⬅ חזרה לאינדקס

compound frequency בשוק המניות

🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2019 16:57
שאלה קצת בסיסית אבל אם לא אשאל לא אדע(חקרתי את האינטרנט ולא מצאתי תשובה חד משמעית), האם בשוק המניות כולו מחושבת הריבית בכל יום מחדש ועליה היא נבנת(כלומר daily compound) או שמא שווקים שונים וקרנות שונות עובדות שונה אחת מהשנייה(חודשי או רבעוני או שנתי)? ואם כן היכן ניתן למצוא את המידע הזה לגבי כל etf לדוגמה כי הם לא בדיוק מפרסמים את זה בקדמת העמוד..

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2019 17:00
"הריבית" - לאיזו ריבית אתה מתכוון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2019 20:39
אתן לך רמז... אם תעשה daily compound על כל התשואות היומיות למשך חודש, אתה יודע מה תקבל?

את התשואה החודשית.

לשאלתך... אין שום שיטה שבורסה כזו או אחרת דוגלת בה ולכן שווה לך יותר או פחות להיות בבורסה כזו או אחרת. התשואה היא פשוט התשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 01:17
אני חושב שלא ניסחתי את עצמי כראוי, הרשו לי לנסות לחדד את השאלה.

בנוסחה של APY יש יחוס לכל כמה זמן אפקט הקומפונד עובד, כלומר האם הוא יומי, חודשי שנתי וכמובן בהתאם התוצאה משתנה, בקומפונד יומי הסכום הסופי יהיה גבוהה בהרבה מקומפאונד שנתי(כמובן בטווח זמן של 30 שנה פלוס מדובר), וכמובן בהתאם בכל המחשבוני סכום סופי של השקעה יש יחוס לכל כמה זה הסכום שלך עושה קומפונד לעצמו. ועכשיו השאלה היא פשוטה, נניח אני קונה VTI וVXUS, באיזה קומפונד רייט הם עובדים? ו2 האם אותו הרייט מיושם בכל השוק כולל לדוגמה IWDA, SPY, תל בונד...(הבנתם את הקונספט) או שהוא משתנה בין ETF's ובין כלים שונים, ואם כן היכן ניתן לראות כיצד הקרן שאני קונה מחשבת את זה.

מקווה שהסברתי יותר טוב את כוונתי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 06:01
מה?

לרוב בנתונים על קרן תוכל לראות:

מחיר פתיחה, סגירה, גבוה, נמוך (פר יום לתקופה כלשהי, כנראה מאז שהיא נוצרה) ובמבט של הסיכום: תשואה שהיא השיגה בכל מיני תקופות (ביום האחרון, שבוע אחרון, מתחילת השנה, בשנה האחרונה, וכו).

(תוכל גם לראות כמה נתונים טכניים יותר מתקדמים כמו אלפא ובטא)

ריבית דריבית (״ממוצעת״) עבור הקרן אפשר לחשב ברמה היומית, שבועית, חודשית, ושנתית. זה לא ישנה את התשואה שהיא השיגה.

לכתוב שהשגת x תשואה יומית (״ממוצעת״) ולכתוב שהשגת x^Y תשואה על y ימים (ב״ממוצע״) זה אותו דבר.

לרוב כשאנשים משווים תשואות (ולא ריבית דריבית) הם מסתכלים על תקופות של שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 08:30
דווקא ניסחת את עצמך בסדר. פשוט חסרה לך ההבנה מה זה אומר תשואה של נייר ערך. תשואה זה לא משהו שמחשבים, זה משהו ש"קורה" לניירות ערך אגב השינוי במחיר שלהם.

בדיעבד אתה יכול לבוא ולחשב איזה תשואה שאתה רוצה (יומית, חודשית, שבועית).
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 12:15
אוקי, ואם כך מדוע בכל המחשבונים האלו מפרידים בין תשואה שנתית צפויה(נגיד 7 אחוז) ואז שואל באיזה קצב לחשב את הקומפונדינג, הכוונה הרי היא להאם הכמות כסף שלך שמושקעת באותו נייר מתעדכנת יומית או חודשית וככה משפיעה על אפקט הריבית דריבית לטווח ארוך, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 12:52
כי במחשבון אתה ממציא איזה תשואה, והוא רוצה לדעת לאיזה תשואה התכוונת.

מה הקשר בין המחשבון לשוק ההון?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 15:13
כלומר בהנחה שאתה רושם X אחוז תשואה ומניח קומפונד חודשי, הכוונה היא X אחוז תשואה בכל חודש ולא X אחוז תשואה שנתי שמחולק ל12, זה כנראה מה שלא נקלט לי בהקשר הזה..

אתה צודק קראתי את זה בהקשר של הלוואות ותנאי בנקים, שככל שהתדירות קומפונד שלך תדירה יותר תהיה חייב יותר כסף בסוף, רציתי להבין האם יש השלכות זהות לגבי השקעה בקרנות מחקות וכו'.

תודה על התשובה, ותקן אותי אם הבנתי משהו לא נכון בכל זאת..
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 15:58
לא בדיוק. הוא מניח שנתי "נומינלי", כלומר שכל חודש זה X/12 אבל אם תעשה קומפאונד חודשי יצא לך יותר מX לאותה שנה.

כמו שאמרתי זה משחקים מתמטיים ואתה כתבת בצדק שהבנקים משחקים אותם עם ריביות שהם מצוטטים לך.

התשואה בשוק ההון היא התשואה בשוק ההון. יום אחד עולה 1% ביום הבא יורד 0.5% וכן הלאה.

אם תיקח תשואה של 23 ימים כאלה (ימי עסקים) ותעשה להם קומפאונד, כלומר (1 ועוד x1) כפול (1 ועוד x2) וכן הלאה.

ומצד שני פשוט תיקח את התשואה החודשית של אותו חודש ([ערך המניה ביום האחרון לחודש פחות ערך המניה ביום הראשון לחודש] לחלק לערך המניה ביום הראשון לחודש) תקבל בדיוק את אותה תשואה.

אין כאן משחקים מתמטיים, רק תשואות אמיתיות של מניות לפי שינויי מחיר שהתבצעו בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 16:13
כן בדיוק כי יש רווח על הרווח ויש גדילה אקספציונלית.

עכשיו הבנתי, אז בגלל שהשוק יומי סיכום של חודש בהכרח יביא את התנועות היומיות וכך גם השנתי האפקט מתרחש בעצם בכל יום ונבנה מחדש, כלומר לחישוב הכי מדויק במחשבון כזה יש לקחת את האחוז התשואה השנתי ולחלק ל365 ולסמן דיילי קומפונד וזה בעצם ההתאמה הכי טובה לרווח האמיתי שתקבל בסוף השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 16:22
שתי דברים:

1) בפועל יש כ250 ימי מסחר בשנה

2) הכי מדויק זה לעשות שורש 250 ל1 ועוד התשואה השנתית, כדי לקבל את התשואה היומית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 16:23
להבנתי, הקומפאונדינג שאתה מתייחס אליו נוגע לריבית. בשוק המניות פשוט ישנו ערך המניות.

אתה יכול לקשר למחשבון?

דוגמה לצורך העניין:

אני מחזיק תמונה של פיקאסו, היום ערכה 100 ש"ח, מחר 103 ש"ח, מחרתיים 106 ש"ח, בעוד שבוע 92 ש"ח.

איפה בא לידי ביטוי הקומפאנד?

עכשיו תחליף את התמונה במניית אפל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 16:57
1) אין צורך להחשיב מסחר לא בשעות עסקים כי הוא מגולם במחיר בתחילת יום העסקים הראשון אחריו?

אחלה תודה.

אתה צודק, זה היה חלק מהבלבול וההשלכה הלא נכונה שלי על השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 23:55
כמה דוגמאות, אם היית מחליט שכל פעם שאתה ברווח אז אתה מוכר ואז קונה מחדש יותר יחידות, אז היית יכול לבטא את האפקט של הריבית

או כשאתה מחזיק את אותה כמות מניות ונניח הינם מחלקות דיבידנד, אתה משתמש בו לרכישת יחידות נוספות - משמע מגדיל את ה"קרן"

בכל שנה לאחר מכן תקבל דיבידנד על כמות גדולה יותר של יחידות, וכך אתה קונה עוד ועוד

דוגמא לריבית חוב

אם אתה מלווה כסף (אג"ח) ומקבל עליו ריבית של 5% כל שנה, בתום כל שנה אתה מלווה את ה 100 שיש לך ועוד את ה 5 הנוספים לעוד שנה

ככה אתה מקבל 5% על 1.05 יחידות וכך הלאה
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 00:04
דוגמאות מעולות, עזר לי להבין יותר לעומק את הנושא, תודה.