאם) שלקראת סוף שנת המס אנשים נפטרים מהניירות בשביל לקזז הפסדים, ואז משתלם לקנות בתקופה הזו. זה תקף לשוק הישראלי ועד כמה זה זניח?

*בלי קשר לתזמון של עלייה או ירידה בשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2019 13:54
1. בפעם אחת. בכמה פעימות אתה משלם יותר עמלות ומפסיד זמן שבו יכלת להיות בשוק (וזמן אישי בו יכלת לעשות דברים יותר מעניינים).

2. זה ניסיון תזמון של השוק. תוותר.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2019 14:09
מי שמרוויח מדברים כמו 2, אם בכלל זה האלגוריתמים שמזהים דברים כאלה בזמן האמת ועושים כמה סנטים לעסקה
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2019 14:20
לסכום ראשוני שיש כבר עדיף לקנות הכל אבל מה עם ההפקדות. החודשיות? עדיף להפקיד פעם בשלוש חודשים?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2019 14:21
תחשוב על זה ככה. נניח והיה לך את אותו סכום אבל הוא כבר היה מושקע בשוק (אותו MTF שאתה רוצה לצורך העניין).

האם היית מנזיל את כל התיק ומכניס אותו בפעימות?
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2019 09:42
מבחינת עמלות, אם אתה עובר את עמלת המינימום בכל קניה, אין הבדל בין פעם אחת לכמה פעמים.

מבחינת תזמון השוק, אני עושה משחק עם עצמי של לנסות לתזמן את הרכישה במהלך אותו יום שהתכוונתי לרכוש, בינתיים בלי הצלחה גדולה.

לגבי זמני הרכישה, סטטיסטית עדיף לכסף שישכב בבורסה ולא בעוש שלך, אז אם אתה עובר את עמלת המינימום בהפקדה חודשית, לך על זה ואל תחכה לרבעון.

אם יש לך כמה נירות ואתה רוכש לפי איזון (כלומר נניח בהפשטה שיש לך 2 ניירות והחלוקה היא 30%, 70%, אתה רוצה לקנות עוד ובגלל תנודות השוק היחס הנוכחי הוא 31%, 69%, אתה רוכש ביחס כזה שאחרי הרכישה היחס יחזור ל 30-70)

אז הכלל הוא ככל שאתה מבצע איזון בתכיפות גבוהה יותר, יהיו לך יותר רווחים. אם לאיזון לא היו עלויות מינימום הייתי מאזן כל יום, אז אם בקניה חודשית אתה עובר את עמלות המינימום, תעשה איזון באמצעות רכישה חודשי ולא רבעוני
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2019 10:56
תודה רבה על ההבהרות
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2019 22:09
קרא קצת על "מיצוע ערך קבוע".

הרעיון הוא להכניס את הסכום באופן הדרגתי בכדי להשיג יתרונות מסויימים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 08:01
פסיכולוגיים בלבד, תוך דחיית הסיכון ולא ביטול שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 08:31
בנוסף לנאמר,אני חושב שקראתי איפשהו, כנראה בין דפי הפורום הזה, שבשיטה זו - מיצוע, למעשה מקטינים במעט את התשואה (הפוטנציאלית לפחות, כי אולי לא תיהיה תשואה בכלל בסוג ההשקעה שלך).
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 09:11
לא מייעץ לא ממליץ.

מבחינת העתיד, אף אחד לא יודע להגיד לך במדויק מה יקרה או איזו שיטת רכישה תהיה הכי רווחית (יכול להיות שעדיף לך בכלל לחכות לקריסה, אבל יכול להיות שלא)

מבחינת העבר, העובדה הכי עקבית בשוק המניות (כשמסתכלים על מדדים רחבים ומפוזרים, אם נהיה ספציפיים אז שוק המניות בארה״ב או השוק העולמי), זה שהשוק, בטווח הארוך, עולה יותר מאשר הוא יורד.

בהינתן העובדה הזו, ואם משווים כל מיני טקטיקות כניסה לשוק, להיכנס במכה זה הכי רווחי.

===אבל===

יכול להיות שלא (כי כבר אמרנו שאף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד).

השאלה, מבחינתך, צריכה להיות ״כמה משווי התיק אתה מוכן לאבד״.

לדעתי ברגע שתחליט לגבי הנ״ל עדיף לך לאזן את המניות עם אג״ח/פק״מ/מזומן ולהיכנס במכה בכל מקרה (כי כמו שכבר אמרו, גם אם תיכנס לאט לאט, ואחרי שתיכנס עם הכל תגיע קריסה, אתה עלול להילחץ ולמכור)

כלומר, בזמן שלהיכנס לאט זה יותר קל פסיכולוגית (כי כאילו לא עושים אף צעד גדול), עדיין עלולים לחוות קריסה גדולה וכמעט בטוח שתפסיד ככה תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 21:04
תודה!