⬅ חזרה לאינדקס

סכום מינימום לתיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 00:53
הייתי שמח לדעת מה הסכום מינימום שבו מומלץ לפתוח תיק השקעות?

ביררתי ומצאתי שבפסגות אין סכום מינימלי לפתיחת תיק. האם כדאי לפתוח תיק בסכום של 5000 שח?

בסכום כזה אני מניח שלא אוכל להשקיע בשני מדדים. השאלה שלי האם להתחיל מהאגח עם כל הסכום או מהמניות?

שאלה נוספת לגבי התשלום החודשי שמשלמים לבית ההשקעות. מאיפה זה יורד? האם צריך להחזיק כסף לא מושקע בתיק?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 01:14
לגבי הסכום הזה, תבדוק כמה עמלות אתה משלם אם כל העמלות הן באחוזים אז אולי זה בסדר אחרת העמלות יכולות לאכול לך את התיק ופשוט לא יהיה כדאי לך..

לגבי מניות או אגח זה תלוי במטרה שלך

אני חושב שזה יורד משקלים שיושבים לך בתיק ההשקעות אבל אני לא בטוח ב 100%
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 02:10
אכן. הנציגה שפתחה לי את החשבון אפילו הזהירה אותי להשאיר קצת מזומן בחשבון תמיד כי הם לוקחים ריבית גבוהה על המינוס,ויש משקיעים שנכנסים למינוס כי לא לוקחים בחשבון עמלות
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 10:07
אם זה רק צעד ראשוני ואתה מתכוון להמשיך להפקיד ולהגדיל את התיק אז לדעתי כן.

אומנם בהתחלה אתה תשלם עמלות שיכולות להגיע לכמה אחוזים מגובה התיק אבל לדעתי אין טעם להיכנס לקטנות האלו עכשיו. הכי חשוב זה להתחיל להשקיע.

ולא יודע לגבי פסגות אבל במיטב ד״ש נתנו לי פטור מדמי ניהול לכמה חודשים טובים (בשביל לפתוח שם דרשו ממני מינימום 10K) אז אולי שווה לנסות להשיג את זה גם בפסגות.

אתה יכול להשקיע גם ביותר מ2 במקביל. אין הגבלת מינימום קניה. השאלה היא כמה עולה כל אחד מהמדדים שאתה רוצה.

כן. צריך להחזיק קצת בצד.

לא מייעץ ולא ממליץ וזה תלוי בתוכניות בטווח הארוך שלך אבל מציע לך גם לבדוק אפשרות השקעה בקופת גמל להשקעה אם קשה לך להשקיע סכומים גדולים. העמלה שם היא באחוזים מגובה התיק וניתן לבצע הוראת קבע עם הפקדה חודשית החל מ200 שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 11:04
חשבון השקעות בבנק בד"כ לוקח דמי משמרת באחוזים, אמור להיות יותר זול מקופת גמל להשקעה. זה יהיה משתלם עד שתצבור כמה עשרות אלפים ותוכל להעביר לבית השקעות או להתמקח עם הבנק
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 11:41
לרוב 0.2% לרבעון שזה 0.802% לשנה.

לא מכיר הרבה קופות גמל שעוברות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 13:43
תודה על התשובות.

הכסף כרגע נמצא בקופת גמל להשקעה מחקה מדדי מניות עם דמי ניהול של 0.6.

המחשבה שלי לפתיחת תיק השקעות נובעת מכמה דברים: 1. שליטה טובה יותר בפיזור ההשקעה. 2. צמצום עלויות. 3. למידה.

אני מתכוון להוסיף על הסכום הראשוני (5000) לפחות 2000 ש"ח כל חודש. כדאי להפקיד כל חודש סכום קטן או לחכות כמה חודשים ולהכניס כל פעם סכום גדול יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 14:20
תלוי כמה תקבל עמלת מינימום. אם זה יוצא פחות מעמלת מינימום עדיף לצבור כמה חודשים
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 14:22
ואו זה ממש הזוי שתיק מנוהל עולה פחות מתיק עצמאי בבנק. אם ככה לא ברור מי מנהל תיק בבנק
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2019 17:25
@צעירים

מתמקחים.

אני קיבלתי 6 חודשים פטור על 10K.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 15:34
מקפיץ ו"רוכב" על השרשור לטובת משהו דומה.

לאחי נולדה בת [מברוק מברוק] בשם רוני או בכינויה היווני, רוניוס.

הוא רוצה לפתוח עבורה חסכון, בדמות 100 ש"ח כל חודש, שיתגלגל עד גיל צבא לפחות. אולי לא יהיה צבא עד אז :)

רוצה מניות, מחקה מדד וכו'

אחי , כמו כל ישראל ממוצע, עדיין בשלבים של מה זה שב"ן, למה צריך קרן השתלמות וכו' וכו'.

הוא מוכן לקפוץ למים [ואפילו קורא המשקיעה] והוא מבין שפק"ם זה לא מגניב כמו פעם וככל הנראה הוא צריך לעשות דברים מתקדמים יותר

עבור חיסכון משתלם.

א. הוא מתלבט בין גמל להשקעה לתיק השקעות. בבנק אמרו לו שלא יכולים לפתוח ב-100 ש"ח לחודש. האמנם?

ב. האם נכונה האמירה שעדיף להימנע מגמל להשקעה כי יש אחוז דמיניהול מאשר עמלות ק/מ ?

ג. האם הוא יצטרך כל חודש להיכנס לברוקר ולקנות, אין הוראת קבע שאפשר לעשות מבלי "להתעסק"?

ד. האם יש דרך פשוטה מכל הנ"ל שציינתי.

מודה לכולם על העזרה.

*כמובן שהכל תיאורטי. לא רואים זאת כייעוץ חלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 15:41
גוגל: גמל להשקעה הוראת קבע

באופטימיזציה של 60 שנה קדימה אולי זה לא הכי טוב... עבור 18 שנה הפשטות מפצה על החסרונות בסכומים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 15:43
אשמח אם תתייג אותי להבא כשמגיב, או תעשה ציטוט על מנת שתהייה לי התראה, דבריך חשובים עד מאד.

אם כן, על אף הדמי ניהול, זה מפשט את העניינים בצורה דרסטית?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 15:46
לדעתי כן.

1.אאל"ט יש אפשרות להוסיף קצת לחסכון לכול ילד של המדינה.

2.לנהל את החיסכון ביחד וליצור הפרדה באקסל\דף נייר במקרה שיש עוד השקעות.

3.לחסוך יותר כסף כול חודש לילדה.

4.להפקיד פעם ב5 שנים לתיק השקעות או פעם בשנה לקופת גמל במקום כול חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 15:46
מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 15:50
תודה לכולם!

גם אם נפקיד פעם בכמה חודשים ?

מה ההיגיון מאחורי דבריך? הרי הדמי ניהול יורדים באחוזים, מה זה משנה אם יש X או 3X [סלח לי אם יצא בור]
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 16:02
לא בכול מקום עמלת קניה היא באחוזים, יש גם במחיר קבוע וגם כשיש תשלום באחוזים יש מינימום בדרך כלל, בנוסף יש עלות יחידה אחת וזה תלוי במה הוא ירצה לרכוש.

חוץ מזה התעסקות, לא נראה לי הגיוני להתעסק ב100 ש"ח כול חודש, הרבה יותר פשוט להפקיד 1200 ש"ח כול יום הולדת לטעמי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 17:46
בהמשך למה שכבר כתבו לפני, הנה מה שאני עושה עם הילדים שלי (סבא שלהם מפקיד 200 שח לילד כל חודש)

פתחתי קופת גמל להשקעה על שמם בסלייס, מסלול מחקה S&P500 דמי ניהול 0.3%

הוראת קבע חודשית.

זהו, 0 התעסקות

(כשיגדלו, אני מקווה שיעברו לתיק מנוהל באופן אישי, אבל עד אז.. אוטומט)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 17:51
עצור סוסים!

מתי פתחת את זה ? אתה בטוח שאלו עדיין הדמי ניהול ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 17:54
לא להתעסק בשטויות!

אפילו אם דמי הניהול הם 0.5% אז ההפרש בסכומים שאמרת זה 20 אגורות לחודש.

באמת, יש גבול.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 17:54
הקופה הראשונה נפתחה לפני כשלוש שנים (מור שהפכו לקל גמל ועכשיו לסלייס) אם אני לא טועה 0.35%

הקופה השניה נפתחה לפני כחודשיים - 0.3%

לא בדקתי מאז

עריכה: הרגע בדקתי באתר, ואכן נראה שהמסיבה נגמרה.. כתוב 1%

אני במקומך הייתי מנסה לדבר איתם (פיזית או במייל) ולבקש את דמי הניהול

המוזלים.. (היה די ברור שיעלו מתי שהוא כמו שקורה בכל חברה קטנה שמושכת לקוחות)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 17:56
צודק לגמרי, סתם על הדרך בנוגע להשתלמות. לא זכרתי שהם עדיין בדמי ניהול האלו
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 17:57
בעצם טעיתי, זה מצטבר על החודשים. עדיין, לא הבדל רציני.